pääsivu info pulinaboxi kalenteri ranking yhteystiedot linkit muuta online

Uusi käyttäjä
21.04.2021 14:08.45
Kolumnit
Tulevia tapahtumia
Tuloksia
Osallistujaluettelot
Kilpailumainokset
Muut mainokset
Ruusut&Risut
Perusmaa-JM (17.04.)
Rantakivi-JM (13.03.)
Talvikapina JM (27.02.)
Tykkimäki JM (24.10.)
Reiskan Rähinät (17.10.)
Ruusut&Risut-sivulle
Kilpailujen Ruusut ja Risut
Ruusut&Risut 28.Poikkinaintiajot kilpailulle, joka ajettiin 11.07.2014.
Järjestäjänä toimi PeMK.
Annettu kommentti
Lippulinjassa hämmästystä aiheutti todella runsas haittaava kaistanvaihto varoitus, joita tuli lähdöistä jossa kaikki autot selvisivät suoran päähän tai lipun sai "uhri".
Tämähän on juuri ruusut ja risut sivut.
Helappoa se on täällä aina olla ruikuttamassa oikeasta tai väärästä liputuslinjasta. Ottakaa ja kokeelkaa olla edes JOSKUS aluetuomarin roolissa ehdottamassa sitä lippua, ja sen jälkeen otatte kilpailunjohtajan roolin ja päätättä siitä lipusta ja lopuksi tuletta tuomaristoon käsittelemään sitä vastalausetta oikeasta/väärästä liputuksesta niin näettä ettei se ole loppujen lopuksi niin helappoa "päättää" niistä liputuksista. Ei ole olemassa kisaa etteikö aina valitusvirsi ala nuasta liputuksista ja sitten ei edes aina tieretä kuka ne liput päättää ja antaa kun puhutaan vaan tuomaristosta ja sen osaamattomuudesta!!!! Pellon kisat olivat loistava kokonaisuus ja oli ilo olla siinä kisassa tuomariston puheenjohtajan roolissa. Terv. S.Kivimäki
Videoiden katsominen vastalausetapauksissa on monessakin suhteessa ongelmallinen. Toteutuuko kilpailijoiden oikeusturva täysin jos ei kaikissa tapauksissa ole materiaalia saatavilla. Vai saako oikeutta vain he joilla on tarjota materiaalia? Saako he parempaa oikeusturvaa joilla on materiaalia. Tässä yhteydessä pitää puhua myös järjestäjän oikeusturvastakin. Aina asiat eivät ole niin yksiselitteisiä kuin miltä ne pikaisesti katsottuna näyttää. T: emppu
Erittäin hyvin onnistuneet kisat kaikin puolin. Kaikki toimi ja rata kesti loistavasti. Kyllä Pellon tämänvuotisilla järjestelyillä pitäisi olla lähellä jokkis.netin vuoden kilpailujärjestäjän titteliä... :) Vaikkei AKK ja/tai lajiryhmä sitä haluakaan niin kyllähän se liigafinaali täytyy jo olla pellolaistenkin vuoro järjestää. Liputuslinjahan ei ole koskaan kaikille sopiva mutta ei ne perääajot (ja siitä seuraava hyötyminen ja toisen osapuolen kilpailun päättyminen) ym. lopu jos niistä ei uskalleta suoraa mustaa lippua antaa, oli kyseessä alkuerä tai a-finaali. Ja kun kilpailijan oikeusturva on tuomaristossa etusijalla ja aika monella on jo incar-kamera niin vastalauseidenkin määrä lisääntyy. Pellossa liputuslinja kuitenkin kokonaisuutena hyvä.
Kertaalleen vielä liputuksista. Liputuksista päättää kilpailun operatiivinen johto, ei tuomarit. Aluetuomari tarkkailee ajotapaa ja voi ehdottaa lippua, mutta johto päättää liputuksista. Tuomaristo ei päätä liputuksista kuin silloin kun asia on tuomariston käsittelyssä, esimerkiksi vastalauseen johdosta. Tuomaristo voi niin halutessaan olla yhteydessä johtoon ja pyytää selvitystä liputuksesta tai liputtamatta jättämisestä. Sama oikeus on myös kilpailijalla. … Tahaton tai tahallinen ajotapavirhe, niiden erottaminen on liki mahdotonta. Onko sitten parempi jättää liputtamatta jos ei varmuutta tahallisuudesta, ei mielestäni. Aiheuttaminen ja aiheuttaja, sama asia. Turvallisuudenkin pitää vaikuttaa liputuksiin. Pellon ensimmäisessä kaarteessa on vauhti niin kova että pienikin osuminen voi aiheuttaa vakavan onnettomuuden, siksi on hyvä että liputetaan näissä paikoissa. Hyötyminen on myös tärkeä näkökohta, sekin pitää vaikuttaa liputuksissa, olkoonkin että hyötymisellä hankittu sijoitus ei toisi jatkopaikkaa. Yleensä tätä edeltää kanssakilpailijan jatkomahdollisuuden pilaaminen. Netistä katsottuna lippuja olisi voinut antaa muutaman enemmänkin mutta ei netistä nähnyt kaikkea. Vastalauseita tulee ja menee. Nyt niitä on ollut parissa kilpailussa enemmän. Johdon pitää tehdä päätös sillä sekunnilla, ei siinä kerkiä videoita katsomaan. Mielestäni tuomaristo teki väärin siinä viimeisessä, nimenomaan antoi väärän signaalin, että kiusaakin saa näköjään tehdä.
A-finaalin lipusta vaikka olisi annettu MV olisi lippu jokatapauksessa muuttunut mustaksi koska allahan oli edellisestä b-finaalista MV-lippu.
Liputuslinja herätti muutaman kerran ihmetystä. Etenkin yleisen a-finaalin musta lippu. Herra moninkertainen mestari itse änkesi kuolemanpaikalle ja normaali kilpailutilanne, joska korkeintaan mv:n olisi voinut antaa. Mutta onhan se toki huomattu crossin puolellakin, että herra nauttii tuomariston suosiosta, ajoipa missä tahansa. Iso plussa live televisioinnista.
Varmastikin ed. kirjoittaja tarkoittaa, että jakolaskun osamäärä kerrotaan kolmella. Ongelmana on viimeaikoina lisääntyneet ev-kilpailijat, jotka aiheuttavat vajaita keräilyjä ja turhaan pitkittävät kilpailua.
Ajokaavioista tietää eniten tämän sivun ylläpitäjä. Ei ole olemassa löysää, tiukkaa eikä raakaa ajokaaviota, on vain eri versioita - useita satoja. Keräilyissä tulee lähes aina eteen se että kaikille jatkopaikoille ei ole kilpailua. Se ei siis johdu muusta kuin siitä että kalustoa rikkoontuu. Timppa on kertonut yksinkertaisen laskukaavan jolla saadaan selville kunkin luokan kokonaislähtömäärä. Lopullinen osanottajamäärä jaetaan kuinka monella autolla lähdössä ajetaan. Tämä jakojäännös kerrotaan kolmella, siinä on melko tarkka luokan lähtömäärä. Tällä kaavalla kun laskette Pellon luokat niin toteatte että vain muutaman lähdö se heittää missään luokassa. Ei siis ole olemassa erikseen raakaa tai löysää..on vain optimi joka otetaan käyttöön kun tiedetään lopullinen määrä kilpailijoita.
Mukavat kisat taasen. Liputuslinja vähä hakusessa, ainaki ekamutkassa tuli pienestä harmittomasta tönäsystäki varotus. Ja sitte, miksi esim naistenluokassaki pitää olla semmone lyhyt ja raaka kaavio, tyyliin ajetaampa nyt nämä äkkiä alta pois. Yleisessä ajetaan launtainaki kahet keräilyt, joista ekoistaki jatkaa 4 ja hyvät että viivalle saavat 4 käyvää autoa.
Todella hyvin järjestetty kisa rata loistava sanotaan ettei sorasta saa asfalttia tämä oli aika lähellä sitä. Pienetkin yksityiskohdat oli kunnossa liputus linja hyvä kun tarkastelee kokonaisuutta vastalauseita tiukkalinja ilmeisesti aiheuttaa mutta pienempi paha kuin onnettomuudet. Toimitsijoiden käytös hyvä joka paikassa ehkä buhvetissa taskulaskimet olisi hyvä mutta yhdessä nekin selvitettiin ei muuta kuin HYVÄ PELLON MK.
Palaa takaisin Ruusut&Risut-sivulle.
Keskustelut
Merenna JM 22.5.2021
Kokemäen Kuhmut 13.6.2021
Perusmaa JM Kuvat
Sigges Däck JM Cup tilanne LapUA:n järjestämän Perusmaa JM:n
PERUSMAA JM 17.04
EVK-Sarja 2021
Somura 2021
*Pulinaboxiin*
Vanha boxi
Kilpailukutsut
Jokkistori
M:Pari vinkamia
M:Jokkis esco
M:Tatech T38 ecu
M:Mokkaratteja
M:240 perä ja etuakseli. Pakosarja
Yhteistyökumppanien ilmoitukset
raceosa.fi
Keskiö 50e - Ratti 50e 60e - Pikairti 45e - Luisi 60e 130e
Muuta asiaa
Mestarit
Kuuluttajalomake
Palaute
Tuuppari-sarja -19
Tuuppari-sarja -18
EVK-sarja -19
EVK-sarja -18
EVK-sarja -17
EVK-sarja -16
EVK-sarja -15
EVK-sarja -14
EVK-sarja -13
EVK-sarja -12
EVK-sarja -11
EVK-sarja -10
EVK-sarja -09
EVK-sarja -08
Kardaanisarja -07
Kardaanisarja -06
Kardaanisarja -05
Kardaanisarja -04
Kardaanisarja -03
EVK-Liiga 2017
EVK-Liiga 2016
EVK-Liiga 2015
EVK-Liiga 2014
EVK-Liiga 2013
EVK-Liiga 2012
EVK-Liiga 2011
EVK-Liiga 2010
EVK-Liiga 2009
EVK-Liiga 2008
EVK-Liiga 2007
JM-SM Liiga 2015
JM-SM Liiga 2014
JM-SM Liiga 2012
JM-SM Liiga 2011
JM-SM Liiga 2010
JM-SM Liiga 2009
JM-SM Liiga 2008
JM-SM Liiga 2007
JM-SM Liiga 2006
JM-SM Liiga 2005
JM-SM Liiga 2004
Ruusut&Risut
Kalenteri 2018
Kalenteri 2017
Kalenteri 2016
Kalenteri 2015
Kalenteri 2014
Kalenteri 2013
Kalenteri 2012
Kalenteri 2011
Kalenteri 2010
Kalenteri 2009
Kalenteri 2008
Kalenteri 2007
Kalenteri 2006
Kalenteri 2005
Kalenteri 2004
Kalenteri 2003
Pistepörssi 05-06
Pistepörssi 2007
Pistepörssi 2008
Pistepörssi 2009
Pistepörssi 2010
Pistepörssi 2011
Raportit

Uusi käyttäjä
Raportit