pääsivu info pulinaboxi kalenteri ranking yhteystiedot linkit muuta online

Uusi käyttäjä
21.04.2021 16:30.28
Kolumnit
Tulevia tapahtumia
Tuloksia
Osallistujaluettelot
Kilpailumainokset
Muut mainokset
Ruusut&Risut
Perusmaa-JM (17.04.)
Rantakivi-JM (13.03.)
Talvikapina JM (27.02.)
Tykkimäki JM (24.10.)
Reiskan Rähinät (17.10.)
Ruusut&Risut-sivulle
Kilpailujen Ruusut ja Risut
Ruusut&Risut Syysrylläys kilpailulle, joka ajettiin 24.08.2013.
Järjestäjänä toimi ValUA.
Annettu kommentti
Samaa mieltä muutaman edellisen kanssa noista lähtösuoran tilanteista. Sitä, että kiilataan lähtösuoralla osa porukasta pihalle on tapahtunut useammassa kilpailussa ja nimenomaan naisten luokassa. Kouvolassa näin on käynyt monta kertaa ja kaatojakin on tapahtunut samasta syystä useampia. Ja muistan niin käyneen muuallakin kuten Hyvinkäällä, jossa lähtösuoran vauhdit ovat sitä luokkaa, että leikitään aika vaarallista touhua, kun annetaan sivulla tulijalle osumaa. Tosiaan la alkuerästä oli kaikille jatkopaikka ja suurin osa kuljettajista kärsi lähtösuoran tilanteesta. Eikä lipun lippua aiheuttajalle. Kahdeksan kuljettajaa voi olla liikaa Kouvolan radalle, autojen etäisyydet toisiinsa melko pienet, mutta niin niitä oli kahdeksan nuorissa ja yleisessäkin. Ihan pelotti mennä jatkolähtöihin niin lauantaina kuin sunnuntainakin, kun muisti, mitä lauantaina tapahtui ka sunnuntainkin finaalissa oli taas se kahdeksan autoa viivalla. Jokainen voisi yrittää ajaa lähtösuoran keskittymällä eteenpäin ajoon ja ensimmäiseen mutkaan eikä lähteä ratkomaan kilpailua suoralla, hengenvaarallisella tavalla. Jos piikkiin ei ehdi, niin se on vaan hyväksyttävä eikä yritetä karsia niitä kilpakumppaneita pois tieltä.
Olen samaa mieltä tästä että naisten luokassa tapahtuu. Pitkään lajia seuranneena/kilpailijana alan jo välillä miettimään että miksi mennä viivalle kun päälle saa ajaa surutta eikä kukaan saa tilanteesta lippuja. Kuten tämä lauantain naisten alkuerä lähtö, kaikilla olisi ollut finaali paikka mutta et kerkiä edes kunnolla kytkintä nostamaan kun autoa tulee päälle sen minkä kerkiää. Kyllä se siinä vaiheessa harmittaa että meni edes nostamaan kytkintä lähdön tapahtuessa. Olisi vain pitänyt odottaa että päälle ajajat menevät ensin ja sitten ajaa vain maaliin ja päästä ajamaan a-finaali kokonaan ehjällä autolla. Kun kysyy tuomiosta että miksi ei lippuja kenellekkään niin toiset sanovat että minun toimivalta loppuu tähän ja toiset sanovat että en voi antaa lippua kun en tiedä kelle se kuuluu. Ymmärrän jos muutama lippu jää antamatta mutta nyt niitä jäi ja paljon. Paljon miinusta saa myös liikenteen ohjaus!! Palkinnot olisivat voineet olla myös hieman parempaa tasoa. Keli kyllä suosi molempina päivinä.
Ensimmäinen asia: Kun autot käsketään järjestäjän toimesta sammuttaa viivalle, on järjestäjä velvollinen työntämään auton käyntiin. Jos auto sammuu viivalle ihan muuten vaan, silloin sitä ei kuulu työntää käyntiin. Tätäkin nähtiin ainakin sunnuntaina naisten luokassa. Auton käyntiin saaminen tosin jäi yritykseksi. Toinen asia: Säännöt sanovat, että ajetaan niin kauan kuin ruutulippu heiluu, joten pisimmälle ajanut on lähdön voittaja. Kolmas asia: Olen kuullut monta kertaa joidenkin sanovan, että kun nuoret ajavat niin ja näin ja voi voi. Kuitenkin se on naisten luokka, jossa jo heti lähtösuoralla tapahtuu mitä kummallisempia asioita, toisin kuin nuorten luokassa. Loppuun vielä haluan sanoa siitä, että lähtösuoralla tehdyt tyhmät kaistanvaihdot, painamiset, kiilaamiset, päälleajot sun muut ovat erittäin vaarallisia, kun siinä lähtökiihdytyksessä ei olla yksin vaan tilanteessa on jopa seitsemän muuta kuljettajaa. Ja aina joku kärsii. Autot vaurioituvat ja pahimmassa tapauksessa kuskille käy huonosti. Tämä pitäisi kaikkien muistaa!!! Plussaa kisasta: Rata on aina hyvässä kunnossa, kuskit sekä katsojat tykkäävät! Toivottavasti ensi vuonna homma toimii ja saadaan kuskeja enemmän mukaan kisaan!
Lähtö- tai maalintuomarin päätöstä vastaan ei voi tehdä vastalausetta, ei edes kilpailunjohtajan suostumuksella. Jos tämä b-finaalin nousija määrättiin kilpailun johtajan toimesta, silloin rikottiin sääntöä - maalintuomari ainostaan voi tehdä päätöksen. Tässä nimenomaisessa tapauksessa olisi pitänyt lähdön tulokseksi määräytyä se järjestys jossa radalta tultiin pois. Kilpailijoita tästä tapauksesta on turha syyllistää, kuin tietysti tästä huutamisesta. Asiat pitää pystyä esittämään korottamatta ääntä.
Lauantaina naisten a-finaalissa viivalla olleena: Autot käskettiin sammuttamaan ihan kaksi kertaa. Ihan minun auton edessä laittoivat ekaksi kädet ristiin, sitten käskivät käynnistää ja vielä uudestaan joku heilu siellä kädet ristissä. Ei kuskit autoissa voi tietää että se oli väärinkäsitys. Oli virhe tai ei, mutta tekivat aivan sääntöjen mukaan kun työnsivät Korpikosken auton käyntiin. Oli Pekkasen onni että ottivat vielä viivalle, mutta minusta seistiin hiukka liian kauan viivalla "odottelemassa".Ihmisiä olemme kaikki ja kaikille tapahtuu virheitä. Virheistä toivottavasti opittiin jotain ja saadaan ensi vuodeksi parempi ja tasa-arvosempi kisa kaikille.
miten niin la b-finaalin järjestys meni sääntöjen mukaan. Kyllä maijalakin ajoi rataa selvästi pidemmälle kuin esim tuomisto ja sijoittui silti neljänneksi! Eikös kaikkien järjestys olisi pitänyt määräytyä ajetun matkan mukaan? Ja voisiko kilpailun johtaja/t olla joskus muullakin asenteella kuin sillä että olen päätökseni tehnyt ja en sitä muuta vaikka olisin kuinka väärässä?? Olisiko se mitenkään mahdollista että aluetuomareilla olisi edes suunnilleen samanlainen linja? Nyt jos mäellä hiemankin hipaisi tuli heti lippu kun muualla sai työntää melko ronskisti. esim la semissä eräs volvo viimeisessä kurvissa... Miksi pekkanen otettiin vielä la finaaliin mukaan jos oli jo kerran ilmoitettu että ketään ei odoteta?
Kiitos rakentavasta palautteesta! Haluaisin kertoa teille muutaman tosiasian kilpailusta, ennen kuin vaikenen sen osalta lopullisesti. Lauantaina autot sammutettiin lähtöön naisten finaalissa lähdönjärjestelijöiden virheen takia... Heitä komennettiin poistumaan viivalta lähtötuomarin toimesta, mutta käsky ymmärrettiin väärin... Sitä ennen oli jo ilmoitettu, että ketään ei odoteta! Lauantaina yleisen b-finaalissa ruutulippu liehunut... Järjestys määräytyi täysin sääntöjen mukaan vaikka miten päin asiaa katsoisi ja piste! Sunnuntain ohjaajakokous ja sen toimenpiteet johtuivat vain ja ainoastaan kilpailijoiden todella ala-arvoisesta käytöksestä lauantain aikana(jatkui osalla sunnuntaina)... Johdolle voi antaa ja saa antaa palautetta, mutta asiallisesti. Miksei muuten kukaan halunnut tehdä vastalausetta, jos oli omasta mielestä varmasti oikeassa? Vastaavaan käytökseen en ole törmännyt missään muualla aiemmin ja kilpailuita joita olen viheltänyt on todella paljon aina Yleisen SM:stä lähtien. Liputuslinjani ei ole vuosien varrella muuttunut ja ei tule kauheasti muuttumaankaan, jos vielä joskus jonkun kilpailun vihellän. Jokaisella on oikeus mielipiteeseen siitä ja myönnän todellakin, että en ole mikään herra täydellisyys. Ajatelkaa kumminkin arvoisat kilpailijat voisiko teissäkin olla jotain vikaa? Itsekin 20 vuotta Jokamiehenluokkaa ajaneena tiedän, että tunteet käyvät lähdön jälkeen kuumana. Mielestäni annoin lauantaina aivan ystävällisen selvityksen siitä mistä ovat lipun saaneet... Mutta mitäs teet, kun kaikille ei puhe auta? En halunnut kumminkaan viedä asiaa tuomaristosta sen pidemmälle... Epäurheilijamaisesta käytöksestä voi saada jopa vuoden kilpailukieltoa... Ja sitten vielä yksi korjaus. Kilpailun liputuksista ei päättänyt yksikään ValkealanUA:n jäsen... Viheltävän johtajan seura on LempäälänUA ja aluetuomaritkin olivat muualta kuin järjestävästä seurasta. Toivottavasti teistä ainakin suurin osa saapuu ensi vuonnakin Syysrylläykseen. Virheistä tullaan ottamaan opikseen :) t. Kilpailutapahtuman johtaja Harri Sihvola
"Sijoituserien sekä finaalien välissä on edellisestä lähdöstä nouseville kilpailijoille annettava huoltoaikaa viisi (5) minuuttia lähdön päättymisen jälkeen. Järjestäjä päättää ja ilmoittaa, milloin muiden lähtöön osallistuvien kilpailijoiden on oltava lähtöalueella" Ei siis niin että järjestäjä päättää nousijan huoltoajan VAAN se päättää muiden lähtöalueelle tulon.
Jälleen kerran !! se 5 min on aika joka nousijalle täytyy VÄHINTÄÄN antaa auton huoltoon.Järjestäjä päättää milloin lähtö on valmis.
Heti lauantaina alkoi tökkiä, turhaa viivästymistä alkuun kun ei puhelimet toiminut ja turvalippu puuttui. Sitten naisten finaalissa autot odottelee, kerran sammutetaan viivalle jonka jälkeen otetaan vielä yksi mukaan lähtöön. Olisiko saanut edes enää ottaa? Olipa erikoinen ratkaisu lauantain b-finaalissa. Koko viikonlopun liputuslinja mitä sattuu. Täytyis varmaan saaha ens vuodeks valuan tarra tuulilasiin... :) Sunnuntaina unohdettiin d-finaalissa liputtaa kokonaan keltaisilla. Ei varmaan sais viivalle sammunutta autoa mennä enään työntämään käyntiin? Sunnuntain ohjaajainfo hieman ihmetytti, täytyy myös kestää jonkin verran kritiikkiä johdonkin. Sää tosiaan suosi. Kuuluttajalle ruusuja ja rata on loistavassa kunnossa!
Oli kyllä huonosti järjestetyt kisat sitten ihmis muistiin. Kaikki tökki. Puolueeton mielipide kuskien kannalta: Naisten a-finaalia seisotettiin viivalla aivan liian kauan lauantaina, koska odotettiin "risojen" autojen korjauksia. Olikohan kyseessä tuttuja? Eikö sääntö sano että 5min? Tämä oli toisten onni ja toisten tappio. Eikö kaikille pitäisi olla samat säännöt? Lippuja sateli miten nyt jaksoi annella. Toisille pienestä ja toisille ei ollenkaan. Lippupisteelle suuri miinus. Niiden lippujen pitäisi heilua näkyvästi eikä vain vähä nostaa niitä. Välillä heilu valkonen vaikka oli este radalla. Hui mitä touhua. Vaarallista kuskeille ja ihan kaikille. Sununtaina yleisen a-finaali: Ruutulippu heilu kyllä, mutta puolessa välissä kenttää mistä ei varmasti näkynyt kuskeille. Eikö olisi sama mennä vaikka heiluttelemaan sitten sitä lippua vaikka katsomoon? Samalle kuskille tuli kaksi oikeusmurhaa viikonlopun aikana. Ainut ruusun arvoinen asia oli sää, mutta tämäkään ei ollut järjestäjien ansiota.
Kylläpä oli todella surkeasti järjestetyt kisat. Lauantaina ei oikein mikään tuntunut toimivan ja b-finaalin loppuratkaisu oli täysi oikeusmurha.... Ja sunnuntaina lippulinja vaihteli rajusti, välillä pienestä hipaisusta musta ja toisinaan sai ajaa päälle surutta ilman mitään lippua.
Palaa takaisin Ruusut&Risut-sivulle.
Keskustelut
Merenna JM 22.5.2021
Kokemäen Kuhmut 13.6.2021
Perusmaa JM Kuvat
Sigges Däck JM Cup tilanne LapUA:n järjestämän Perusmaa JM:n
PERUSMAA JM 17.04
EVK-Sarja 2021
Somura 2021
*Pulinaboxiin*
Vanha boxi
Kilpailukutsut
Jokkistori
M:Pari vinkamia
M:Jokkis esco
M:Tatech T38 ecu
M:Mokkaratteja
M:240 perä ja etuakseli. Pakosarja
Yhteistyökumppanien ilmoitukset
raceosa.fi
Keskiö 50e - Ratti 50e 60e - Pikairti 45e - Luisi 60e 130e
Muuta asiaa
Mestarit
Kuuluttajalomake
Palaute
Tuuppari-sarja -19
Tuuppari-sarja -18
EVK-sarja -19
EVK-sarja -18
EVK-sarja -17
EVK-sarja -16
EVK-sarja -15
EVK-sarja -14
EVK-sarja -13
EVK-sarja -12
EVK-sarja -11
EVK-sarja -10
EVK-sarja -09
EVK-sarja -08
Kardaanisarja -07
Kardaanisarja -06
Kardaanisarja -05
Kardaanisarja -04
Kardaanisarja -03
EVK-Liiga 2017
EVK-Liiga 2016
EVK-Liiga 2015
EVK-Liiga 2014
EVK-Liiga 2013
EVK-Liiga 2012
EVK-Liiga 2011
EVK-Liiga 2010
EVK-Liiga 2009
EVK-Liiga 2008
EVK-Liiga 2007
JM-SM Liiga 2015
JM-SM Liiga 2014
JM-SM Liiga 2012
JM-SM Liiga 2011
JM-SM Liiga 2010
JM-SM Liiga 2009
JM-SM Liiga 2008
JM-SM Liiga 2007
JM-SM Liiga 2006
JM-SM Liiga 2005
JM-SM Liiga 2004
Ruusut&Risut
Kalenteri 2018
Kalenteri 2017
Kalenteri 2016
Kalenteri 2015
Kalenteri 2014
Kalenteri 2013
Kalenteri 2012
Kalenteri 2011
Kalenteri 2010
Kalenteri 2009
Kalenteri 2008
Kalenteri 2007
Kalenteri 2006
Kalenteri 2005
Kalenteri 2004
Kalenteri 2003
Pistepörssi 05-06
Pistepörssi 2007
Pistepörssi 2008
Pistepörssi 2009
Pistepörssi 2010
Pistepörssi 2011
Raportit

Uusi käyttäjä
Raportit