pääsivu info pulinaboxi kalenteri ranking yhteystiedot linkit muuta online

Uusi käyttäjä
17.10.2021 12:59.23
Kolumnit
Tulevia tapahtumia
Asfaltti JM Jurva (23.10.)
JME-Autohuolto JM (23.10.)
Tuloksia
Osallistujaluettelot
Pikkusuon Töyssyt 17.10.
Reiskan Rähinät 16.10.-17.10.
SyysKapina-JM 16.10.
Kilpailumainokset
Asfaltti JM Jurva (23.10.)
JME-Autohuolto JM (23.10.)
Kinkku JM (31.10.)
Muut mainokset
Ruusut&Risut
Veikon Kone JM (09.10.)
SenioriÄ$$ä JM XXXVI (03.10.)
Autorengas JM (02.10.)
30.Päijät-Hämeen Ajo (25.09.)
Tekno-Trailer JM Kärppämäki (26.09.)
Ruusut&Risut-sivulle
Kilpailujen Ruusut ja Risut
Ruusut&Risut Motonet Syysrylläys kilpailulle, joka ajettiin 18.09.2021.
Järjestäjänä toimi ValUA.
Annettu kommentti
Aikasteen " kovia"kommentoja,kilpailu tärkeämpi kuin kilpailijan turvallisuus,esim,tämä penkkaan ajo,eihänse kierros kestä tosiaankaan kun n,2 Min,se vaan on joskus liikaa sekin,,En tiedä,kuullut olen että kaadon jälkeen on käytävä lääkärintarkastuksessa,joissakin tapauksissa ensihoitaja hoitaa tehtävän mielestäni ja varmasti monen muunkin,tulisi turvallisuus olla numero YKSI onse sitten kiinne minuutista tai kahdesta,,,
Musta se pitäis nimenomaan tollasen jälkeen keskeyttää, miestä ei saatu ymmärrettävästä syystä heti autosta ulos, eikä mahollisen niskavamman tapauksessa saakkaan repiä potilasta pois autosta ellei nyt auto pala niin että meinaa kaikki kärventyä. Punasilla lipuilla annetaan pelastushenkilöstölle työrauha, ettei koko ajan tarvitse pelätä etteo joku pölhö hiljennäkään. Mielestäni ois pitäny keskeyttää lähtö.
Punaisista lipuista. Jos ajetaan kahta kierrosta ja ekalla tapahtuu ulosajo. Paljoakaan se ei nopeuta pelastustoimia vaikka punaiset liput laitetaan heti ulos. Se olisi tärkeää, ja tuollakin kävi, että palomiehet on ripeästi paikalla. samalla muu pelastus jo valmistautuu lähtemään radalle heti kun lähtö on maalissa. Lähtö kestää, toki radasta riippuen, kahdella kierroksella ajaen vajaa kaksi minuuttia. Se aika voi tuntua pitkältä, mutta tärkeämpää olisi että pelastustoimi on aina valmiudessa lähtemään viipymättä kun käsky käy..
Itse en kyllä nähnyt mitään karmaisevan surkeaa järjestelyissä, onkohan me oltu eri kisoissa..? Mä en ainakaan kokenu että lähdön keräilyssä olis joutunut olemaan liian kauan, tai viivalla. Lähettäjä oli vähän liian hätänen sen turvavalon sammuttua, joutu pitää kierroksia aika korkeella pitkään varmuuden vuoks kun ei yhtään pystyny ennakoimaan. Kahvilatarjoilut hyvät, Motonet-yhteistyö hieno juttu, ilmottautumisessa aamulla väki hyvällä mielellä, kisapäivät sopivan mittasia, eikä mitään yhden kierroksen lähtöjä niin kun viime syksyn tykkimäki jm:ssä (eri järjestäjä). Sen hiekkakasaan tössäyksen olis kyllä voinu selvittää punasin lipuin, se on selvä. Ja lippulinja vähän ailahteleva mutta sitä se nyt on enemmän ja vähemmän joka kisassa Tikkumiehille kuulonsuojaimet päähän pakollisena ja lähdönkeräilytaulun henkilölle kaiteet ympärille, hurjan näköstä se keikkuminen tornin katolla. Pääsee kisa äkkiä lehteen ikävissä merkeissä ja järjestäjä raastupaan. Ens vuonna uusiks. Kuski nro 39
Heti aamusta päivä pilalle ilmoittautumisessa. Asiallisiin kysymyksiin sai vastaukseksi lähinnä vttuilua. Lauantain lippulinja olematon. Nuorissa ja naisissa sai jo ajaa päälle surutta ja liputta ja sama touhu jatkui evkssa. Vilppejä ei tuomittu ja sittenkun annettiin lippu niin se annettiin aiheettomasti. Järjestäjä pilasi monen kisan. Keräilyalueella joutui odottelemaan turhan kauan ja autoja otettiin viivalle väärin. Järjestäjä voisi pohtia edesauttaako tälläinen toiminta tulevaisuuden kilpailuiden järjestämistä?
Omasta ja seurani puolesta voin kertoa että Kukonkoivussa pärjätään pääsääntöisesti hyvin yhdelläkin lanssilla. Kun kaato tai törmäys tapahtuu on turvallisuuspäällikkö heti hereillä ja valmistautuu lähtemään radalle heti kun tilanne sen sallii. Turvapäällikkö kuljettaa kaatokiitoa ja ottaa mukaansa lanssista ensihoitajan, varusteet on pääsääntöisesti jo kaatokiidon matkassa. Näin tapahtumapaikalla on lähes heti saatavissa ensihoitoakin jos on tarve. Tapahtumapaikalta matkataan kaatokiidossa "sohvalla" ja samalla ensihoitaja tekee havaintojaan "potilaasta", tarvittaessa ilmoittaa tarvitaanko mennä lanssiin asti - jos ei tarvitse, turva ilmoittaa viipymättä johtoon että lanssi vaapaa. Kilpailu jatkuu .. Tervetuloa tutustumaan tähänkin toimintaan ensiviikonloppuna. T: emppu
Moikka! Täälä kirjoittaa yksi kilpailijoista, johon varmasti moni kuski voi yhtyä. Eli ensinnäkin kisassa pitäisi olla aina 2 ambulanssia, että kisa saadaan pyörimään. Nyt kaadon jälkeen kisa pysähtyi joka kerta ja se kesti kauan. Tähän helpottaisi se, että olisi toinen ambulanssi jotta pystyttäisiin jatkamaan kisaa samantien. Toinen asia, hinaukset. MITEN voi olla, että hinauksissa kestää niin älyttömän kauan? Ja se että hinurit seisoskelivat pitkään omalla paikallasn lähdön jälkeen ennen kuin edes lähtivät kaatuneen ja hajonneen auton luokse... Sitten lähdön keräily, autot kerättiin liian aikaisin ja jos edellisessä lähdössä joku kaatoi tai oli hinaus, viivalla jouduttiin seisomaan todella kauan.. Myös risuina se, että palkinnot olivat aika surkeat. Ei hirveästi varmaan ihmisiä motivoi kun 3 ensimmäistä saa tavara palkinnot ja nekään ei ole mitkään kovin hääppöset. Vinkkinä myös, että kilpailun kulusta (aikatauluista, alkamis ajoista jne)voisi olla enemmän infoa. Ja ensi kerralla kilpailun järjestämiseen hieman kokeneempaa porukkaa niin alkaa hommat hoitumaan.
Ruusut: katsomoalueet, joissa tilaa ja näkee hyvin lähes koko radan. Joskin varikon katsomoalueet ainekin kaipaisivat puskien raivaamista ja siistimistä. Ravintolassa monipuolista tarjolla, muutakin kuin makkaraa ja pyttipannua ja kohtuulliset hinnat. Risut: lähtöalueella kuusi ruudukkoa, miksi ei ajeta kuudella autolla, jotta kaikilla hyvin tilaa. Nyt kun ei ajettu ruutuihin, oli autot aivan liian lähellä toisiaan ja ahtaasti. Saattoi olla 10 cm autojen välissä. Näillä automäärillä olisi voitu ajaa 6 auton lähtöjä. Lähetystapa hyvä, olisi vaan pitäny odottaa riittävästi valon sammumisen jälkeen, jotta ehtii valmistautua lähtöön. Vauhdit eka mutkan jälkeen jo melkoiset, nyt kun pääsee ajamaan suoralla linjalla mäelle. Kaksi todella vaarallista tilannetta, joista ensimmäiseen olisi ollut syytä ottaa punaiset äkkipysähdyksen voimasta ja lanssi paikalle heti kuljettajan vastaanottamaan. Toisessa, onneksi meni ohi pyöräkoneen eikä päin. Ainekset todella pahaan törmäykseen. Siinä paikassa ei voi koneet seisoa. Osa hinauksista olisi voinut jäädä odottamaan lähdön lähtöä ensimmäisen mutkan taa ennenkuin ajaa varikolle, koska lähdöstä tikkarit jo poistui vaikka hinaukset kesken. Autoja ei niin nopeasti viivalle, jotta ehditään reagoimaan siihen, jos tulee hinaus tai lanssitauko. Ne aiheuttivat katkoja, mutta turvallisuudesta ei pidä tinkiä vaan tarkastukset kestää sen minkä kestää. La taisi olla muutakin tarkastettavaa kuin kaatanut kuski, joka viivästytti osaltaan. Kaksi lanssia toki korjaisi tämän, mutta se on sitten myös tuplakustannus. Osa lipuista meni väärille kuljettajille, osa jäi antamatta.
Ei pelkästään tässä kisassa vaan liian monessa muussakin ongelmat johtuu viestimistä-radiopuhelimista ja niillä viestivistä. Lähdön keräily ei näe läheskään aina että on tulossa hinaus, heille tulisi asiasta viestiä. Sama koskee hinauksia, radiot jos ei kuuluu ei tapahdu hetkeen mitään. Ja aina ei hinauspäällikkökään tiedä että on hinaukselle tarvetta. Usein syy on sekin että samalla kanavalla on liikaa toimijoita. Useimmiten siitä että viestipäällikkökin on kuutamolla viestisuunnitelmaa tehtäessä. Johdon ja päälliköiden palaverilla enne kilpailua olisi suuri positiivinen vaikutus. Liputukset, onko ne koskaan menneet oikein, kenenkään mielestä?
Hinaukset hitaita, liputukset mitä sattuu. Kaatokiito hidasta, ratahenkilöstön toiminta niin ja näin liputtelivat välillä mitä sattuu ja eipä yleensä menty kovin vikkelään auttamaan kuskeja ulos kaadon tms jälkeen. Typerästi eritelty katsojat ja varikkoporukka vaikka ei ollut niitä vaativia rajoituksia. Lähetystapa lauantaina täysi farssi, ja myös keräily aivan liian aikaisin. Kuljettajien tarkastamiseen ambulanssissa meni aivan liian kauan, kyllä tämän kokoisissa kisoissa pitäisi olla kaksi lanssia että homma etenisi jouhevasti. Kouvolassa upeat puitteet kilpailuille mutta tälläisellä järjestämisellä kisoja ei voi paljon kehua. Onneksi keli sentään oli kohtuullinen ja ei satanut kuin lauantaina muutaman tipan. Ruokapuoli sentään oli kohtuullista, esim. sämpylöihin oli panostettu. Olisi mukava joskus nähdä vielä vaikka arvokisoja Kouvolassa, mutta tällä järjestämisen tasolla niitä ei todellakaan toivo. Puitteet esim. liigalle olisi mahtavat.
Jatkoa edelliseen. Eli lähdöt keräiltiin hieman turhan aikaisin, mutta toki sillä saattaisi saada sujuvan kilpailun aikaiseksi. Nyt ei saatu. Ostotarjousten käsittely oli jälleen show parhaasta päästä. Ruoka oli ihan jees, ja sopivan hintaista. Ilmoittautuminen ja katsastus sujuvaa.
Surullista. Rata, ja muutkin puitteet vallan prismaa. Jotenkin kummallisesti tää porukka ei vaan saa oikein mitään toimimaan. Lauantain lähetystapa oli huonoin ikinä näkemäni. Selkeästi oli päätetty, että nyt otetaan luulot pois, ja jaellaan suoria mustia, koska niin voidaan tehdä. Harmillista vain, että useammin kuin kerran niitä jaettiin täysin bäärille kilpailijoille. Onneksi niitä sentään otettiin, milloin protestwin, milloin vain pyytämällä. Tästä peukku johdolle sekä tuomaristolle. Alueruomarit sen sijaan oli viineistä kertaa aluetuomareina. MISSÄÄN. LÄHDÖN keräily
Ratahenkilökunnan toiminta todella olematonta. Kukaan ei menny kattomaa miten kuskin kävi.Sunnuntai jäi useampi vilppi tuomitsematta.Päälle sai ajaa ilman lippuja.Rata teki kauheet pomput taas.Lähdönjärjestely aivan ullakolla koko viikonlopun.Autot seiso viivalla kauan.launtain lähetystapa oli melko mielenkiintoinen.turvalippu kun laski niin noin 3sekuntia ja lippu heilahti
Palaa takaisin Ruusut&Risut-sivulle.
Keskustelut
SyysKapina-JM
Koneurakointi Aimo Tikkanen Oy JM Kiuruvesi KUVIA
Reiskan Rähinät XXIII 16.-17.10.
Reiskan Rähinöiden kuvat
Hulkkonen Yhtiöt JMSM kuvia
" Classic Liiga" 2022
Sigges Däck JM Cupin lopputulokset
*Pulinaboxiin*
Vanha boxi
Kilpailukutsut
Jokkistori
O:Fiatti tai kupla
M:opelc16xe 16v imusarja, 90mm takomännät, vanteita
M:Pösön ja sitikan tekniikkaa myös Ford
M:volvo 240/260 luokiteltu 3.0 V6 alumiinimoottori
M:Pankl Kisakanget Pituus 157,48mm 47mm Kaulalle 18mm Tapille
Yhteistyökumppanien ilmoitukset
Escort Mk1 Mk2 pelti alusta kone perä jarru OHC XF
Raceosa.fi
Muuta asiaa
Mestarit
Kuuluttajalomake
Palaute
Tuuppari-sarja -19
Tuuppari-sarja -18
EVK-sarja -21
EVK-sarja -19
EVK-sarja -18
EVK-sarja -17
EVK-sarja -16
EVK-sarja -15
EVK-sarja -14
EVK-sarja -13
EVK-sarja -12
EVK-sarja -11
EVK-sarja -10
EVK-sarja -09
EVK-sarja -08
Kardaanisarja -07
Kardaanisarja -06
Kardaanisarja -05
Kardaanisarja -04
Kardaanisarja -03
EVK-Liiga 2017
EVK-Liiga 2016
EVK-Liiga 2015
EVK-Liiga 2014
EVK-Liiga 2013
EVK-Liiga 2012
EVK-Liiga 2011
EVK-Liiga 2010
EVK-Liiga 2009
EVK-Liiga 2008
EVK-Liiga 2007
JM-SM Liiga 2015
JM-SM Liiga 2014
JM-SM Liiga 2012
JM-SM Liiga 2011
JM-SM Liiga 2010
JM-SM Liiga 2009
JM-SM Liiga 2008
JM-SM Liiga 2007
JM-SM Liiga 2006
JM-SM Liiga 2005
JM-SM Liiga 2004
Ruusut&Risut
Kalenteri 2018
Kalenteri 2017
Kalenteri 2016
Kalenteri 2015
Kalenteri 2014
Kalenteri 2013
Kalenteri 2012
Kalenteri 2011
Kalenteri 2010
Kalenteri 2009
Kalenteri 2008
Kalenteri 2007
Kalenteri 2006
Kalenteri 2005
Kalenteri 2004
Kalenteri 2003
Pistepörssi 05-06
Pistepörssi 2007
Pistepörssi 2008
Pistepörssi 2009
Pistepörssi 2010
Pistepörssi 2011
Raportit

Uusi käyttäjä
Raportit