pääsivu info pulinaboxi kalenteri ranking yhteystiedot linkit muuta online

Uusi käyttäjä
22.04.2021 17:28.38
Kolumnit
Tulevia tapahtumia
Tuloksia
Osallistujaluettelot
Kilpailumainokset
Muut mainokset
Ruusut&Risut
Perusmaa-JM (17.04.)
Rantakivi-JM (13.03.)
Talvikapina JM (27.02.)
Tykkimäki JM (24.10.)
Reiskan Rähinät (17.10.)
Ruusut&Risut-sivulle
Kilpailujen Ruusut ja Risut
Ruusut&Risut JM SM Liiga kilpailulle, joka ajettiin 01.09.2012.
Järjestäjänä toimi AL-Härmä.
Annettu kommentti
Hyvät kisat, mutta kotiapäin vetoa jälleen Härmässä :-(
Rata katsojan kannalta suotuisa ja näköesteetön. Kilpailijan kannalta ehkä hieman vaarallinen. Onneksi ajettiin noin monta kierrosta, että ohituksia ja potentiaalisia ohituksia tuli mukavasti. Varikko oli tilava ja selkeä. Myyntikojut oli sijoitettu hyvin, löysi mitä halusi. Offipaidalle 10pistettä! Vähän teltat olivat ostotarjousten purun ja palkintojenjaon esteenä. Säälle ei mitään voida, mutta hyvähän sekin oli! Lippuja tuossa onkin jo puitu, mutta vielä kerran: olihan niitä nyt turhan paljon ja turhistakin asioista ja ehkä jopa toisia enemmän suosien. Ostotarjouksissa ei julkistettu ostotarjouksia vasta kun jokaisen auton kohdalla. Olisi hyvä, että ne näytettäisiin isoilla tauluilla ennen purkua niin kun ennen, erityisesti näin 2-päiväisissä kun osa autoista jatkaa seuraavana päivänä. Varsinkin lauantaina oli kyselijöitä paljon, kun autoa mistä oli tehnyt tarjouksen, ei luettu ollenkaan. Tiuskittiin vaan, kun sitten oltiin häiritsemässä purkajien työtä. Purku-tilanteessa ja ostotarjousten määrissä ei enää lopuksi pitäisi olla mitään salaista, ettei ilmi tulevia asioita voisi suurelle yleisölle ilmoittaa kerralla kuuluvasti. Jonot vetivät mallikkaasti. Saisi kaikkiin isoihin kisoihin ottaa nämä henkilöt kirjoittelemaan tai ainakin yhtä monta osaavaa.
Kuvamateriaalin käyttö on tietenkin hyvä, mutta ei niitä joka liputuksessa voida käyttää, aika ei riitä. Vastalause-, ja varsinkin onnettomuustapauksissa kuvamateriaali on hyväksi avuksi. Jälkikäteen voi tapauksia tutkia, opiksi ottaen. Hautamäen kuvissa on kuvasarja tapauksesta jossa Kauhajoki lentää korkealle männikköön, ja kisa poikki jonkin aikaa. Tuota sarjaa kun katsoo, ei kenellekkään lippuja. Se on helppo todeta näin jälkikäteen. Sillä hetkellä tilanne on varmaan näyttänyt aivan toiselta. Ei ole helppo homma tuo tuomarointi. Sotkaa tarkkailessa toimii riistakamera, niin arka se on;)
Kyllähän nyt jo Härmässä käytettiin "valvontakameraa". Siellähän tarkastettiin yksi tilanne kuuluttajan mukaan videolta.
Liputuslinja/väärät tuomiot Korjaava toimenpide= valvontakamerat(sotkassa on)
+ Kisajärjestelyt olivat loistavat, siitä kiitos kilpailunjärjestäjälle! Ostotarjousjono veti vähän turhankin hyvin, loistavaa. :) Linja-auto kyyditykset pelasi hyvin, kuulutus paras mahdollinen - Rata meni todella huonoon kuntoon jo muutaman lähdön jälkeen, liputuslinja oli huonoin mies muistiin (finaaleissa taisi suosia vain osaa joukkueista, valitettavasti), lopputuloksien julkaiseminen kesti kohtuuttoman kauan, taisi osa joutua lukemaan netistä lopputulokset.
Saattaa olla että oli liputus-sekoiluja, mutta ainakin sunnuntaina paikalla olleena katsojana voin todeta että järjestelyt olivat kyllä loistavat, ja makkarat hyviä. Erityiskiitokset ansaitsee mielestäni Härmän Liikenne Oy:n kuskit jotka hoitivat hommansa erittäin mallikkaasti, eikä mitään viivytyksiä ollut! Tosin sitä nonstop-kyytiä olisi tarvittu jo viime syksynä 24.9, Kun Haaruksentie oli Härmän kisojen aikaan niin pahas kelirikos, ettei autolla tahtonut Kalmookankaalle päästä:-D. No olihan siinä sunnuntaina muutama turhankin ilmava kaato, mutta on totta että JM-autot alkavat olla jo liiankin tehokkaita! Hyvä maku kisoista kuitenkin jäi. Kiitokset!!
Hyvät kisat jännitystä riitti loppuunasti.Risut.Liputukset oli vähän niin ja näin,tuli turhia mustia lippuja syytömille jotka painettiin sivuun ja siitä syystä tuli perään ajoja eli musta.Mutta jokainen tuomari katsoo omilla silmillään ja näkee tilanteen,eli jos ajatellaan näin että pitäisi olla yhtenäinen liputus linja niin silloin tuomarit pitäisi kloonata ja se ei vielä onnist tänäpäivänä.Eli lopuksi hyvät kisat taas kerran.Muuten linja-autossa oli tunnelmmaa sunnuntaina kun lähdettiin raviradalle niin kuski kyseli aina välillä haluaako joku jäädä pois tällä ja tällä pysäkillä ja hiljaista oli,MUTTA sitten siitä naapuri penkiltä kaveri sanoi että seuraava stoppi YLITORNIO vai jatketaanko LEVILLE minä maksan matkan jos KUSKI maksaa juomat.ELI terveiset YLITORNIOON.Tämä on sitä JOKKIS henkeä.
Ennen kun ihan hirveästi innostutaan, muistakaa että liigassa on eri liputussääntö kuin muutoin. Se liputussääntö on liigan säännöissä ja asetuksissa, sen on hyväksynyt muun muassa jokaisen joukkueen johto…, jo ennen kilpailua. Virheiden syytäminen mm lajiryhmää kohtaan on väärin. Lukekaa säännöt ennen kun alatte huutamaan omia tulkintoja. Nyt syytetään mm lajiryhmää siittä että on muuttanut sääntöjä ja se ei ole erikseen sitä teille jokaiselle kertonut.
Täytyy nyt kyllä kommentoida tuota tuomarointia. Itselläni on kokemusta jm-liigasta jo toistakynnentä vuotta. En ole ikinä nähnyt yhtä sekavaa tuomarointia.Jo ohjaajainfossa oli kerrottu yksinkertainen liputuslinja, eli jos kuljettaja hyötyy osumasta toiseen autoon seuraus musta lippu. Mutta ilmeisesti aluetuomarit eivät kaikki asiasta olleet tietoisia.Miten muuten on mahdollista että radan eri kohdista tuli ko asiasta täysin toisistaan poikkeavia tuomioita? Kilpailun johto toisaalta ei joko ollut nähnyt tapahtumia, tai eivät vaan enää muistaneet ko tuomarin virheitä, kun asiasta parikin kertaa kokouksessa kysyttiin. Todella suoraselkäistä toimintaa.Se mustan lipun takaisin veto ja loppu härdelli kaikkine sekoiluineen johtui suoraan näistä tuomareiden tekemistä virheistä. Kuinka moni katsoja tiesi kotimatkalla kisan lopulliset tulokset? ei kukaan , sitkeimmät odottivat katsomopenkalla lähes tunnin tunareiden päätöstä , mutta turhaan.Ruusut siitä että paras voitti.
Kyllähän koko sotku kaatuu lajiryhmän niskaan. Korjattu asetusta poistamalla tekstiä, mutta jätetty osa tekstistä jäljelle. Kilpailusta suljettu kilpailija ei kyllä ole voinut kerätä ainuttakaan pistettä joukkueelleen. Mutta nytpä vaan kaksi joukkueita sai pottiinsa myös kilpailusta suljettujen kuljettajien pisteet.
En muista, enkä jaksa etsiä vanhoja sääntökirjoja, mutta miten kävikään Kouvolan liigassa Halttusen tupla mustan kanssa? En yhtään ihmettele Käkösen vastalausetta.
Väheksymättä kenenkään kokemusta, saati "ammattitaitoa" on ikävä kyllä pakko kritisoida kilpailun liputuslinjaa sekä aluetuomareiden/kilpailunjohdon toimintaa jo lauantain osalta. Lähtösuoralla/ensimmäisessä mutkassa lippuja jaeltiin useasti kärsineelle osapuolelle. Valitettavan usein käy näin, koska nähdään tapahtuman lopputilanne. Ei sitä kuka sen oikeasti aiheuttaa... Valitettavasti näin myös tälläkin kertaa... Ruusuja: Kilpailun johdon ja joukkueiden välillä toimiva yhdyshenkilö oli loistava asia. Ja Erkkihän hoiti homman mukavan leppoisasti ja asiallisesti!
Niin sulkee, MUTTA missään kohtaa säännöissä ei enää lue että joukkue menettää kys. kuskin aiemmin ajetut pisteet, kyseistä kilpailijaa vaan ei saa enää käyttää kisassa. Päätös on nuijittu, voittajat palkittu, tähän on jokaisen tyydyttävä! :)
Ja asetus jatkaa... Liputuskaavio on JM SM-liigassa seuraava: MV = mustavalkoinen lippu ja M = musta lippu. M = kilpailun johtaja hylkää ajosuorituksen lähdöstä. 2 x M = johtaja määrää toisen mustan, tuomaristo sulkee kilpailupäivästä tai kilpailusta.
Kyllä pahimmat sopat keitti ensimmäisen mutkan ammattitaidoton/m*****n aluetuomari
"Mikäli kuljettaja saa kilpailussa toisen mustan lipun tai hänet suljetaan kilpailusta muusta syystä, menettää hän ko. lähdöstä tai tapahtumaa edellisestä lähdöstä saamansa pisteet. Lisäksi joukkueelta vähennetään 10 pistettä." Suoraan lainattu sääntökirjasta (20.17). Ja näin toimittiin, eli aivan oikea tuomio. Säännöt on muuttunut hovissa, ei Härmässä.
Olisi mukavaa, jos joku asiasta päättävä / tietävä antaisi selonten, miten tuo lopun tuplamustalippu-asia lopulta päättyi. Peruttiinko Aution toinen musta vai muutettiinko pikaisesti sääntöjä?
Lippu sekoilu oli aivan luokatonta! Mistä lähtien 2 mustan saanutta ei saa sanktiota..?? Miksi ne pisteet ei lähtenyt kuljettaja kohtaisesti? Liikenteenohjaus tökki ja pahasti, oliko mietitty loppuun asti? Rata petti, mutta oli muuten hyvä. Ruusuja ostotarj sujuvuudesta ja varikolla mahtui olemaan! Hat tiimi oli ykkönen vaikka listassa muuta lukee.
Hyvin järjestetty kaikin puolin,punaiset liput hyvinkin aiheellisia turvallisuuden takia! Hinaukset nopeita ja ostotarjousjono veti hyvin. Yksi iso miinus oli liikenteenohjaus varikolla, kilpailun jälkeen täysi kaaos poistumisteillä ja lippumiesten (turhaan) määrätty pitkä odotuttaminen kunniakierrosta varten ratapisteillä kisan jälkeen.
Ei todellakaan liiga arvoinen rata. Järjestelyt tosin osui nappiin. Miksi radan ensimmäisellä 3/4 osalla sai mustavalkoisen siitä samasta minkä sai viimeisellä neljänneksellä mustan? Kyllä kisassa pitäsi olla edes yhtenäinnen liputuslinja.Järjestelyt loistavat, rata sen sijaan ei. Kyllä liiga kisassa pitää pystyä ajaaman kilpaakin. Nyt rata peti jo muutaman lähdön jälkeen.Punaiset herkässä, tämä tosin saattoi olla vain positiinen asia!
Se on tosi että kohta ei löydy ratoja joissa arvokilpailuja voisi järjestää. Mutta se ei johdu että radat ei olisi sopivia jokkikselle, vaan siitä että arvokisojen autot ei ole jokkisautoja, enää. Liputuslinja oli hyvä, toki virheitäkin aina tulee. Hieno suoritus Härmäläisiltä niin järjestelyistä ja joukkueidenkin puolesta. Jos tuntuu että pystyy viheltämään kisan paremmin niin torniin sen kuin esittämään suorituksensa. Kohta siellä on tilaa kun aina marmatetaan liputukista. menisitte marmattajat itse tekemään joskus, edes jotain.
Huh huh, olipa finaali. Minusta liputuslinja oli täysin luokatonta finaaleissa. Tasaisissa lähdöissä tulee väkisinkin osumia, ei niistä pitäisi joka kolauksesta mustaa antaa. Ja osuman saaneelle annettiin lippuja holtittomasta ajosta. Haloo, tää on liigafinaali... Hyvät kahinat oli. Rata ei välttämättä sovellu näin isoille kisoille, monet kaadot meni pitkälti radan ominaisuuksien piikkiin. Onnittelut mitalisteille, olette mitalinne ansainneet !
Palaa takaisin Ruusut&Risut-sivulle.
Keskustelut
Merenna JM 22.5.2021
Kokemäen Kuhmut 13.6.2021
Perusmaa JM Kuvat
Sigges Däck JM Cup tilanne LapUA:n järjestämän Perusmaa JM:n
PERUSMAA JM 17.04
EVK-Sarja 2021
Somura 2021
*Pulinaboxiin*
Vanha boxi
Kilpailukutsut
Jokkistori
M:Volvo/Ford
M:Pari vinkamia
M:Jokkis esco
M:Tatech T38 ecu
M:Mokkaratteja
Yhteistyökumppanien ilmoitukset
raceosa.fi
Keskiö 50e - Ratti 50e 60e - Pikairti 45e - Luisi 60e 130e
Muuta asiaa
Mestarit
Kuuluttajalomake
Palaute
Tuuppari-sarja -19
Tuuppari-sarja -18
EVK-sarja -19
EVK-sarja -18
EVK-sarja -17
EVK-sarja -16
EVK-sarja -15
EVK-sarja -14
EVK-sarja -13
EVK-sarja -12
EVK-sarja -11
EVK-sarja -10
EVK-sarja -09
EVK-sarja -08
Kardaanisarja -07
Kardaanisarja -06
Kardaanisarja -05
Kardaanisarja -04
Kardaanisarja -03
EVK-Liiga 2017
EVK-Liiga 2016
EVK-Liiga 2015
EVK-Liiga 2014
EVK-Liiga 2013
EVK-Liiga 2012
EVK-Liiga 2011
EVK-Liiga 2010
EVK-Liiga 2009
EVK-Liiga 2008
EVK-Liiga 2007
JM-SM Liiga 2015
JM-SM Liiga 2014
JM-SM Liiga 2012
JM-SM Liiga 2011
JM-SM Liiga 2010
JM-SM Liiga 2009
JM-SM Liiga 2008
JM-SM Liiga 2007
JM-SM Liiga 2006
JM-SM Liiga 2005
JM-SM Liiga 2004
Ruusut&Risut
Kalenteri 2018
Kalenteri 2017
Kalenteri 2016
Kalenteri 2015
Kalenteri 2014
Kalenteri 2013
Kalenteri 2012
Kalenteri 2011
Kalenteri 2010
Kalenteri 2009
Kalenteri 2008
Kalenteri 2007
Kalenteri 2006
Kalenteri 2005
Kalenteri 2004
Kalenteri 2003
Pistepörssi 05-06
Pistepörssi 2007
Pistepörssi 2008
Pistepörssi 2009
Pistepörssi 2010
Pistepörssi 2011
Raportit

Uusi käyttäjä
Raportit