pääsivu info pulinaboxi kalenteri ranking yhteystiedot linkit muuta online

Uusi käyttäjä
20.04.2021 0:46.48
Kolumnit
Tulevia tapahtumia
Tuloksia
Osallistujaluettelot
Kilpailumainokset
Muut mainokset
Ruusut&Risut
Perusmaa-JM (17.04.)
Rantakivi-JM (13.03.)
Talvikapina JM (27.02.)
Tykkimäki JM (24.10.)
Reiskan Rähinät (17.10.)
Ruusut&Risut-sivulle
Kilpailujen Ruusut ja Risut
Ruusut&Risut XXIV Asfallttikunkku kilpailulle, joka ajettiin 01.05.2015.
Järjestäjänä toimi VetUA.
Annettu kommentti
Lauantai päivänä olin katselemassa kisoja.. Hämmästelin kyllä kans mv lippujen antamista radan ulkopuolella ajamisesta silloin kun sinne toinen osapuoli on toisen työntänyt tahi ajovirheen takia sinne joutunu... Pakkohan sieltä tosiaan on pois ajaa vai sanooko säännöt et pitää sinne jouduttuaan keskeyttää ?? Eiköhän tuo lippu kuuluisi antaa tahallisesta oikaisusta... ne kyllä erottaa maallikkokin :)
Kehityskohde: Lähtövalot olivat kuskin kannalta huonolla puolella ja liian lähellä. Kuskin on hankala nähdä vasemmalle. Varsinkin ykkösradalta ei meinannut nähdä valoja ollenkaan vaan joutui "kurottelemaan" nähdäkseen valot.
Hohhoijaa, vielä tuo edellinenkin kirjoitus. Sellaiset tuomiot kuin tuomittavatkin :) No ei tosissaan, mutta ½tosissaan kyllä. Virhe on käynyt ja se ei muutu, ei edes tulokset, eikä edes sekään että tämäkään olisi viimeinen kerta. Nimi esiin huuta joku, hän jolla ei myöskään näy nimeä. Ei näy edes tässäkään.
Kemoran rata-alueelle olisi laitettava 100% kaiteita täyteen, silloin ei olisi mahdollista oikoa ei ajaa rata-alueen ulkopuolella. Tahallinen oikominen = heti musta lippu. Tahaton rata-alueen ulkopuolella ( ratapäällysteen ulkopuolella ) ajaminen toisen aiheuttamana = rata-alueelle palaaminen kohtuullisella nopeudella ilman suditteluja ja kaahaamista. Ei mustavalkeaa jos radalle palaaminen tapahtuu rauhallisesti. Oikominen, jos sillä parannetaan sijoitusta tai tuhotaan toisen ajosuoritus, on ehdottomasti HETI MUSTAN LIPUN PAIKKA. Senhän pitäisi ajan tasalla olevien tuomareidenkin tietää, jos ei niin pysykööt tavallisen katselijan ominaisuudessa.
Olikos tämä nro 3 Rajalan Jonttu? Miksei täällä puhuta oikeilla nimillä vaan vihjaillaan+
En kannata ketään, mutta viime vuonna Harjun "puoliso" aiheutti Antin lähdön uusinnan omalla virheellään, kun ei irronnut viivasta. Olisiko jo aika oikeasti lopettaa suosiminen ja voitettaisiin ajamalla. Täytyykö suunnitella hakeutua oikeaan porukkaan, ei perkele. Vaihdetaan lajia ja kokeillaan jotain muuta. Ei taida olla enää AKK, joka yrittää tappaa jokkiksen.
Kyllä tämä a-finaalin tapaus menee aluetuomarin piikkiin. Tornista ei nää tarpeeksi hyvin kyseisen paikan tapahtumia. Harmittava moka, joka näyttää vaikuttavan moneen muunkin asian käsittelyyn ja näkemykseen ko. kisassa.
Yleisen a-finaali täyttä sontaa, suurinosa toimitsijoista ym. järjestäjistä on kyseisen henkilön sukulaisia tai muita tuttuja. En ymmärrä sitä vaikka onkin sukulainen kelle pitäis antaa musta lippu törkeästä ajosta niin annetaan vain mustavalkoinen. Toki ymmärrän sen, että ei haluaisi antaa lippua lainkaan, mutta tuo ei ole meistä muista kivaa. Olisivat he sitten pois niistä kisoista, ainakaan ei olisi noin tärkeissä hommissa siellä jos kyseinen henkilö siellä ajaa. Kiitos olen puhunut!!
Ehkä tuokin ekan kurvin keltaisella lipulla ohittaminenkin on sitten naamakertoimesta kiinni, koska kyllä meidän autolla evk.ssa ajava sai keltaisen lipun ohituksessa mustan.ei käy tasan onnenlahjat. Aija
Perjantaina sai vetää eka mutkan jälkeen keltasilla lipuilla ohi ja ei mitään rangaistusta tullu tästä tilanteesta. Olipa tallentunu kameraanki tämä tilanne.
Asfalttikunkku on yksi parhaista kisoista ja syystäkin. Valtavan kokoinen kisa pystytään aina vetämään hienosti läpi. Kahteen asiaan toivoisin kuitenkin parannusta. Ensimmäinen asia on juuri edellä mainittu liputuslinja. En voi ymmärtää miksi radan ulkopuolella ajaminen, jos kyseessä ei ole oikaisu, voi olla yhtä tuomittava teko kuin toisen kilpailijan ajon pilaaminen. Toinen asia on sitten ruokailun taso. Kyllä tämän tasoisessa kisassa pitäisi ruokailunkin olla jotain muutakin kuin makkara/pyttipannulinjaa.
Plussaa: Hinaukset, aikataulut (protesteille ei voi mitään), sopivat tauot, sujuva kisan läpivienti, liikenteenohjaus. Miinusta: Torstaina pitäisi olla jo joku varikolla ohjaamassa varikkopaikkojen järjestystä. Autot olivat päin helvettiä ja rivit miten sattuu. Isommalla autolla hankala ajella pois. Rivejä korjattiin kyllä pe-la mutta olisi selkeämpi jos vedettäisiin edes lippusiimat tms.. Palkintojen taso heikentynyt aika rajusti viimevuosina. Järjestäjän ahneus iskee? Ennen tavarapalkintoja oli kaikille sijoittuneille. Oliko nyt enää A ja B-finalisteille? Ei näin. Liputuslinja oli ekamutkassa ja pääkatsomokurvissa aivan olematonta. Ennen muinoin on annettu kyllä oikomisesta lippua ja päälleajosta, nyt näytti siltä että aivan sama kuinka lujaa ajaa päälle. Asfalttirata ei pölise, joten kyllä sen huomaa kun joku vetää hiekalta -> oikominen -> lippu. Näitä oli tilanteita oli enemmänkin kun vain tämä surullisenkuuluisa a-finaalin tilanne. Mutta tälle hyväveli-järjestelmälle on tultava loppu, tilanne on häpeällinen suomalaista autourheilua kohtaan!!
Mun mielestä kun ajetaan asfaltilla niin silloin ajetaan asfalttiradan sääntöjen mukaan. Vaikka kyseessä olisi jokkisautot. Onhan tuo nyt naurettavaa, että koppiautot saa painaa kilpakumppanin hiekalle kärkipaikalta kun sitä ennen on oikaistu hyötyä saavuttaen. Samat säännöt kaikille.
KYLLÄ! Kyseisen autonkuljettajakin voisi laittaa tänne oman mielipiteensä, aivan vaikka omalla nimellä, kun kerta on niin huippu, niin eiköhän voisi tilanteen perustella???
Tilanne on se, että kyseisestä a-finaalin tapahtumasta olisi kuulunut 2-3 mv= MUSTA.
Kyllä tuon tasoinen kisa pitäisi voittaa ajamalla, eikä röyhkeydellä/ toisen ajosuorituksen pilaamalla!!!
A-finaalin tapahtumista sen verran, että kyseinen "ohitus" ei ollut mistään siisteimmästä päästä, mutta säännöt antoivat näin myöden. Ja muistakaa, sehän ei ole kuljettajan vika! Lisäksi jokaisesta kisasta on tullut valituksia liputuslinjasta, niin voisin veikata, ettei YKSIKÄÄN valittajista ole itse ikinä ollut aluetuomarina tai kilpailunjohtajana. Niitä paikkoja on kyllä varmasti auki jokaiseen kilpailuun, joten ei muuta kuin itse kokeilemaan. Ja ymmärtääkseni tähänkin kisaan oli aluetuomarit osittain vaihtuneet edellisistä vuosista, mutta ei sekään teille arvon täydelliset harrastajat kelvanneet. Miksi järjestää kilpailu, kun tuloksena ei ole muuta kuin vittuilua "paremmilta järjestäjiltä".
Ei liputukset niin perseelleen menneet kuin tästä voisi ymmärtää. A-finaalin liputus nro 3 kohdalla meni kyllä väärin. Musta olisi pitänyt antaa suoraan vaikka se ulos meno johtui kuskin virheestä, silloinkin vaikka ulosajon jälkeinen päälleajo ei ollisi ollutkaan tahallinen. Kun pilataan toisen kilpailu ja/tai tilanteesta hyödytään, silloin aina musta. Näin jatkossa, kiitos!
Olkoon nyt kuka tahansa kuskina niin kyllähän tuossa A-finaalin kahden ensimmäisen mutkan aikana no:3 olisi ansainnut 3 varoitusta, no eipä tuo ensimmäinen kerta ole kun vetelissä menee liputukset päin persettä, kilpailunjohtajia tais olla tornissa jo 3 kappaletta mutta eipä se näytä tilannetta parantavan.
Itse en a-finaalia enään katsomosta nähnyt, joten en sen lähdön liputuksista tiedä. Mutta pitkin sunnuntaipäivää oli kyllä lievästi sanottuna liputuslinja aivan p*rseestä! Toiset sai pökkiä kokolähdön joka kurvissa surutta ajaa toisen perään ilman että olis tullu edes varoitusta! Onko kilpailunjohto ja/tai aluetuomarit jo liian "leipääntyneitä" hommiinsa? Samaten tuomarit, mielestäni pitäisi pystyä tekemään ratkaisuja nopeammin, jos tulee vastalauseita käsiteltäväksi.
Nyt en kiellä etteikö ois A-finaalis vähä ollu vääryttäki mutta olen asiasta AIVAN VARMA, jos se vääryyden tekijä ois mahollisesti ollu joku muu kuin no 3 ni asiaa ei todellaka puitais täällä kovin sanoin !!! Ja yhtään kyseistä kuljettajaa pualustelematta nii voin vaan todeta et miksi ei tääl niitä muita kuskei haukuta jotka syyllistyi virheisiin ???? se nyt taitaa vaan yksinkertasesti olla nii et kyllä suomalaiset on perusluonteeltaan nii helvetin kateellista porukkaa !!!! Jos se vääryyden tekijä olis ns. oman tiimin kuski ni oltas iha hiljaa ja saatettas vaikka vähä laittaa vastalausetta jos lipustuslinja o väärin...oi voi sanon minä !!!
Miten voidaan sellainen lähtö kilpailla ruutulipulle asti, jossa siviiliauto ajaa ekan kurvin hietikolla kilpailijoita vastaan? (tulosten jäädessä voimaan) Toivottavasti muutenkaan koskaan ikinä ei enää nähdä yhtä hurjaa tilannetta. Nyt selvittiin tuurilla ja siitä olisi otettava opiksi.
Ykköspisteen aluetuomari oli taisi kattella muita kuin kilpailutapahtumia. Perjantaina lähes puolet mv-lipuista oli ajamisesta radan ulkopuolella. Pyhänä esim. n:o 69 ajoi 200 m pääkatsomon edessä liputta, saatika mitä n:o 3 teki finaalissa. Rata-alueelle ei ole tehty mitään vuosikausiin. Esitän tuulivoimalapuiston perustamista. Tuulta riittää aina ja sähköäkin samalla.
Kisat rutiinilla lävitse. Suuri Plussa. Kelitkin ok ja makkara hyvää. Pitkä miinus liputuslinja. Aluetuomarit ensivuoteen vaihtoon, mustutti välillä romurallia enemmän kuin jokkista. Kyllä tämän tasoisissa kisoissa pitää antaa suoraan mustaan, kun jatkopaikalta pyöräytetään. ja a-finaalista juttua tulee riittämään.....
Suomen suurin oli suomen suurin jälleen, muttta kuinka kauan? On todella sääli että vuodesta toiseen tämä kisa rämpii sääntöjen suhteen "Romuralli" luokassa. Jo toisen kerran päräjälkeen Aluetuomarit ja Kilp.Johto ratkaisi kilpailun voiton "Hyvä Veli" periaatteella. Jos todellakin pitää paikkaansa että kilpailun voittaneen ajosta on ehdotettu mustaa lippua(3xMV aiheinen lippu ekaan kahteen mutkaan), voi mielestäni toimiva kilpailun johto luovuttaa lisenssinsä Kellokukantielle. Liputuslinja ihan mitä sattuu. Ohittavan kilpailin sai kiilata ulos, ei sanktioita. Perään sai ajaa jolloin jatkopaikka otettiin virheellä, ei sanktioita. No jotain hyvääkin, koko kisan aikana ei satanut mitään taivaalta.
Sen verran jäi paska maku tuosta yleisen finaalista, että taisi olla viimeinen kerta kun ajan kisoihin täältä Varsinais-Suomesta. Muutenkin tuomarilinja jäi mietityttämään. Esimerkiksi jos kilpailija työnnetään radalta hiekalle, miten ihmeessä hän pääsee sieltä takaisin kilpailematta radan ulkopuolella? Pitääkö kääntää auto ja peruuttaa se radalle, tai ehkää jäädä sinne vain ja odottaa hinausta?
koskas tämä eräs herra nyt on niin viimeksi ajanut kuin säännöt sallivat..kilpailuvietti ilmeisesti eräällä liian suuri kun voi luoda omat säännöt ja kilpailun johdolla ei ole pokkaa antaa tilanteessa oikeutettuja lippuja..eipä ollut enisimmäinen kertta
Perjantaina tuli todella paljon lippuja radan ulkopuolella ajosta. Mitä en ymmärrä siinä tilanteessa, kun auto karkaa kuskin käsistä ja kukaan ei kuitenkaa tarkoituksella siellä hiekalla aja. Yleisen A-Finaalista jäi itsellekkin paska maku suuhun just näistä kahden ekan mutkan tapahtumista. Muuten todella loistavat kisat.
Yleisen A-finaalin tapahtumat oli tosi selvät ja aluetuomarit varmasti toimivat niin kuin pitikin tilanteessa, eli annettiin 1. kurvin oikomisesta lippu ja tästä toisestakin oikomisesta lippua "tarjottiin" johtotorniin missä se LOPULLINEN päätös tehdään niin ei sitten enää läpi mennytkään =) mahtoi olla häikkää juuri silloon viestiyhteyksissä
Joo eipä ole ensimmäinen kerta,kun kyseinen herra ratkaisee "voiton"
Komppaan edellistä. Vaikutti tuo tilanne radikaalisti kilpailun loppujärjestykseen koska mustavalkoinen oikasemisesta ja toinen mustavalkoinen painamisesta tai päälleajosta olis ollu oikea tuomio. Kisa itsessään meni loistavasti läpi huolimatta pienistä tekniikkaongelmista mille kukaan ei voi mitään. Törkeää rahastusta mielestäni tuo kitiotteen tulostaminen 5€ koska kaikissa muissa kisoissa internetti toimii puhelimissa ja sen pystyy sieltä näyttämään!! Suuret ruusut palomiehille joiden toiminta oli todella ripeää radalle päätyneen romun/öljyn putsaamisissa!! Oli tekemisen meininkiä!!!! Muutenkin kyllä hyvin läpiviedyt kisat!!!!
Hyvin rutiinilla järjestetyt kisat, lipunmyynnis saisi olla myös lähtölistat ilman (tai maksulla).Yleisen A finaalissa kilp.nro 3 oikaisi lähdöstä ekassa kurvissa oikea eturengas soralla,sekä kilp.nro 3 oikaisi koko auton leveyden( kaikki 4 rengasta soralta) radan toisessa kurvissa(katsomokurvi), josta ulostulessa pökkäsi ulos kilp.nro 90 kärkipaikalta.( Tapahtumat voi jokainen tarkistaa youtube videolta ja katsomon n. 2000 katsojalta ) "Tuloksena" vain varoitus!? Härskiä ja törkeää touhua,kun "piiripienipyörii" ja eräät /eräs saa ajaa toisin säännöin kuin muut. Kuka oli aluetuomari,joka tämän "tuomion" antoi ?
Palaa takaisin Ruusut&Risut-sivulle.
Keskustelut
Kokemäen Kuhmut 13.6.2021
Perusmaa JM Kuvat
Sigges Däck JM Cup tilanne LapUA:n järjestämän Perusmaa JM:n
PERUSMAA JM 17.04
EVK-Sarja 2021
Somura 2021
Kevätkapina JM 8.5.2021 Nivalassa
*Pulinaboxiin*
Vanha boxi
Kilpailukutsut
Jokkistori
M:Tatech T38 ecu
M:Mokkaratteja
M:240 perä ja etuakseli. Pakosarja
M:Männät 83mm ja 84mm PK 25.5mm 1mm 1mm 2mm Renkailla
M:Volvo/Golf säädettäviä nokkapyöriä
Yhteistyökumppanien ilmoitukset
raceosa.fi
Keskiö 50e - Ratti 50e 60e - Pikairti 45e - Luisi 60e 130e
Muuta asiaa
Mestarit
Kuuluttajalomake
Palaute
Tuuppari-sarja -19
Tuuppari-sarja -18
EVK-sarja -19
EVK-sarja -18
EVK-sarja -17
EVK-sarja -16
EVK-sarja -15
EVK-sarja -14
EVK-sarja -13
EVK-sarja -12
EVK-sarja -11
EVK-sarja -10
EVK-sarja -09
EVK-sarja -08
Kardaanisarja -07
Kardaanisarja -06
Kardaanisarja -05
Kardaanisarja -04
Kardaanisarja -03
EVK-Liiga 2017
EVK-Liiga 2016
EVK-Liiga 2015
EVK-Liiga 2014
EVK-Liiga 2013
EVK-Liiga 2012
EVK-Liiga 2011
EVK-Liiga 2010
EVK-Liiga 2009
EVK-Liiga 2008
EVK-Liiga 2007
JM-SM Liiga 2015
JM-SM Liiga 2014
JM-SM Liiga 2012
JM-SM Liiga 2011
JM-SM Liiga 2010
JM-SM Liiga 2009
JM-SM Liiga 2008
JM-SM Liiga 2007
JM-SM Liiga 2006
JM-SM Liiga 2005
JM-SM Liiga 2004
Ruusut&Risut
Kalenteri 2018
Kalenteri 2017
Kalenteri 2016
Kalenteri 2015
Kalenteri 2014
Kalenteri 2013
Kalenteri 2012
Kalenteri 2011
Kalenteri 2010
Kalenteri 2009
Kalenteri 2008
Kalenteri 2007
Kalenteri 2006
Kalenteri 2005
Kalenteri 2004
Kalenteri 2003
Pistepörssi 05-06
Pistepörssi 2007
Pistepörssi 2008
Pistepörssi 2009
Pistepörssi 2010
Pistepörssi 2011
Raportit

Uusi käyttäjä
Raportit