pääsivu info pulinaboxi kalenteri ranking yhteystiedot linkit muuta online

Uusi käyttäjä
21.04.2021 16:23.57
Kolumnit
Tulevia tapahtumia
Tuloksia
Osallistujaluettelot
Kilpailumainokset
Muut mainokset
Ruusut&Risut
Perusmaa-JM (17.04.)
Rantakivi-JM (13.03.)
Talvikapina JM (27.02.)
Tykkimäki JM (24.10.)
Reiskan Rähinät (17.10.)
Ruusut&Risut-sivulle
Kilpailujen Ruusut ja Risut
Ruusut&Risut Ässä JM XXX kilpailulle, joka ajettiin 05.07.2015.
Järjestäjänä toimi SomUA.
Annettu kommentti
Keskustelua voisi olla enemmänkin turvallisuudesta. Tekoja turvallisuuden parantamiseksi soisi olevan vieläkin enemmän. Hyvä että järjestäjä oma-aloitteisesti parantaa turvallisuutta, ihmettelen että sitä moititaan. Säännöt kertoo sen kuinka leveä rata tulee olla mistäkin kohtaa, ja se määrittää kuinka monella autolla kilpailua saa ajaa, mutta sääntö ei määrää minimimäärää. Autot kiihtyy entistä nopeimmin, ja se tekee että melkein kaikki radat ovat muuttuneet ahtaiksi ja onnettomuusherkiksi. Myös pitkillä lähtösuorilla turvallisuusriski on kasvanut kohonneiden nopeuksien vuoksi. Autot pomppii yläpystyä ja aiheuttaa todella suuren turvallisuusriskin kun olemassa olevaa sääntöä ei valvota, missä mahdolliset lisäpainot tulee sijaita. Suonenjoella jos tämä ”lentokone” ei olisi osunut vilpin ottaneeseen kuplaan, olisi ollut todella lähellä että auto olisi päätynyt katsomoon! Polkimien tulisi sijaita alkuperäisellä paikallaan ilman polkimien jatkoja, pois lukien siirotekniikkaiset. Tämä poistaisi takapenkillä istumisen. Siirtotekniikkaisessakin tuli katsoa ja varmistaa että kuljettaja pääsee nopeasti poistumaan autosta omin voimin. Vai odotammeko sitä että joku menehtyy tai vammautuu liikkumattomaksi näiden turvallisuutta heikentävien kehityssuuntien vuoksi? Ajatelkaa edellistä huolella, ennen kuin kritisoitte tätä kirjoitusta.
Rata saisi kyllä olla hieman leveämpi. Ja yleisen luokan aikana rataa kasteltiin kyllä hieman liikaa, ei sen radan kuitenkaan tarvitse olla täynnä lätäköitä. Muuten oli hyvät kisat.
Eikös hiekkapenkat kuulu jokkikseen ??
Eikö Someron radalle osata tehdä muutoksia? Nämä vaarallisia tilanteita aiheuttavat penkat pitäisi poistaa. Oletteko nähneet esim. koskaan Formula radoilla tai muilla moottoriradoilla vastaavanlaisia hiekkapenkkoja rata-alueen vieressä? Vai odotetaanko ensimmäistä kilpailijan kuolemantapausta kun kuljettaja lentää ulos autosta penkkaan ajamisen tai viereisen kilpailijan kiilaamisen jälkiseurauksena ja jää takana tulevan auton alle?
En oikein ymmärrä tätä EVK luokan dissaamista, nytkin Somuralla hyvätasoinen ja mielenkiintoinen luokka ja osallistujamäärät koko ajan nousussa. Ja varmaankin kuljettajille mielekästä kun ei tarvitse aina lähteä 50m takamatkalla muiden perään.
Miten ihmeessä joku on joskus sitten tarkastanut radan kahdeksalle, jos se nyt on niin vaarallista ajaa tuolla automäärällä?
Kyllä 8 auton lähdöt on melko mahdoton järjestää Somuralla, kuudellakin tulee pääsuoran pikkusikaanissa niin ahdasta että romua tulee joskus todella paljon ja viime viikonloppunakin yksi punaisilla lipuilla keskeytetty lähtö kun pääsuoralla kaatui pahasti. Kyllä viiden luokan ajaminen yhtenä päivänä on melkomoinen homma ja jos jostain pitäisi karsia niin EVK:sta, miksi muiden pitää tulla koko päiväksi odottamaan kun EVK:t saavat ajaa oman ja yleisen luokan. Joskus voisi olla vaikka yleinen ja tuuppariluokka niin saisi etuveto- ja kankimiehet odotella koko päivän vuorostaan kahta lähtöä. Isot ruusut kuuluttajalle jolla oli homma todella hallussa, keskittyi kunnolla radan tapahtumiin ja jämäkästi antoi ohjeita eteenpäin ratatuomaripisteillekin! Isot taputukset!
Ihmettelen myös tätä nykypäivän suuntausta että lähtöjä ajetaan max 5-6 autolla, vaikka rata vetäisi sen kahdeksan. Ei ainakaan yleisö jaksa katsella niitä nysälähtöjä. Kisäpäivät venyy monasti muutenkin monen luokan takia, ja sitten vielä katsellaan tylsää muutaman auton lähtöä. Tämän takia en kisoissa enää juuri käy. Ja kyllä, olen lajia myös harrastanut vuosia sieltä ratin ja penkin välistä. Ja Somerolla en ollut, joten kommenttini näin ihan yleisesti.
Kannattaisiko joskus kuunnella katsojiakin, ei aina vain kilpalijoita? Somuran rata on tietääkseni rekisteröity kahdeksalle autolle. Kuitenkin me joudumme katselemaan kolmen tai viiden auton lähtöjä, korkeintaan kuuden. Ruusuja siitä, että yleisen ajokaavio oli tiukka, vain kaksi jatkoon, ei tullut tyhjäkäyntiä niin kuin EVK:ssa.
6 auton lähtö on mielestäni max määrä Se joka halusi 7 tai 8 auton lähtöä ei itse taida ajaa?? Voi olla että hinauksia olis ollu huomattavasti enemmän. Mitä kisan kestoon tulee niin eikö se ole ihan selvä asia että reilu 200 osanottajan kisa kestää pidenpään kuin 120 osanottajan kisa? Kisan pituus ei johtunu mistään töppäyksistä eikä mielestäni liioista tauoista ainakaan näin kuljettajan silmin katsottuna Ollaan nyt vaan tyytyväisiä että oli porukkaa. Mua ei ainakaan haitannu vaikka päästiin myöhään lähtemään kotia. Jos ei näistä kisoista tykkää niin voihan sitä jäädä vaikka kotiin.
Ruusuja makkara hyvää ja Myös ryynimakkaraa!!! Hinta kohdillaan! Kisat hieman venyi no eihän se vakavaa ole! Sitten ne jotka valittaa EVK luokasta katso kilpailukalenterista itsellesi mieleinen kisa!!! Mene sitä katsomaan. EVK:ta. mukava katsella (minun mielipide) En ymmärrä että siitä luokasta pitää itkeä!? Ottaako sekin päähän kun EVK:lla. pärjätään yleisessä? Ja jopa voitetaan välillä kisoja!
Hieno kisa.6 autoo oli ihan sopiva määrä lähtöön.Ahdasta oli sillonkin.Vähän miinusta ylimääräisistä/yli pitkistä tauoista. terv:99+huolto
Kisa kesti loputtoman myöhään, kymmeneltä olisi pitänyt todellakin aloittaa jos näin monta luokkaa halutaan ajaa. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on että EVK voitaisiin jättää pois, penkalta katsottuna todella epämielenkiintoista työntämistä, kiilaamista ja sekavaa hiertämistä mutta huvinsa kullakin.. Yleinen luokka pitäisi olla päivän pääluokka mutta nyt se juostiin läpi kun tuli kiire. Päälähdöissä neljää kolmea autoa viivalla eli jotain mennyt pieleen ajokaaviossa, liittynee kiireeseen. Plussaa: makkara hyvää ja hyvän hintaista, henkilökunta kopeilla ystävällistä, hinaus parani huomattavasti loppua kohden ja sää todella hieno (onneksi järjestäjä muisti tilata).
Kisassa käytettiin kaaviota jossa lähdössä on max 6 autoa, romun määrän vähentämiseksi. Mikä olisikaan ollut romun määrä jos olisi ajettu seitsemällä? Päivä tuskin olisi ollut yhtään lyhempi, sillä hinauksia ja kaatoja olisi taatusti ollut enemmän. Mielestäni on ihan suotavaa, että järjestäjä ajattelee kuskien, toimitsijoiden ja katsojien turvallisuutta. Tällä kuskimäärällä ja kaaviolla sattui nyt vaan tulemaan viiden auton semejä. Se jos jonkun auto hajoaa varikolle, on sitten eri juttu ja siihen ei kukaan paljoa pysty vaikuttamaan...:)
Onhan se parempi että kolmella käyvät tuupparit ei kierrä rataa kuin puolipäivää. Kumpiakaan ei tosin ollut monta. Ja sekin olisi paljon paremmin että semeissä olisi kahdeksan autoa joista kaksi tai kolme jatkaisi. Miksi mikään "uusi" ei kelpaa. Ajammeko maailman hamaan tappiin aina samallalailla, emmekö voisi uudistua tai salli minkään olevan erilailla kuin edellisen viikonlopun kisassa. Säännöistä tai jokkis.netistä voi katsoa missä ajetaan yleinen ensin, siten voisi vältää tuskastumisen helpommin. Hyvää kesää kaikille, heillekkin joille kesä kelpaa tälläisenäänkin.
Aika tylsää näin yleisön kannalta kun kolmella käyvät EVK autot kihnaa rataa ympäri lähes koko päivän ja sitten päivän pää luokassa on kolmen neljän auton semejä. Ajakaa seuraavalla kerralla yleinen ensin niin voi huoletta lähteä ajoissa kotia
Seitsemän auton rata ja ajetaan yleisen semejä viidellä ja jopa neljällä. Aikas hassua.
Näin kilpailijan näkökulmasta kilpailun läpivienti meni mielestäni erittäin hyvin!!! Radan kastelu teki lähtösuoran lopun erittäin liukkaaksi Se nyt ainut miinus mitä tulee mieleen Kiitos järjestäjille/talkoolaisille hienosta kilpailupäivästä!
102 lähtöä perustaukoineen ja kastelutaukoineen, reilu 7h. Kokonaisuutena järjestäjiltä aika hyvä suoritus. Kun ajetaan kuudella, tulee kokkareita ja hinauksiakin vähemmän. Toisaalla ajettiin 2 päivää ja yhteensä 122 lähtöä, noin niin kuin vertailuksi :)
102 lähtöä perustaukoineen ja kastelutaukoineen, reilu 7h. Kokonaisuutena järjestäjiltä aika hyvä suoritus. Kun ajetaan kuudella, tulee kokkareita ja hinauksiakin vähemmän. Toisaalla ajettiin 2 päivää ja yhteensä 122 lähtöä, noin niin kuin vertailuksi :)
Palaa takaisin Ruusut&Risut-sivulle.
Keskustelut
Merenna JM 22.5.2021
Kokemäen Kuhmut 13.6.2021
Perusmaa JM Kuvat
Sigges Däck JM Cup tilanne LapUA:n järjestämän Perusmaa JM:n
PERUSMAA JM 17.04
EVK-Sarja 2021
Somura 2021
*Pulinaboxiin*
Vanha boxi
Kilpailukutsut
Jokkistori
M:Pari vinkamia
M:Jokkis esco
M:Tatech T38 ecu
M:Mokkaratteja
M:240 perä ja etuakseli. Pakosarja
Yhteistyökumppanien ilmoitukset
raceosa.fi
Keskiö 50e - Ratti 50e 60e - Pikairti 45e - Luisi 60e 130e
Muuta asiaa
Mestarit
Kuuluttajalomake
Palaute
Tuuppari-sarja -19
Tuuppari-sarja -18
EVK-sarja -19
EVK-sarja -18
EVK-sarja -17
EVK-sarja -16
EVK-sarja -15
EVK-sarja -14
EVK-sarja -13
EVK-sarja -12
EVK-sarja -11
EVK-sarja -10
EVK-sarja -09
EVK-sarja -08
Kardaanisarja -07
Kardaanisarja -06
Kardaanisarja -05
Kardaanisarja -04
Kardaanisarja -03
EVK-Liiga 2017
EVK-Liiga 2016
EVK-Liiga 2015
EVK-Liiga 2014
EVK-Liiga 2013
EVK-Liiga 2012
EVK-Liiga 2011
EVK-Liiga 2010
EVK-Liiga 2009
EVK-Liiga 2008
EVK-Liiga 2007
JM-SM Liiga 2015
JM-SM Liiga 2014
JM-SM Liiga 2012
JM-SM Liiga 2011
JM-SM Liiga 2010
JM-SM Liiga 2009
JM-SM Liiga 2008
JM-SM Liiga 2007
JM-SM Liiga 2006
JM-SM Liiga 2005
JM-SM Liiga 2004
Ruusut&Risut
Kalenteri 2018
Kalenteri 2017
Kalenteri 2016
Kalenteri 2015
Kalenteri 2014
Kalenteri 2013
Kalenteri 2012
Kalenteri 2011
Kalenteri 2010
Kalenteri 2009
Kalenteri 2008
Kalenteri 2007
Kalenteri 2006
Kalenteri 2005
Kalenteri 2004
Kalenteri 2003
Pistepörssi 05-06
Pistepörssi 2007
Pistepörssi 2008
Pistepörssi 2009
Pistepörssi 2010
Pistepörssi 2011
Raportit

Uusi käyttäjä
Raportit