pääsivu info pulinaboxi kalenteri ranking yhteystiedot linkit muuta online

Uusi käyttäjä
21.04.2021 15:08.35
Kolumnit
Tulevia tapahtumia
Tuloksia
Osallistujaluettelot
Kilpailumainokset
Muut mainokset
Ruusut&Risut
Perusmaa-JM (17.04.)
Rantakivi-JM (13.03.)
Talvikapina JM (27.02.)
Tykkimäki JM (24.10.)
Reiskan Rähinät (17.10.)
Ruusut&Risut-sivulle
Kilpailujen Ruusut ja Risut
Ruusut&Risut JM-Talvimestaruus kilpailulle, joka ajettiin 26.02.2005.
Järjestäjänä toimi ÄkiUA.
Annettu kommentti
Olin vain sunnuntaina ja kisat meni katsojan kannalta hyvin. Kisan jälkeen kävin varikolla ja yksi asia kiinnitti huomiota. Autoja rassattiin ja osa oli lastattu, autot olivat ajaneet sunnuntaina. Minusta se on kiellettyä.
Ruusut:Leveä rata ja kuulutus kuului varikolle myös ostotarjousten purun aikana. Risuja edellämainittujen lisäksi:Aurauskalustoa naurettavan vähän, pitäis olla niin monta traktoria että rata on aurattu kahdella kierroksella, radan merkkaukseen vois ottaa oppia SM-jääradalta ja paratiisin kisoista, ei havut näy lumipölyssä. Keltaisen lipun ohitukset otettiin välillä liiankin tarkasti, järjen käyttöä ei ole säännöissä kielletty.
Risuja: Lähtösuora aivan liian pitkä. Kuulutuksen kuuluvuus heikko, paljon oli ämyreitä kyllä, mutta niiden teho huono. Varikkoliputtomien valvonta. Kahvi kylmää, jos oli. Ruusut: Isot autokatsomot. Muuta: Arvokisoihin sopiva hintataso.
Ruusut ja iso nippu! Rata oli todella mahtava ajetta kilpa-autoille tarkoitettu rata. Ei mikään mikki hiiri rata fiatteja ja vw:tä varten tehty söherö. Sunnuntain ripeähkö kisan läpi vienti. Risut ja niitäkin heti paljon. Voiko kisaa vielä kehnommin saada käyntiin ku lauantaina? Ja kusi kulttuuria varten vessoja varikolla ainakin aivan liian vähän. Tarjousten teko paikka olisi voinut myös olla lähempänä varikkoa.
Äänekosken talvimestaruus on nyt ollut ja mennyt ja pienempien ja isompien kommellusten jälkeen myös voittajat saatu selville. Liekö sitten tulokset aivan sitä kuin muutamat olisivat odotelleet? Tarkoitan lähinnä sitä, huomioitiinko mahdolliset keltaisen lipun vaikutusalueella tapahtuneet ohitukset riittävästi? Ilmeisesti, sillä olihan kilpailussa useampia aluetuomareita tarkkailemassa tilanteita. Toinen asia, joka ihmetytti jo ennen varsinaista kisaviikonloppua, oli pulinaboxissa ollut maininta "Hyvä Äänekoski! Ilahdutti huomata, että lippujen hinnat ovat inhimilliset talvimestaruus kisoissa. Tosi hyvä idea toi LA+SU+varikkolippu paketti ja se, että lauantaina ostetulla varikkolipulla pääse myös sunnuntaina varikolle. Plussaa myös se, että alle 15-vuotiaat pääsee ilmaseksi." Siis se, että joidenkin mielestä 25 euron lippupaketti on inhimillinen. Sehän on noin 150 vanhaa markkaa! Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että summa on vähintään melko korkea. Useimmat seurat hinnoittelevat kaksipäiväiseen, myös talvimestaruuskisaan, 10 euron lippupaketin. Aivan vastaisuuden varalle haluaisin hieman mielipiteitä, onko 20 ja 30 euroa sitten aivan inhimillinen ja kohtuullinen? Jos näin on, ainakin täällä itäisessä Suomessa olemme kymppeinemme olleet aivan turhan vaatimattomia.
Tässä tulee toisteltua samoja asioita mutta en ole koskaan ollut niin huonosti järjestetyissä kisoissa kun ne lauantaina olivat. Sunnuntai oli huomattavasti parempi päivä. Varikko oli aivan liian kaukana radasta ja ostotarjous paikka liian kaukana varikosta. Yleisö pääsi kulkemaan varikolle omalla autolla ja vielä ilman rannekkeita, kun kilpailijat tulivat varikolle rannekkeet tarkastettiin 3 kertaa.
Risun arvoinen asia on se, että varikkoporukka joutui ostamaan varikkolipun, jos seurueeseen kuului useampi kuin kuski ja yksi huoltomies ja näinhän se useimmiten on, perheineen kuljetaan. Sitävastoin yleisöllä tuntui olevan esteetön ja vapaa pääsy varikolle, samoin katsojien henkilöautoliikennettä olisi voinut varikolla rajoittaa, niin tilava kuin alue sitten olikin.
Ei yltänyt lähellekkään sellaista Ison Kisan tunnelmaa, mitä esimerkiksi viime vuonna Rantasalmella oli. Varikolla ei tiennyt autokilpailuista mitään, lukuunottamatta ympärillä autoja huoltavia ihmisiä -rata oli aivan liian kaukana varikosta. Lauantaista en sano mitään, kun en ollut paikalla (kuulemastani päätellen kotona oli mukavampaa).
Kaikki muu on jo taidettu mainitakin, mutta jälleen saa risuja myös varikkoväki. Nimittäin laitapaikkojen porukka sai katsoa mihin jalkansa ja eväänsä asettaa, ihan oman auton takanakin. Miesten pissakulttuuri vaan kukoistaa eli vaikka vessa olisi ollut vieressä, lähimmän tolpan juureen sitä kuitenkin suhauteltiin, välittämättä siitä vaikka ihmisiä oli aivan vieressä ja jopa syömässa ulkona parasta aikaa! Mutta taitaa olla niin että tästä ongelmasta ei päästä koskaan...
Rata oli leveä, muuta hyvää rataan ei mahtunutkaan, Kolme mutkaa joista yksi oli uudelle kierrokselle tulo. Ei näin. Ostotarjous paikka kaukana varikosta, samoin pitkä varikkotie. Lanamiehet lanasivat lumen radassa olleisiin uriin. Varikot olivat onneksi reilusti mitoitettuja. Katsastuksessa ei varmaan kannata pitää kahta linjastoa jos vaan toisessa on painonmittauspiste joka oli kuitenkin pakollinen, tai näin ainakin katsastusmiesten puheista ymmärsin. Lauantaista en viitsi edes mitään kirjoittaa koska kaikki taitaa olla jo kirjoitettu.
RISUT: kisan aikataulu oli tosi paljon myöhäs. Lähtö suora oli jokkis autoille aivan liian pitkä. Varikko tie oli liian pitkä. Ostotarjous paikka oli liian kaukana varikosta. Selostus ois voinu kuulua paremmin. Lähdön keräily taulu ois voinu toimia paremmin. Ruokailu paikkoihin ois voinu panostaa vähän enemmän. RUUSUT: Palkinnot oli hyvät. Rata oli tarpeeks levee.
Lauantai oli täysi fiasko. Kilpailu meni nuorten ja naisten osalta todella hitaasti. Järjestäjän olisi pitänyt tajuta nuorten ja naisten ajon jälkeen että yleistä luokkaa ei kannata lauantaina ajattaa ollenkaan. Näin olisi saatu säästää autoja, lauantaiajelu oli ihan turhaa. Lauantaina ei ehtinyt tehdä tarjousta koska myytävien autojen lista tuli taululle ja samassa tarjouspaikka meni kiinni (15 min lasketaan 2-päiväisissä eka päivänä siitä kun lista myytävistä autoista julkistetaan). Naurettava juttu oli myös se että myytävien autojen lista oli ihan väärin. Ostotarjouspaikka oli aivan liian kaukana varikosta, siitä pitkä miinus. Ja lauantaina ei kuulutuksella kerrottu missä tarjouspaikka on. Sunnuntaina kaikki toimikin jo vähän paremmin. Palkintojen jako olisi voitu suorittaa vähän arvokkaammin, mm. jonkinsortin palkintopalli olisi ollut plussaa. Toimitsijat eivät tainneet olla kovin tyytyväisiä, makkarastakin piti pulittaa puolet eli 50 senttiä.
Onneksi Äänekoski kokosi itsensä sunnuntaille, sillä lauantaina ei toiminut juuri mikään. Lähes SM-tason kilpailussa ei pitäisi lähtötavan näytön olla jo 20min myöhässä saati ensimmäisen lähdön yli 30min. Hinaukset kestivät, autot seisoivat viivalla. Myytävien autojen lista tuli vasta kun ostotarjouspaikka oli kiinni. Eipä silti tuo lista olikin täysin väärin. Hyvääkin toki mahtuu mukaan. Varikko oli hyvä ja iso. Radassa riitti leveyttä ja takuulla pituutta. Monelle lienee tullut kuitenkin yllätyksenä että pääsuora oli todellakin yli 600m. Keli suosi, kuulutus kuului ja sunnuntai meni sääntöjen mukaan. Lopulta korkeatasoiset kilpailut. Ehkä kutsussa olisi voinut olla maininta että kilpailu on yleisen osalta yksipäiväinen, näin olisi säästynyt yhdeltä ylimääräiseltä majoitusyöltä...
Palaa takaisin Ruusut&Risut-sivulle.
Keskustelut
Merenna JM 22.5.2021
Kokemäen Kuhmut 13.6.2021
Perusmaa JM Kuvat
Sigges Däck JM Cup tilanne LapUA:n järjestämän Perusmaa JM:n
PERUSMAA JM 17.04
EVK-Sarja 2021
Somura 2021
*Pulinaboxiin*
Vanha boxi
Kilpailukutsut
Jokkistori
M:Pari vinkamia
M:Jokkis esco
M:Tatech T38 ecu
M:Mokkaratteja
M:240 perä ja etuakseli. Pakosarja
Yhteistyökumppanien ilmoitukset
raceosa.fi
Keskiö 50e - Ratti 50e 60e - Pikairti 45e - Luisi 60e 130e
Muuta asiaa
Mestarit
Kuuluttajalomake
Palaute
Tuuppari-sarja -19
Tuuppari-sarja -18
EVK-sarja -19
EVK-sarja -18
EVK-sarja -17
EVK-sarja -16
EVK-sarja -15
EVK-sarja -14
EVK-sarja -13
EVK-sarja -12
EVK-sarja -11
EVK-sarja -10
EVK-sarja -09
EVK-sarja -08
Kardaanisarja -07
Kardaanisarja -06
Kardaanisarja -05
Kardaanisarja -04
Kardaanisarja -03
EVK-Liiga 2017
EVK-Liiga 2016
EVK-Liiga 2015
EVK-Liiga 2014
EVK-Liiga 2013
EVK-Liiga 2012
EVK-Liiga 2011
EVK-Liiga 2010
EVK-Liiga 2009
EVK-Liiga 2008
EVK-Liiga 2007
JM-SM Liiga 2015
JM-SM Liiga 2014
JM-SM Liiga 2012
JM-SM Liiga 2011
JM-SM Liiga 2010
JM-SM Liiga 2009
JM-SM Liiga 2008
JM-SM Liiga 2007
JM-SM Liiga 2006
JM-SM Liiga 2005
JM-SM Liiga 2004
Ruusut&Risut
Kalenteri 2018
Kalenteri 2017
Kalenteri 2016
Kalenteri 2015
Kalenteri 2014
Kalenteri 2013
Kalenteri 2012
Kalenteri 2011
Kalenteri 2010
Kalenteri 2009
Kalenteri 2008
Kalenteri 2007
Kalenteri 2006
Kalenteri 2005
Kalenteri 2004
Kalenteri 2003
Pistepörssi 05-06
Pistepörssi 2007
Pistepörssi 2008
Pistepörssi 2009
Pistepörssi 2010
Pistepörssi 2011
Raportit

Uusi käyttäjä
Raportit