pääsivu info pulinaboxi kalenteri ranking yhteystiedot linkit muuta online

Uusi käyttäjä
18.04.2021 23:57.28
Kolumnit
Tulevia tapahtumia
Tuloksia
Osallistujaluettelot
Perusmaa-JM 17.04.
Kilpailumainokset
Muut mainokset
Ruusut&Risut
Rantakivi-JM (13.03.)
Talvikapina JM (27.02.)
Tykkimäki JM (24.10.)
Reiskan Rähinät (17.10.)
Pikkusuon Töyssyt (18.10.)
Ruusut&Risut-sivulle
Kilpailujen Ruusut ja Risut
Ruusut&Risut Apu Pesoset EVK-Liiga 2018 kilpailulle, joka ajettiin 08.09.2018.
Järjestäjänä toimi JoeUA.
Annettu kommentti
Radanhoito epäonnistu pahasti etenkin kastelu oli aivan järjetöntä. Muuten oli kyllä onnistunut kilpailu ja ennenkaikkea parhaat oli podiumilla.
Kilpailu on 10:ssä vuodessa mennyt niin hektiseksi,että kilpailun operatiivinen johto ja ajotavan valvonta vaatii todellisia ammattilaisia,että vältytään sunnuntain juupas eipäs leikiltä toistuvasti.Päätösten pyörtäminen ei ole koskaan hyvän johtajan merkki,samoin olla puuttumatta selvään rikkeeseen!Myös radan kunnostukseen löytyy ammattilaisia,täytyy vaan asiat delegoida oikein,eikä ajatella kuten nyt,että tämä on helppoa,kun meillä on niin rutinoitunut porukka.Liika tyytyväisyys omaan tekemiseen merkitsee yleensä taantumista!
Avaan tuonne pulinapoksiin keskustelun liputuksista. T: emppu
Tähän kisaan tietyt joukueet satsaa jo aika paljon kyhnyä. Paikallisella kilpailunjohtalalla näyttää loppuvan tietotaito viheltää näin isoa kisaa... Olisiko aika ottaa sellainen äijä/kilpailunjohtaja jolla pysyy tämän tasoinen kisa hyppysissä? Kisa on erittäin hieno... Rataan kun paikallinen seura vähän satsaisi niin siitä tulis vielä parempi...
Kyllä on mennyt totiseksi, kun kansallisessa joukkuekisassa useita vastalauseita.Todella paljon lähti katsojia pois sillä aikaa. Miten muuten kesken kisan voidaan aukaista moottori tarkistusta varten, miten jos kilpailijajoukkue tekee esim. 5 ( viidestä) saman (kovimman kisakumppanin )joukkuueen autoista vastalauseen ja koneet aukaistaan, ja todetaan sallituiksi, niin kisat jatkuvat ja joukkueella on 5 (viidestä) autosta syl.kannet irti, eli hetken / jonkun aikaa poissa pelistä.Ei toi noin mennä ?
Eikö jo kanntas tunnustoo niin pääsis puolella ja virheen tekijähän on jo myöntäny virheensä mut nämä oikeet konnat juoksoo vielä vapaalla, ja turha niitä on syytömien päälle siirellä nii saatas tähänkin se oikee totuus
Helvetin hyvät kisat niinkuin aina ennenkin. Mietin vaan mistä näitä kisan jälkeen spekuloijia riittää? Paras joukkue saatiin selville,ja eikös se ollu tarkoituskin? Vastalauseen tekijältä vois minun mielestä kyllä vähentää pisteitä jos ei mene läpi.
Tai jos on tarve rangaista, molemmille osapuolille sama rapsu!
Minä sain 6 kk. kilpailukieltoa kun nostin käteni ylös tuomariston palaverissä jonne minut kutsuttiin, nostin käteni kohdistaakseni sen yhteen tuomariin joka oli nostanut jalkansa pöydälle ja lojui tuolissa sätkä hampaissa kädet rinnuksella jotka peittivät kyseisen henkilön nimilapun, käteni nostolla pyysin ko:a tuomaria siirtämään kätensä pois nimilappunsa kohdalta. Joensuun tapauksessa AKK:n pitäisi rangaista sitä porukkaa joka tuli tuomaritorniin epäurheilijamaisen käytöksen kanssa, ei kilpailunjohtajaa.
Toivottavasti 16E hylkääminen johtui alipainosta eikä mistään mikä ei vaikuta itse kilvanajoon. Ja mitä lippulinjaan tulee niin liputuslinja pitäisi yhtenäistää. Nyt on todella isot näkemys ja toiminta erot eri kisojen ja toimitsijoiden kesken. Pitäisi lajiryhmän laatia opetusmateriaali että millaisesta tilanteesta ja osumasta lippu tulee ja ei tule ja jakaa se sitten vaikka alueiden koulutusvastaaville..
Niin tai vastalausemaksu olisi -10 pistettä, hyväksyttiin tai hylättiin vastalause. Jospa asia oli levinnyt siittä kun kilpailija oli omien sanojensa mukaan yrittänyt käydä muuttamassa virheellistä ilmoittautumistietoa eri paikoissa, tiedä häntä.
Tossa pisteiden nenetys ideassa on ideaa..ja tässä asiassa minua ihmetyttää miten joku on saanut tietoonsa kyseisen virheen kuutiotilavuudesta ilmoittautumisessa?
Joukkuekisoissa voisi ottaa käyttöön sellaisen säännön, joka vähentäisi hylätyn vastalauseen tekijäjoukkueelta vaikkapa 10 pistettä. Loppuis toi huoltoajan ostaminen.
Keskustelua voisi käydä päättäjätaholla siitä, onko rangaistus oikeassa suhteessa virheeseen. Virheeseen joka oli 16 E ilmoittautumispapereissa. Virhe oli että auto oli ilmoitettu kuutiotilavuus- ja painoluokkaan johon se ei olisi kuulunut. Katsastuksen yhteydessä suoritetussa punnituksessa auton paino olisi riittänyt oikeaan, ylempään painoluokkaakin. Nyt rangaistuksena tuli pistemenetys ja joukkueen putoaminen finaalista, sekä myöhemmin liitosta tuleva varoitus. Tämä kaikki menee nykyisten sääntöjen mukaisesti mutta tulevaisuudessa vastaavat ei saa mennä näin. Autohan ei ollut sääntöjenvastainen, ainoastaan ilmoittautumistiedoissa yksi numero useamman numeron joukossa. Aika kovat rangaistukset noin mitättömästä virheestä! Järkeä pyydän.
Sunnuntaina finaalin alussa kilpailutoimistoon saapui kolonna ukkoja kovan huudon kanssa: "nyt pelleily loppuu tai lähdemme kotiin" oli viestin pääaihe ko. ryhmä ei tässä vaiheessa edes tiennyt mistä asiasta oli kyse eli käsittelyssä oli jo kokonaan uusi aihe tuomaristossa. Tässä vaiheessa tietysti hermo oli jo allekirjoittaneellakin hiukan pinnassa ja tartuin yhtä henkilöä muistaakseni olkapäästä, mielestäni aika kevyesti kiinni ja samalla komensin ja ohjasin häntä ja muita poistumaan. Tälläinen käsiksi käyminen oli siis kyseessä. Nyrkit tai muuta sellaista ei heiluneet. Ei kuulu allekirjoittaneen tapoihin. Myönnän kyllä toimineeni väärin tilanteessa. AKK:lle on nyt tehty kantelu tai jotakin vastaavaa. Sieltä annettaneen sitten aiheelliseksi katsottu rangaistus minulle ja tulen hyväksymään sen "mukisematta". Kantelun tekijä on muu henkilö ja muusta joukkueesta kuin tämä "uhrikseni" joutunut. Asia on sovittu asianosaisen kanssa omasta puolestani. Toivottavasti myös kantelun tehneellä on hyvä mieli. Kirjoitukseni tarkoitus ei ole puolustella tekoani vaan katkaista vääriltä huhuilta siivet. Kiitos kaikille hyvästä kilpailusta vielä kerran. Mika Väänänen kilpailun johtaja
Tämän tason kilpailussa etenkin finaalissa pitäisi antaa suoraan musta jos pökkäät ja hyödyt merkittävästi.Finaalissa joka lähdössä ajetaan siitä mestaruudesta.Ja se mitä tulee kilpailunjohdon toimintaa niin ei siellä pitäisi kenenkään käydä käsiksi.Radalle ja alueelle voisi oikeesti alkaa tekemään jotain. Rata pettää LAUANTAINA jo hyvissä ajoin. Varikko on ku tulos johonkin Urjalan lyläkisoihin.Vessoja aivan liian vähän.
Portilla ei lipunmyyntiä ollut ainakaan aamusta. Varikon portilla nuoret pojat ei kyselleet keltään lippuja. Varikon ajotiet kasteltiin lauantaina täysin kuravelliksi. Vessoja oli liian vähän ja nekin vähät niin täynnä tavaraa ettei pytylle voinut istua kun täytteet otti kiinni (pienempäänkin) ahteriin. Paperi tietysti oli loppu, koska vain harva kisajärjestäjä muistaa huolehtia paperin riittävyydestä. Onneksi varikkoa ympäröi metsä.... Kun järjestäjä kisan jälkeen siivoaa rataa, niin huomannee missä roskiksia oli liian vähän :) Ruusuja tulospalvelusta. Pistetilanteesta pysyi myös kuulutuksen avulla perillä, kiitos kuuluttajille! Ja kuulutus kuului joka paikkaan, sekään ei ole itsestäänselvyys ja saa yleensä huomiota vain kun se ei toimi. Keli oli hieno ja kisa kova.
Mielestäni hyvin onnistuneet kilpailut. Ja näistä vastalauseista pitää muistaa ettei välttämättä ole muuta tapahtunut kuin joku joukkue ostaa korjaus ja huolto aikaa kalustolleen, taitaa kuulua tälläiseen kilpailuun. Ja Kilpailun johtajan paikalle kannatta miettiä itsensä, millaisessa paineessa tuolla joutuu toimimaan, jos siellä rauhallisempikin mies vähän ärähtää, niin todennäköisesti se on ollut oikeutettua. Tosin en tiedä sen kummemmin asiasta. Ja ainakin se kannattaa muistaa että edelleen tämä on harrastus. Kilpailun tasosta huolimatta.
Autot on arvottu ja tuomariston jäsenen toimesta. Arvonta on ollut niin tasapuolinen kun se voi olla. Jos lajiryhmän esitys siitä että kilpailija arpoisi autonsa toteutuisi, ainakin silloin voisi yrittää vaikuttaa siihen että oma lappu nousisi. Toimitsijoissa on aina jonkun kaveri tai jonkun kannattjaja, he tekevät omilleen tarjouksiakin. Onneksi meillä on vielä arvonta jossa vaikuttamismahdollisuudet arvonnan tulokseen on mahdollisimman vähäiset, ja toivotaan että näin on jatkossakin. Se mitä kukakin toimitsija kilpailussa tekee tai jättää tekemättä, ei vaikuta arvonnan lopputulokseen.
Tasokkaat kilpailut, hyviä autoja, hieno rata. Aletaan kuitenkin olla niin ison kisan maineessa, että kilpailunjohdolla erikoisia ratkaisuita muutamissa johtohommissa. Esimerkkinä mainittakoon lauantain kastelutauko, kun C-lohkoa oli ajettu yksi lähtö. Eikö olisi kannattanut kastella jo ennen sitä ensimmäistä lähtöä? Sunnuntain finaalissa tuli ensin muutamia lippuja ja vastalauseen jälkeen niitten antaminen ilmeisesti lopetettiin, kun ei enää uskallettukaan antaa? Ravintolan hinnat oli suhteettoman korkeat kun pienestä pullosta limpparia sai maksaa 3 euroa. Kebabranskalaiset oli hyviä ja siinä myyntipisteessä saman juomapullon hinta oli 2 euroa. Kuuluttajakaksikosta toisen ruokatauoista ja hengitystiheydestä pääsi kyllä hyvin kärryille. Siitä ei päässyt että miksi pitää lynkata ja puhua toisen kuuluttajan päälle. Ja olla tietävinään vähintäänkin kaikki asiat. Vaikka olikin monta kertaa väärässä.
Ruusuja hyvästä kelistä ja kohtuu nopiasti viedystä kisasta. Risuja rata meni tosi huonoon kuntoon niistä paikoista missä ei asfalttia ollu. Isot risut tämän yhden pinkki vihreän joukkueen huoltomiesten nimet toimitsijoina vaikka eivät tehneet mitään tehtäviä .
Ison Miinuksen annan radan kunnosta ja miksi se pitää kastella ihan överiksi? Jos sitä vettä ei tuu taivaalta niin joensussa osataan kyllä tehdä vesikeli muutenkin..
Meille lajiin on muodostumassa ja jo muodostunutkin kaikki tietävien, näkevien ja yksinosaajien joukko jonka pillin mukaan pitäisi kaikkien tanssia. Osa näistä superosaajista oli joukkueenjohtajina tässä kilpailussa. He provosoivat muita joukkueenjohtajiakin huutomarssiin tornin suuntaan. Huutamalla esitettiin asiaa vastalauseesta ja sen tekijästä, tietämättä että kuka oli tehnyt vastalauseen ja mistä. Nyt ollaan tekemässä valituskirjelmää liittoon kilpailun johtajaa vastaan, hänen käyttäytymisestään. Kukaan ei näytä kyseenalaistavan näiden yksinosaajien käytöstä ja provosointia sekä tietämättömyyttä. Toivoisinkin että tällaiset kirjelmät jätetään tekemättä ja sen sijaan katsottaisiin peiliin ja tarkasteltaisiin omaa käytöstä sekä asiantuntemusta. Onko tosiaan niin että kukaan muu ei osaa, näe, eikä ymmärrä? Olenko minä ainoa joka saa sanoa kuinka asiat on? Asiasta irrallisena toivoisin laajaa keskustelua vastalauseen oikeellisuudesta sekä tarpeellisuudesta ajotapahtumista. Näkemyksiä on varmasti monenlaisia niin liputuksista kuin vastalauseista. Se on kuitenkin tosi ja nähty, vastalauseista on aivan liikaa. Niiden tekijät on useasti samoja henkilöitä, piirejä. On tosiaan tarkastelun paikka, jopa paikka parantaa lajihenkeä. Haluammeko että lajista katoaa se iloisuus joka sen yksi kantava voimavara on ollut?
Lipun myynti ja sisään tulo meinasi vähän tökkiä, lauantaina ainakin.Toinen mikä vähän tympäisi, kun itse osti varikkolipun ja iso osa vaan käveli pokkana sisään varikolle ilman lippua. Tosin lippujen hinnat oli kyllä kohtuulliset, 30 viikonlopusta on sopiva hinta. Ihan hyvät kisat, ehkä vähemmälläkin kastelulla olisi tultu toimeen?
Kiitokset järjestäjille taas hienosta kisasta. Kilpailun tason nousu on sinälläänsä hieno juttu, mutta onko se jo liian kova, eli putoaako "harrastaja" joukkueita jatkossa lisää pois? Toivottavasti ei. Risut: Liputuslinja. Kyllä selkeistä tilanteista, joissa vastustaja esim pyörähtää, pitää uskaltaa antaa suora musta. Nyt niitä ei näkynyt ollenkaan, ja tämä johti aika kovaankin ajotapaan. Hinaukset lauantaina. Pyöräkone/ hinuri yhdistelmän toiminta oli todella hidasta, mutta asia korjaantui sunnuntaiksi. Mutta tosiaan, jälleen kerran oli kiva olla Joensuussa, ensi vuonna taas...
Hienot kisat, hieno keli ja parhaat pääsi pokkaamaan palkinnot. Vessoja katsomoon olisi voinut olla enemmän. Minua jäi ihmetyttämään lipunmyynti. Aamulla ei kukaan ollut myymässä lippuja ja kun lopulta myyjät saapuivat paikalle, ei heitä kiinnostanut myydä lippuja. Moni livahti portista sisään ilman maksua. Piti ihan käydä kysymässä että saisiko ostaa lipun. Sama meno jatkui varikon portilla tauolla. Kaksi kaveria siinä istui kännykät kädessä ja katse puhelimessa. Keneltäkään ei lippuja kyselty. Ei se tietysti maksajaa haittaa, mutta monet rahat menetti järjestävä seura. Onhan se mukava mennä talkoo hommiin jotta saa laput tehdä, mutta täytyisikö sen eteen tosiaan tehdä jotain?
Tuo vastalauserumbahan oli nähtävissä jo lauantain lippulinjasta. Moni siitä varikolla avautuikin. Porukat haisteli vapaan lippulinjan ja sunnuntaina jatkoivat siitä. Ei sovi sormien läpi katselu isoihin kisoihin!
Vastalauserumba kyllä latisti muuten hienon kilpailun tunnelmaa. Toki tämähän ei ole järjestäjän vika. Vessoja lisää pääsuoran taakse, kolme koppia ei oikein riitä kun hätä tulee ja jonossa 10 ihmistä ennen... Jossain vaiheessa lauantaita rupesi ärsyttämään huomattavasti toisen kuuluttajan mikrofonin syönti ja sama jatkui sunnuntaina, jos haluan kuunnella huohotusta niin kyllä se on joku muu paikka kun jokkiskisat.
Huippu kilpailukalusto tässä kisassa, hieno ilma kruunasi tasokkaan kilpailun ja tasokas tauko-ohjelmanro. Voisko sen vastalausemaksun nostaa että tulisi enemmän ”kynnystä” tehdä se.
Palaa takaisin Ruusut&Risut-sivulle.
Keskustelut
Perusmaa JM Kuvat
Sigges Däck JM Cup tilanne LapUA:n järjestämän Perusmaa JM:n
PERUSMAA JM 17.04
EVK-Sarja 2021
Somura 2021
Kevätkapina JM 8.5.2021 Nivalassa
Classic Liiga 6.6.2021
*Pulinaboxiin*
Vanha boxi
Kilpailukutsut
Jokkistori
M:Tatech T38 ecu
M:Mokkaratteja
M:240 perä ja etuakseli. Pakosarja
M:Männät 83mm ja 84mm PK 25.5mm 1mm 1mm 2mm Renkailla
M:Volvo/Golf säädettäviä nokkapyöriä
Yhteistyökumppanien ilmoitukset
raceosa.fi
Keskiö 50e - Ratti 50e 60e - Pikairti 45e - Luisi 60e 130e
Muuta asiaa
Mestarit
Kuuluttajalomake
Palaute
Tuuppari-sarja -19
Tuuppari-sarja -18
EVK-sarja -19
EVK-sarja -18
EVK-sarja -17
EVK-sarja -16
EVK-sarja -15
EVK-sarja -14
EVK-sarja -13
EVK-sarja -12
EVK-sarja -11
EVK-sarja -10
EVK-sarja -09
EVK-sarja -08
Kardaanisarja -07
Kardaanisarja -06
Kardaanisarja -05
Kardaanisarja -04
Kardaanisarja -03
EVK-Liiga 2017
EVK-Liiga 2016
EVK-Liiga 2015
EVK-Liiga 2014
EVK-Liiga 2013
EVK-Liiga 2012
EVK-Liiga 2011
EVK-Liiga 2010
EVK-Liiga 2009
EVK-Liiga 2008
EVK-Liiga 2007
JM-SM Liiga 2015
JM-SM Liiga 2014
JM-SM Liiga 2012
JM-SM Liiga 2011
JM-SM Liiga 2010
JM-SM Liiga 2009
JM-SM Liiga 2008
JM-SM Liiga 2007
JM-SM Liiga 2006
JM-SM Liiga 2005
JM-SM Liiga 2004
Ruusut&Risut
Kalenteri 2018
Kalenteri 2017
Kalenteri 2016
Kalenteri 2015
Kalenteri 2014
Kalenteri 2013
Kalenteri 2012
Kalenteri 2011
Kalenteri 2010
Kalenteri 2009
Kalenteri 2008
Kalenteri 2007
Kalenteri 2006
Kalenteri 2005
Kalenteri 2004
Kalenteri 2003
Pistepörssi 05-06
Pistepörssi 2007
Pistepörssi 2008
Pistepörssi 2009
Pistepörssi 2010
Pistepörssi 2011
Raportit

Uusi käyttäjä
Raportit