pääsivu info pulinaboxi kalenteri ranking yhteystiedot linkit muuta online

Uusi käyttäjä
19.04.2021 23:49.58
Kolumnit
Tulevia tapahtumia
Tuloksia
Osallistujaluettelot
Kilpailumainokset
Muut mainokset
Ruusut&Risut
Perusmaa-JM (17.04.)
Rantakivi-JM (13.03.)
Talvikapina JM (27.02.)
Tykkimäki JM (24.10.)
Reiskan Rähinät (17.10.)
Ruusut&Risut-sivulle
Kilpailujen Ruusut ja Risut
Ruusut&Risut 27. Päijät-Hämeen Ajo kilpailulle, joka ajettiin 29.09.2018.
Järjestäjänä toimi Päij-HUA.
Annettu kommentti
lippulinja oli kyllä penkalta katottuna aika pahan näköistä. taas törkeitä peräänajoja ja ympärityöntämisiä joko pelkällä mustavalkoisella tai jos oli paikalliskuljettaja niin ei mitään lippuja. sekin eräs älyttömyys kun joku nuorten luokan paikalliskuski työnsi edellämenneen ympäri, ei tullut työntäjälle lipun lippua mutta ympärityönnetty kutsuttiin huoltajineen torniin? ilmeisesti syystä että ajoi yhden ylimääräisen kierroksen, ei varmaan huomannut tulleensa kärkiauton toimesta kierroksella ohitetuksi. vai näinkö/kuulinko asian ihan väärin. siltä se ainakin katsomoon näytti mutta ihminenhän on erehtyväinen... ja jotenki tuntui se yleisen a-finaalin touhu vähän ihmeelliseltä, kun yhtä yritetään saada palomiesten toimesta ulos autosta kaikkien kolmen kierroksen ajan eikä onnistu. luulis että noissa tilateissa pitää lähtö keskeyttää kun kuski on autossa jumissa radalla ja palomiehet työssä koko lähdön ajan?? ei kai ole niin että lähtöä ei haluta keskeyttää kun alueen seuran kuski on voitossa kiinni? mun mielestä turvallisuus menee kaiken edelle joka lähdössä ja tässä se ei ihan mennyt niin, vaikka voittajalle kaikki kunnia hienoa ajoa muutoin hyvät kisat rata on katsojalle hyvä kun näkee kaiken melkein mistä vaan ja mun mielestä hinaus ym järjestelyt toimi hyvin
Sehän on sen näiden henkilöiden tavoite.
Pari pörröpääkäppyrää seurasi penkalta kuin auton ohjauslaitteita hitsattiin, odottivat tilaisuuttaa aiheuttaa hässäkkää. Puuttuivat asiaan vasta kilpailun jälkeen. Jos he olisivat toimineet turvallisuuden nimissä, olisivat he voineet puuttua asiaan heti! Nyt odoteltiin vain sitä että päästiin hylkäämään, ja auto sekä kuljettaja pois palkinnoilta. Tämän todisti sekin kuin toinen heistä hyökkäsi heti jälkikatsastuksessa auton etupään alle!
Säännöt kertoo että ensikatsastus on nk. turvallisuustarkastus jossa pääpainon pitäisi olla turvavarusteissa, auton turvallisuudessa. Kilpailun jälkeen tehtävä jälkitarkastuksen tulisi keskittyä aivan muihin asioihin kuin turvallisuuteen, sellaisiin asioihin joilla on merkitystä menestymismahdollisuuksiin. Tällaisia asioita on muun muassa tekniikka ja renkaat. Jos havaitaan turvallisuuspuutteita, ne voisi aivan hyvin merkitä katsastuskorttiin, sillä turvallisuus ei enää siinä kilpailussa parane autoja hylkäämällä! Jos kilpailun johto olisi ollut ymmärtävä, sillä olisi ollut mahdollisuus estää tällainen pelleily. Katsastus esittää autoa hylättäväksi johdolle ja kilpailun johto esittää asian tuomaristolle. Johto olisi voinut olla esittämättä asiaa tuomaristolle, ja opastaa katsastusta tekemään merkinnät korttiin. Näinhän johto teki muun muassa aikoinaan Pellossa kun a-finaalin muutamasta autosta löytyi kilpailun jälkeen lisäpainoja vääristä paikoista. Painojen oikealla sijoittelulla, sääntöjenvastaisesti on merkitystä suorituskykyä parantavasti. Mutta jos ovi putki on sääntöjenvastainen, sillä ei ole merkitystä juuri mihinkään. Nyt pari aktiivikatsuria kai sai kovatkin kiksit kun pääsivät pätemään, mutta heidänkään pätevyys ei turvallisuutta parantanut, vitutuskäyrän saivat nousemaan. Senkin tekivät että katsastukseen suhtaudutaan entistä enemmän väheksyvästi, kun se ei ole tasapuolista eikä edes aina järkevää.
Ei myöskään ilman kilpailijoita! Ei tästäkään hernettä nenään!
Lähdössä se keppi oli muuten ihan hyvä mutta ei meinannut kunnolla nähdä ainakaan 8 radalla lähettäjää ku nökötti tikku edessä :)
Kun luin noita kommentteja niin tuli mieleen että ei myöskään yhtään JM-kisaa voida-ajaa jos sitä katsastus porukkaa ei ole. Se onko ne aina kaikkien mieleen siihen en ota kantaa. Meitä on joka junaan ja osa jää asemalle toivon että tästä kirjoituksesta ei vedetä herneitä nenään.
Toivottavasti kyseiset katsastus miehet (henkilöt) ei pääse enää mihinkään kisaan töihin! Miten voi olla ettei aamulla näe turvallisuus varusteita mutta finaalien jälkeen kyllä! Tämähän pitäisi olla ihmisille harrastus=mukavaa ja hauskaa. Tästä katsastus toiminnasta on puhuttu muutenkin ja vaikuttaa myös osallistuja määriin kun on tietyn niminen katsastus päällikkö! Toivottavasti uusi lajiryhmä tulee koostumaan oikeasti järkevistä ja harrastajaa ajattelevista henkilöistä. Tälläiset idioottimaisuudet pitää lajista pois. sääli että järjestäjä on valinnut kyseisen henkilön/henkilöt töihin kisoihin. HALOO
oraalisen hyihyin annan muutamalle osa-alueeelle. Lippulinja todella kotiinpäin oman ja naapuriseuran kuljettajia kohtaan. Lippupisteiden toiminta oli laiskaa, eikä kilpailun tapahtumia seurattu, tästä seurasi pari todella pahaa vaaratilannetta. Hinureiden toiminta ihan yhtä laiskaa. Tilannetta ei seurattu ja katsomosta joutuu huutamaan että valoja tauluun. Katsastuksen toiminnasta en erikseen osaa sanoa mutta kuulopuheiden perusteella eipä sekään putkeen mennyt. Jos joku meni hyvin niin kaveri menestyi, suojat piti ja vielä lavalle lapulla auto.
Kyllä pilataan muuten hyvät kisat järjettömän typerällä katsastus porukalla!!!! Ja sama vuodesta toiseen... Kyllä pitäisi silmät jo järjestäjien avata. Hyvistä palkinnoista tunnettu kisa oli täysi floppi myöskin tänä vuonna.... Aikamoinen tasonlasku kaiken kaikkiaan, harmi!
Katsoja EHKÄ hyvä liputuslinja, mutta näin kilpailijana ei. Toisen ajot sai pilata törkeillä päälleajoilla ilman lippua. Tosin olihan päälleajaja usein oman seuran poppoota. Näinhän se kyllä menee useasti, vedetään kotiin päin. Toiset taas sai lippuja hipaisusta. Välillä ne keltaiset liput meinasi unohtua heiluttaa ja tästä synty muutamakin vaara tilanne. Miksei niitä varoituksia uskalleta antaa jokainen kerta kun keltaisille ei hiljennetä? Keltaisilla lipuilla ei pitäisi olla kiire kenelläkään. Monesti kärkiauto hiljentää ja loppu porukka ajaa kärkiauton kiinni. Onko se sitten reilua? Turvallisuus ennenkaikkea. Rata petti pahasti kumpanakin päivänä, mutta tästä ei "syytetä" ketään. On ymmärrettävää ettei rataa kunnosteta, koska se on veitsenterällä. ISO kiitos keräilyn sujuvuudesta. Autoja ei otettu turhaan keräilyalueelle tai viivalle seisomaan. EVK-sarjan mestarit saatiin ratkottua. Onnea menestyneille.
Ruusuja: Sunnuntai katsojana: Kioskihinnat/laatu kohdillaan. Liputuslinja hyvä(se nuorten luokan ladakuski toivottavasti saa vielä lisäsanktiota, oli sen verran välinpitämätöntä touhua). Rahikainen kuulutti kilpailutapahtumat/sponsorit mallikkaasti. Ei välttämättä risuja: mutta kun oltiin Hämeessä ois niitä lippuja voinut vähän rivakammin heilutella, oli kuin hidastetussa elokuvassa jollain pisteellä. (ei pahalla)
Palaa takaisin Ruusut&Risut-sivulle.
Keskustelut
Kokemäen Kuhmut 13.6.2021
Perusmaa JM Kuvat
Sigges Däck JM Cup tilanne LapUA:n järjestämän Perusmaa JM:n
PERUSMAA JM 17.04
EVK-Sarja 2021
Somura 2021
Kevätkapina JM 8.5.2021 Nivalassa
*Pulinaboxiin*
Vanha boxi
Kilpailukutsut
Jokkistori
M:Tatech T38 ecu
M:Mokkaratteja
M:240 perä ja etuakseli. Pakosarja
M:Männät 83mm ja 84mm PK 25.5mm 1mm 1mm 2mm Renkailla
M:Volvo/Golf säädettäviä nokkapyöriä
Yhteistyökumppanien ilmoitukset
raceosa.fi
Keskiö 50e - Ratti 50e 60e - Pikairti 45e - Luisi 60e 130e
Muuta asiaa
Mestarit
Kuuluttajalomake
Palaute
Tuuppari-sarja -19
Tuuppari-sarja -18
EVK-sarja -19
EVK-sarja -18
EVK-sarja -17
EVK-sarja -16
EVK-sarja -15
EVK-sarja -14
EVK-sarja -13
EVK-sarja -12
EVK-sarja -11
EVK-sarja -10
EVK-sarja -09
EVK-sarja -08
Kardaanisarja -07
Kardaanisarja -06
Kardaanisarja -05
Kardaanisarja -04
Kardaanisarja -03
EVK-Liiga 2017
EVK-Liiga 2016
EVK-Liiga 2015
EVK-Liiga 2014
EVK-Liiga 2013
EVK-Liiga 2012
EVK-Liiga 2011
EVK-Liiga 2010
EVK-Liiga 2009
EVK-Liiga 2008
EVK-Liiga 2007
JM-SM Liiga 2015
JM-SM Liiga 2014
JM-SM Liiga 2012
JM-SM Liiga 2011
JM-SM Liiga 2010
JM-SM Liiga 2009
JM-SM Liiga 2008
JM-SM Liiga 2007
JM-SM Liiga 2006
JM-SM Liiga 2005
JM-SM Liiga 2004
Ruusut&Risut
Kalenteri 2018
Kalenteri 2017
Kalenteri 2016
Kalenteri 2015
Kalenteri 2014
Kalenteri 2013
Kalenteri 2012
Kalenteri 2011
Kalenteri 2010
Kalenteri 2009
Kalenteri 2008
Kalenteri 2007
Kalenteri 2006
Kalenteri 2005
Kalenteri 2004
Kalenteri 2003
Pistepörssi 05-06
Pistepörssi 2007
Pistepörssi 2008
Pistepörssi 2009
Pistepörssi 2010
Pistepörssi 2011
Raportit

Uusi käyttäjä
Raportit