pääsivu info pulinaboxi kalenteri ranking yhteystiedot linkit muuta online

Uusi käyttäjä
22.04.2021 16:17.58
Kolumnit
Tulevia tapahtumia
Tuloksia
Osallistujaluettelot
Kilpailumainokset
Muut mainokset
Ruusut&Risut
Perusmaa-JM (17.04.)
Rantakivi-JM (13.03.)
Talvikapina JM (27.02.)
Tykkimäki JM (24.10.)
Reiskan Rähinät (17.10.)
Ruusut&Risut-sivulle
Kilpailujen Ruusut ja Risut
Ruusut&Risut YSITIEN AUTO JM SM kilpailulle, joka ajettiin 05.07.2014.
Järjestäjänä toimi ViSUA.
Annettu kommentti
Kiitokset Pohjan poppoolle txt-palvelusta taas kerran. Kyllä purjeessa olisi oltu ilman.
Erittäin positiivinen yllätys oli gluteeniton ja laktoositon ruokavalio. Tämän kun kaikki ison kisan järjestejät jatkossa huomioisivat. Muutenkin ruokateltassa oli todella hyvä palvelu ja jonot lyhenivät nopeasti, ainakin sunnuntaina.
Kaikki tämä ei tähän varsinaisesti kuuluisi, kirjoitan nyt kuitenkin kun täällä ehdotellaan kaikenlaista. Jokkikisat vielä tuottaa järjestäjlle jotain, isommat enemmän. Krossi ei jätä järjestäjälle mitään, tappiota enimmäkseen. Krossi saattaisi jättää järjestäjille jos promoottorina toimisi kisoja järjestävät seurat yhdessä, eikä AKK-Sport Oy. Jokkis siis jättää tulosta kun ei ainakaan vielä ole Sportsi päässyt nostamaan kuluja. TV näkyvyydestä se veloittaa omistajiltaan 8-10000 euroa, kun esimerkiksi Yle tekisi asian ilmaiseksi ja näkyvyyskin olisi huomattavasti parempi vapailla kanavilla.
Tuohan toimitsijat rahaa järjestäjille.Varmaan suurin osa niistä käyttää tarjous mahdollisuuttaan,joko itselle tai suojina.Saattaahan siellä joku jobbarikin olla töissä.Mutta sallittakoon tämä järjestelmä että saadaa porukkaa töihin niihin "oikeisiinkiin töihin"
Plussat: Rata aivan loistava. Todellakin SM arvoinen rata. Kalusto ei ratkaíssutkaan tällä kertaa kaikkea. Seuraavaksi crossin sm hakuun ilman muuta. Bussikuljetukset etäparkeista toimivat epäilyksistä huolimatta. Vessat siistit ja palveluja alueella riittävästi. Miinukset: Sunnuntaina kilpailun venyminen, perheellisiä poistui runsaasti ennen kisan loppumista. Katselualueissa parntamisen varaa. Toisen mutkan yleisöpenkkaa pitäisi kaivaa taaksepäin/loiventaa, jotta näkyvyys paranisi laajemmaksi. Varikkokatsomoon kulku turhan vaikeaa. Narina palkinnoista + radasta.
Kärkikolmikon autot jäivät suojiin
Yli 3000 tarjousta kertonee että kisan taso oli kyllä jokamiehenluokkaan ja sen suomenmestaruudelle aivan riittävä. Radasta aina voidaan spekuloida, mikä rata on hyvä ja mikä huono. Ei rata eikä järjestäjä niitä kolareita aiheuta, ei näillä ole auton hallintalaitteita hallinnassaan. Kyllä ne painamiset, kiilaamiset, peräänajot ja muut kolhut aiheuttaa radalla olevat kilpailijat itse, jos todetaan että vilpillisesti niin silloin tarpeeksi mustaa esiin. Palkinnoistakin samoin voidaan spekuloida. Kuuluuko lajiin usean tuhannen arvoinen palkinto kun sen saa useimmiten vain yksi. Kuitenkin useammalla kuin yhdellä on se kohtuuttoman kallis auto johon palkintoja ja niiden arvoja verrataan. Nyt saatiin kaksikin uutta SM mitalistia ja a-finaaliinkin uusia naamoja, tätäkin voidaan pitää vain hyvänä asiana. Mestarikin osoitti että kaikenlaisilla radoilla sen mestaruuden pystyy ottamaan jos siihen on riittävästi kykyä. Hopeamitalistikin osoitti että valtavirrasta poikkeavallakin pärjää jos on laite ja ajaminen tikissä. Kaupaksi taisi mennä kaikki kärkiautot, ja niitä finaaliautoja hamusi runsas joukko kiinnostuneita. Toimitsijoita kyllä riittää näihin kisoihin jossa on arvotavaraa saatavilla, toimitsijoille jopa keksitään tehtävä että saadaan heille ostotarjousoikeudet. Tämä ei ole hyvä kehitys, tämä ei voi mitenkään olla hyväksyttävää. Mutta minkäs teet, kuka sanoo kuka on tärkeä ja tarvittu ja kuka ei.
Kaikin puolin hyvät kisat! Sunnuntain aikataulu venyi, mut minkäs vastalauseille mahtaa? Turha nurista varikolla olevasta sepelistä, kuinka vaikea se on kävellä...se on tarkoitettu kilpa-autoille ajettavaksi! Jos oiskin ollu sadekeli olis valitettu siitä et on hiekkaa tai kuraa... Siistit vessat, hyvin ruoka valikoimaa, mahtava keli jota tosin järjestäjä ei voi valita. Olipahan palkinnot mitä hyvänsä, ne on aina jokun mielestä väärät tai huonot :( "pytyt oli kyl todella hienot! Moni muu vois ottaa mallia niistä, ettei oo aina samanlaiset "kupit" Rata ei pehmenny ja tullu sitä ainoota yhtä ajouraa, niinkuin moninpaikoin ja jopa ilman kunnostus taukoja! Pölykin hyvin vähäistä keliin nähden! Loistavat opasteet...et voinut eksyä ;)
Risuja: toimitsijoita riitti tungokseen asti ainakin heti portilla, mutta silti homma jumahti jo heti siihen. Sen jälkeen traileriparkki jossain nevadassa, plussaa siitä että oli edes järkkärit luureilla molemmissa päissä. Tämä sama asia jumitti sunnuntaina pois lähtiessä koko liikenteen, onneksi oli järkkärit ohjaamassa koska muuten ei yksikään ajoneuvo olisi liikkunut mihinkään. Kisan taso oli normaaliin verrattuna matala, ei yllätä kun tiedetään rata ja järjestävän seuran aiemmat järjestelyt sekä osallistumismaksu. Varikkoalueen kivet/hiekka oli kamalaa kävellä. Ja se kuulutus, kuului joo mutta useasta ämyristä eri aikaan eli ei toivoakaan saada mitään selvää. Ne paikat, joissa kuului, todisti sen että turhaa ois sekin ollut kun ei kerrottu mitä tapahtuu tai edes kuskien järjestystä. Ruusut: ruokateltta (iso, jopa pari vaihtoehtoa ja ruoan sai ottaa itse), pomppulinna ja karuselli, tulospalvelu, kuuluttaja eri kuin yleensä joten oli eri vedenkeittojutut. Vessat oli siistit, iso kiitos siitä!
Vähän kaksijakoiset fiilikset jäi kisasta. Jos alotetaan plussista: Toimitsijat olivat ajan tasalla tehtävistään, liikenteenohjaus ja muutenkin järjestelyt olivat onnistuneita alueen haastavuudesta huolimatta. Harvinaista herkkua! Ohjaus oli myös poislähtiessä. Ruokatarjonta oli hyvä. Varikko oli hyvä. Katsomoihin oli panostettu. Bussikuljetukset toimi. Sitten negatiiviset: Kyllä sen huomasi jo perjantaina että todella moni oli lähtenyt vaan tarjouksen tekoon romuilla autoilla, harmitti paljon kun yleensä SM taso on kova mutta nyt oli huomattavan paljon heikompi. Mutta tähän on syytkin, ei millään tavalla SM-arvoinen rata, sysipaskat palkinnot (edellisvuosiin verrattuna) ja kalliit liput. Kuskit sen tason sinne kisaan kuitenkin tekevät. Kuulutus ei kuulunt paikkapaikoin. Muutenkin hiersi ohimoa kuunnella erittäin puolueellista kuulutusta, millään muulla ei tuntunut olevan väliä kunhan kolme paikalliskuskia vain pärjäisi. Koskaan ennen ei ole kotiinlähtö venynyt noin helvetisti, siitä vielä iso miinus.
AKK:n johto loisti poissaolollaan! Olisivat voinet edes tulla oppimaan miten toimitsijoista pidetään huolta. Ruokahuolto oli tosi laadukasta. (Kouvolan MM-crossissa keittoa jossa lientä ei säästelty ja kaikki eivät edes ehtineet syömään sitä kuivaa leivänpalaa). Yleisöpalvelutkin toimi, hyvät kisat!
Hienot kisat oli kuljettajan silmistä katsottuna! Eipä sieltä varikon penkaltakaan koko rataa nähnyt kun oli porukkaa niin paljon.!
Muutamaa pikkujuttua lukuunottamatta varsin onnistunut kisaviikonloppu! Alunperin suurimpana murheena, ainakin itselle, oli kuljetus, joka kuitenkin toimi loistavasti. Jos risuja halutaan antaa, niin ainakin kuulutuksen kuuluvuudessa oli huomattavasti parantamista. Tiettyihin osiin radasta ei kuulunut miltei ollenkaan. Pieni risu myös siitä, että kisojen paras katsomoalue oli varikon sisäpuolella. Näin katsojan kannalta koko radan kattava näkyvyys olisi todella hienoa.
Meidänkin edessä oli varattu 5-6 katselupaikkaa retkituoleillaan. Niissä ei istunut kisan aikan kuin 2-3 henkeä, että ei kai näinkään olisi hyvä toimia. Meille tilanne oli parempi, nähtiin paremmin, mutta puolet näistä varauksista oli turhia.
Tosi hyvin järjestetyt kisat näin ajajan mielestä. Oli pomppulinnaa ja kaikkee, kisa-alue tosi hyvä/katsomot, kuuluttujat, lippupisteiltä mentiin nopeesti katsomaan kun tuli kaato. Jos ihan väkisin pitää keksiä miinusta niin aikataulu petti sunnuntaina, mut ei kyllä muuta tule mieleen.
Tosi hyvin järjestetyt kisat näin ajajan mielestä. Oli pomppulinnaa ja kaikkee, kisa-alue tosi hyvä/katsomot, kuuluttujat, lippupisteiltä mentiin nopeesti katsomaan kun tuli kaato. Jos ihan väkisin pitää keksiä miinusta niin aikataulu petti sunnuntaina, mut ei kyllä muuta tule mieleen.
Kisat sukuivat kaikkineen erinomaisesti, mutta mutta katsojien toiminnassa ilmeni uusi outo piirre. Varattuja paikkoja ei kunnioitettu. Katsomoon asetettuja jakkaroita siirreltiin sivuun ja istuttiin toisten varaamille paikoille. Keskustelin asiasta usean katsojan kanssa ja poikkeuksetta kaikki olivat sitä mieltä, että on kirjoittamaton sääntö, että ensimmäisenä paikkaan tullut henkilö ja paikan itselleen esim. tuolilla varannut henkilö saa siinä halutessaan istua koko viikonlopun. Pohjanmaalla on kuulemma toisenlaiset säännöt :) Jopa formulakisoissa maailmalla tätä kirjoittamatonta sääntöä noudatetaan.
Järjestelyt näyttivät olevan kunnossa, mutta kisa kesti kyllä su liian kauan. Hinauksia/keskeytyksiä ei ollut su niin paljon kuin la että siitä se ei ollut kiinni. L-auto kuljetukset arvelutti enne kisaa mutta ne pelasi loistavasti. Kuulutukset eivät aivan kaikkialla kuuluneet hyvin. Kuuluttajan pitäisi testata laitteensa enne kisaa eikä sen keskellä niin kuin taas eräs teki. Kisan taso oli hieman vaisu, mitalistit ja muu kärki kuitenkin hyvä.
Palaa takaisin Ruusut&Risut-sivulle.
Keskustelut
Merenna JM 22.5.2021
Kokemäen Kuhmut 13.6.2021
Perusmaa JM Kuvat
Sigges Däck JM Cup tilanne LapUA:n järjestämän Perusmaa JM:n
PERUSMAA JM 17.04
EVK-Sarja 2021
Somura 2021
*Pulinaboxiin*
Vanha boxi
Kilpailukutsut
Jokkistori
M:Volvo/Ford
M:Pari vinkamia
M:Jokkis esco
M:Tatech T38 ecu
M:Mokkaratteja
Yhteistyökumppanien ilmoitukset
raceosa.fi
Keskiö 50e - Ratti 50e 60e - Pikairti 45e - Luisi 60e 130e
Muuta asiaa
Mestarit
Kuuluttajalomake
Palaute
Tuuppari-sarja -19
Tuuppari-sarja -18
EVK-sarja -19
EVK-sarja -18
EVK-sarja -17
EVK-sarja -16
EVK-sarja -15
EVK-sarja -14
EVK-sarja -13
EVK-sarja -12
EVK-sarja -11
EVK-sarja -10
EVK-sarja -09
EVK-sarja -08
Kardaanisarja -07
Kardaanisarja -06
Kardaanisarja -05
Kardaanisarja -04
Kardaanisarja -03
EVK-Liiga 2017
EVK-Liiga 2016
EVK-Liiga 2015
EVK-Liiga 2014
EVK-Liiga 2013
EVK-Liiga 2012
EVK-Liiga 2011
EVK-Liiga 2010
EVK-Liiga 2009
EVK-Liiga 2008
EVK-Liiga 2007
JM-SM Liiga 2015
JM-SM Liiga 2014
JM-SM Liiga 2012
JM-SM Liiga 2011
JM-SM Liiga 2010
JM-SM Liiga 2009
JM-SM Liiga 2008
JM-SM Liiga 2007
JM-SM Liiga 2006
JM-SM Liiga 2005
JM-SM Liiga 2004
Ruusut&Risut
Kalenteri 2018
Kalenteri 2017
Kalenteri 2016
Kalenteri 2015
Kalenteri 2014
Kalenteri 2013
Kalenteri 2012
Kalenteri 2011
Kalenteri 2010
Kalenteri 2009
Kalenteri 2008
Kalenteri 2007
Kalenteri 2006
Kalenteri 2005
Kalenteri 2004
Kalenteri 2003
Pistepörssi 05-06
Pistepörssi 2007
Pistepörssi 2008
Pistepörssi 2009
Pistepörssi 2010
Pistepörssi 2011
Raportit

Uusi käyttäjä
Raportit