pääsivu info pulinaboxi kalenteri ranking yhteystiedot linkit muuta online

Uusi käyttäjä
22.04.2021 17:16.05
Kolumnit
Tulevia tapahtumia
Tuloksia
Osallistujaluettelot
Kilpailumainokset
Muut mainokset
Ruusut&Risut
Perusmaa-JM (17.04.)
Rantakivi-JM (13.03.)
Talvikapina JM (27.02.)
Tykkimäki JM (24.10.)
Reiskan Rähinät (17.10.)
Ruusut&Risut-sivulle
Kilpailujen Ruusut ja Risut
Ruusut&Risut JM-SM Liiga kilpailulle, joka ajettiin 18.08.2018.
Järjestäjänä toimi LakUA.
Annettu kommentti
hyvät kisat oli. järjestelyt toimi hyvin ja ei näillä radoilla muita radanhuolto taukoja tarvi kuin öljyntorjunta. kaikki toimi hienosti kuten kuuluukin. ja mitä tarjousasiaan tulee niin onko siinä mitään väärää jos seurat palkitsee autonrakentajia jotka tuo AUTOJA kisoihin joista nämä karkelot kuitenkin aika pitkälti koostuu...
Seura voi antaa jäsenilleen rahaa matkakorvauksina tai stipendinä. Perusteet myöntämiseen pitää olla kaikille samat. Jos rahaa myönnetään muille, ollaan rikottu lakejakin, toimittu jopa autourheilua vahingoittavasti. Tiettävästi lajiryhmä selvittää asiaa mutta ei liiton säännöistä tähän löydy mitään kättä pidempää, vielä. Toivottavasti jatkossa löytyy! Joissain muissa lajeissa on maksettu pisterahoja perustuen sääntöihin, kilpailussa saavutettujen tuloksien pohjalta. Ostotarjousmäärät ei tule olla hyväksyttävä peruste rahojen jakamiseksi.
Kysymäni asia ei liity JM-SM-Liigaan millään tavalla, mutta tällä forumilla voisin saada vastauksen esittämääni asiaan. Miten tämä ostotarjousten "provisioraha-asia" nyt on mennyt? Tarjoaako järjestäjä joillekin "nimikuskeille" ns. bonusrahaa, jos kyseisestä autosta on riittävästi ostotarjouksia järjestäjän mielestä. Tämä on minulle ihan uusi asia, koska olen ollut jokkisympyröistä erossa muutaman vuoden. Ensi vuonna olisi tarkoitus taas jatkaa harrastamista tämän hienon lajin parissa tauon jälkeen. Olisi vaan kiva tietää tästä asiasta etukäteen, kun ei sitä säännöistäkään löydy. T: Jarno Koikkalainen
Jos seurat kenties jakaa ostotarjous rahoja kuskeilleen niin mikäs siinä on vai eikö seura saa käyttää rahojaan niinkuin haluaa ja sponsoroida omia kuskejaan. Toki onhan mahdollisuus varmaan niinkin että mahdollisia rahoja jaettaisi kioski myyntivoitoista näinhän ne ei olisi ostotarjous rahoja :-)
Kolarin voi lisätä liigan kisaradaksi, ainakin omasta mielestä.
Ihan ok tason kisathan nuo oli perusjärjestelyiltään, ei isompia valittamisen aiheita. Hinaukset toimi, kioskit ok, pääsuoran katsomopenkka huono mutta tälle kilpailun järjestäjä suoraan tuskin mitään voi tai olisi voinutkaan. Oulun kaupungille ja ratayhtiölle voisi terveisiä lähettää enemmänkin alueen yleisestä suunnittelusta mutta ne kommentit olisi pitänyt lähettää jo 10 vuotta sitten. Pari joukkuetta lisää olisi ehkä mahtunut varikolle mutta sitten olisi tullut vielä ahtaampaa. Hyvä vaan että Liiga oli pohjoisessakin "välillä" ja ettei nyt vaan sattuisi niin että on lähivuosina uudestaan... Alla oleva kommentti mitat täyttävistä liigaradoista on taas sellainen että huumoritutka on syytä kytkeä päälle.
Värikynäää todella. Jos joku olettaa että vain noilla mainituilla radoilla ajettaisiin liigaa, voi hän samalla perusta kilpailevan organisaation joka kisoja myöntää. Minusta Zone soveltui aivan hyvin liigaradaksi, hyvät palvelut (fasiliteetit) pystyy niin halutessaan rakentamaan vaikkapa suolle. Se ei ole monestikaan rata-alueesta kiinni. Liigassa haasteeksi tulee varikon koko ja radan kestävyys. Niissä siis suurimmat haasteet. Rata kesti Zonessa hyvin, ja hieman enemmän kun olisi varannut tilaa varikoksi ei Zonessa niiden puolesta ollut mitään moitittavaa. Nyt oli iso osa siviiliautojen p-alueena aivan varikon kupeessa.
Tuli luettua näitä liigan ruusut/risut sivuja vuosien takaa ja kävi mielessä miksi tehdään aina samoja virheitä? Tulevien kisojen järjestäjien kannattaisi lukea monen vuoden kirjoitelmat, ettei tehtäisi samoja asioita uudelleen. Moni järjestäjä vähättelee tätä sivua, onhan siinä joskus käytetty värikynää, mutta kyllä siellä on paljon asiaakin. Jos halutaan katsojia (muitakin kun myö vanhat jäärät) on faciliteetit oltava kohdillaan. Katsomo johon mahtuu, WC tilat, etenkin kaksipäiväisissä kisoissa toisena aamuna siivottuna. Liiga on tällä hetkellä Jokkiksen ykköskorissa, SM ja muut tulee perässä osaottajamäärien ja kaluston puolesta. Nyt tulee palautetta, mutta kirjoitan kuitenkin: Suomessa on viisi rataa, missä voi pitää liigan arvoiset kisat; nämä ei missään järjestyksessä. Hyvinkää, Jalasjärvi, Kouvola, Kaanaa ja Honkajoki. Näissä on puitteet riittävän laadukkaan Liigafinaalin järjestämiseen, muut radat jakakoon muut kilpailut.
Kaikkien toimitsijoiden pitäisi ymmärtää että ruokailuun menee tauoilla vain ne jotka eivät sinne kisan aikana pääse. Muut voivat käydä siellä kisan aikana!
Katsojana plussat: Hyvin katsomosta näki radalle. Miinukset: Katsomon ja parkkipaikan välinen alue kuin raatteen tiellä, rautapalkkeja ja alumiinipeltiä siellä sun täällä, katsojat joutui poukkoilemaan siellä seassa, ja kaiken lisäksi asuntoautoilla oli tukittu ainoat kulkureitit. Yksi turha musta lippu annettiin pyörähdyksestä, jonka aiheutti öljy radalla.
Nyt on keksitty ratkaisu moneen asiaan. Pidetään kaksi palkintojenjakoa. Ensin jaetaan ratatapahtumien perusteella pokaaliyt, ja sen jälkeen ostotarjousöluettelon mukaan. Ostotarjousluettelon mukaan jaetaan tavarapalkinnot. Heureka!
"Sen voisi jo etukäteen heiltä kieltää"?? Miksi?? Jaetaanhan kilpailuissa kaatolekojakin parhaalle kaatajalle? Pitäisikö sekin kieltää? Joku voit tulla kilpailuun kaatamaan tahallaan saadakseen lekan. Vaiko?
Pitää muistaa et katsastusporukka ja järkkärit ovat jumalaakin korkeammalla..
Hyvät kisat! Vaihtelua normi vuosiin. Keneltä on pois porkkanat, tarkoitan narinaa koskien Laitilan kisoja. Ihme narinaa (mahdollisesti) aikuisilta?! Onnittelut menestyneille & varsinkin EVK-joukkueelle!!!
Hyvät kisat. Vaikka varikko oli pienehkö niin hyvin siellä silti mahtui liikkumaan ja touhuamaan. Makkarat oli lämpimiä ja pehmis kylmää. Kisoja oli kiva myös seurata silloin kun huollosta sinne kerkesi. Varikon katsomo vallilta näki hyvin lähes koko radan. Radalla näki hienoja ohituksia.
ISO KIITOS teille kaikille niin toimitsijoille, kilpailijoille kuin katsojille jotka olitte viikonloppuna Oulu-Zonessa!! Teimme yhdessä mukavan kilpailun. Palautetta kisasta voi antaa myös suoraan minulle anne.heinonen@nokia.com Terveisin Anne Heinonen, kilpailun ja Lakeuden UA:n sihteeri
No onneksi ei tullut lähdettyä!!
Sama koskee Poikkinaintiajoja. Parasta olisi jos ko. järjestäjät saisi laitettua muutamaksi vuodeksi kilpailunjärjestämiskieltoon. V-S UA on näemmä lähtenyt myös melko arveluttavaan palkitsemiseen, he lupaavat erikoispalkinnon hälle jonka autosta on eniten tarjouksia. Sen voisi jo etukäteen heiltä kieltää.
Onko AKK vahvistanut että tuo Puolangan kisojen jälkeen tullut "sponsori ostotarjous" systeemi on JM-luokan säännöissä hyväksytty. Mistä löytyy hyväksyntä tuolle järjestelmälle?
Paljon olisi negatiivistä. Rata-alue aivan kesken siihen että näin suuria kilpailuita järjestettäisiin. Katsomopenkat olemattomat, varikko naurettavan ahdas tuollekkin automäärälle.. Puntari varikkotiellä todella hankala pullonkaula ja miehet puntarilla koittivat ottaa autoja vaakalle vaikka olisivat menossa ajamaan samaan erään toista lähtöä.. Lisäksi jos huhut yhden joukkueen "kolmen tarjouksen nimilistasta" pitävät paikkaansa, on järjestäjä vajonnut todella alas.
Pirun hyvin lähti kyllä viivasta!
Ruusuja tulee mm. usealla joukkueella tosi kova taso autoissa. Risuja mm . toimitsijaruokailuun olisi voinut panostaa ehkä vähän enemmän mm makkarat loppui nopsaan, leikkeleet samaten, kisat venyivät pitkään, ostotarjous kuuluttaja sekoili jatkuvasti numeroissa, kisavarikko pieni.
Minä maksoin kahvista ja makkarasta 1,50€. Jos oli niin että toisissa paikoissa hinnat oli eritasoa, se ei ole hyväksyttävää. Muuten hyvät kisat. Hyvä rata joka tarjosi paljon tapahtumia, ja niitä kaivattuja ohituksia. Alue on mikä on, alun alkaen ei ole kätetty järkeä - kaikki vähän hajallaan.
Ei kai voi antaa ku risuja katsomot aivan mitättömät radan keski alueet tekemättä varikko kesken etäinen ja aiva liian pieni (onneksi oli tynkä kisat muuten olis puolet joutunu suolle ajaa) no onneksi tiet ja myyjien kojuulle oli asvaltit tehty hieno homma!! Ei tarvi töistä kertaa tulla
2.5e pahvikahvi "kauppakadulla"
"Yllättäen" liigakisassa oli myös liigahinnat. Makkara 2e, kahvi 2e, vesipullo 3e, jne... Ja oiskohan sitä varikkoa pitäny laajentaa ja tehdä kunnon keräilyalue, kun alkaa tommosen kisan järjestämään, haloo???
Risuja Toimitsijaruokailu surkea, juotavat loppu jo lauantai aamuna ja taas perinteisesti katsastus-, varikkovalvonta- ja järkkärihenkilöstö täytti paikan ettei edes kannattanut mennä 20 min tauolla jonoon. Onneks heistä ei ainakaan ollut pulaa.
Palaa takaisin Ruusut&Risut-sivulle.
Keskustelut
Merenna JM 22.5.2021
Kokemäen Kuhmut 13.6.2021
Perusmaa JM Kuvat
Sigges Däck JM Cup tilanne LapUA:n järjestämän Perusmaa JM:n
PERUSMAA JM 17.04
EVK-Sarja 2021
Somura 2021
*Pulinaboxiin*
Vanha boxi
Kilpailukutsut
Jokkistori
M:Volvo/Ford
M:Pari vinkamia
M:Jokkis esco
M:Tatech T38 ecu
M:Mokkaratteja
Yhteistyökumppanien ilmoitukset
raceosa.fi
Keskiö 50e - Ratti 50e 60e - Pikairti 45e - Luisi 60e 130e
Muuta asiaa
Mestarit
Kuuluttajalomake
Palaute
Tuuppari-sarja -19
Tuuppari-sarja -18
EVK-sarja -19
EVK-sarja -18
EVK-sarja -17
EVK-sarja -16
EVK-sarja -15
EVK-sarja -14
EVK-sarja -13
EVK-sarja -12
EVK-sarja -11
EVK-sarja -10
EVK-sarja -09
EVK-sarja -08
Kardaanisarja -07
Kardaanisarja -06
Kardaanisarja -05
Kardaanisarja -04
Kardaanisarja -03
EVK-Liiga 2017
EVK-Liiga 2016
EVK-Liiga 2015
EVK-Liiga 2014
EVK-Liiga 2013
EVK-Liiga 2012
EVK-Liiga 2011
EVK-Liiga 2010
EVK-Liiga 2009
EVK-Liiga 2008
EVK-Liiga 2007
JM-SM Liiga 2015
JM-SM Liiga 2014
JM-SM Liiga 2012
JM-SM Liiga 2011
JM-SM Liiga 2010
JM-SM Liiga 2009
JM-SM Liiga 2008
JM-SM Liiga 2007
JM-SM Liiga 2006
JM-SM Liiga 2005
JM-SM Liiga 2004
Ruusut&Risut
Kalenteri 2018
Kalenteri 2017
Kalenteri 2016
Kalenteri 2015
Kalenteri 2014
Kalenteri 2013
Kalenteri 2012
Kalenteri 2011
Kalenteri 2010
Kalenteri 2009
Kalenteri 2008
Kalenteri 2007
Kalenteri 2006
Kalenteri 2005
Kalenteri 2004
Kalenteri 2003
Pistepörssi 05-06
Pistepörssi 2007
Pistepörssi 2008
Pistepörssi 2009
Pistepörssi 2010
Pistepörssi 2011
Raportit

Uusi käyttäjä
Raportit