Jokkis.net Foorumin päävalikko Jokkis.net
Jokkis.netin Pulinaboxi evo2
 
 OhjeOhje   HakuHaku    KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Jokkis.net Foorumin päävalikko
Liiga-arvonnat...
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jokkis.net Foorumin päävalikko -> Säännöt
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jari Koskinen



Liittynyt: 22 Mar 2012
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 13.08.2015 09:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiva nähdä, että parin päivän pikku puuhasteluni on herättänyt näinkin suuren porukan huomion. Muutama kommentti omalta puoleltani:

Emppu: Jos meillä olisi painotettu arvonta (5-6 parasta eri lohkoihin), niin mikä olisi haitta siitä, että seuraavana vuonna ei joukkue olekaan sama kuin kuin edellisen vuoden menestynyt joukkue? Ei varmasti tulisi näin räikeästi epäsuhtaisia lohkoja.

Jussi: Karkkia joukkueille? Eikö tässä tilanteessa ole nimenomaan annettu karkkia niille joukkueille, joita arpa on suosinut ja saivat poikkeuksellisen helpot lohkot?

Teemu: Eli jos lohko on liian kova, jätetään paremmat autot talliin? Kun ei vaan viitsisi näin kotikisan ollessa kyseessä. Itse olen liikkeellä juuri tästä syystä. Tämänkin vaihtoehdon ehdotin, mutta kellotusten jäljiltä ei joukkue ollut mitenkään suostuvainen heittämään hanskoja tiskiin. Autoissa ei hävitä, eikä taistelutahdossa varsinkaan.
Sanoit myös että paras voittaa. Ei välttämättä, sillä oikeasti se lauantai verottaa kalustoa kovasti myös jatkoon päässeistä joukkueista. Tai vedetään sen verran takaisinpäin, että kyllähän siihen parhauteen tässä lajissa kuuluu myös se, että osaa pitää kaluston ehjänä. Muista lohkoista pääsee selvästi helpommalla, kuin tästä. Sitä ei varmaankaan kukaan voi kieltää?
Reilu kilpailu? Arvonta oli reilu, mutta sen lopputulos ei. Eikö kyseessä kuitenkin ole autokilpailu, eikä tuo jo mainittu lotto?

Miksei MM-futiksessa arvota lohkoja suoraan, jos tämä on niin hieno systeemi? Miksi playoffeissa pistepörssin voittaja saa vastaansa viimeisen, jollei edellisistä saavutuksista tulisi palkita?

En laske itseäni kuuluvaksi rahajoukkueeseen, vaikka ostinkin autoni 2600€:lla. Enkä odota kovin montaa satasta kisan jälkeenkään.

Ja vaikka tämä tilanne harmitti varmasti montaa muutakin, A-lohkon osalta uskoakseni ainakin 60 kuskia ja 12 JJ:tä, mutta myös muiden joukkueiden suunnalta on kerrottu, että tilanne ei ole reilu. Otin kuitenkin oikeuden omiin käsiini ja tein tämän harjoituksen, jottei vastaavaa tulisi tapahtumaan uudelleen. Silläkin riskillä, että leimataan pelleksi ja ruikuttajaksi. Kyselyn mukaan joukkueenjohtajista yli 70% ei olisi vastustanut uudelleen arvontaa!

Joku kommentoi, että kaikki pitää voittaa jos mielii olla suomenmestari. Tuo kun ei pidä paikkaansa. Alkuerissä ja semissä riittää 3. sija, vasta finaalissa pitäisi olla PARHAAT joukkueet vastakkain. Eikä tuolla kuitenkaan ole kuin yksi suomenmestari, loput 29 joukkuetta eivät.

Onhan tämä tietysti kivaa vaihtelua, kun hyviä joukkueita putoaa jo alkuerässä. Sama ihmiset, jotka ovat tästä hyvillään ovat varmasti olleet myös harmissaan kun Antti ja Jonttu voittivat niin monta henkilökohtaista mestaruutta peräkkäin. Ja hyvillään siitä kun välillä joku muu voittaa. Itse olen sitä mieltä, että pojat olivat ihan rehellisesti ajaneet nuo voittonsa ja ansaitsivat ne täysin. Eikä mielestäni pitäisi sen vuoksi hurrata, jos joku kestomenestyjä ei pärjää. Haisee kateudelle?

Voisin lisätä tähän loppuun puhelinnumeroni, mutta jos joku haluaa tosissaan soittaa, niin kyllä sen jostain sää käsiinsä. Nyt pitää koittaa keskittyä edelleen auton nikkarointiin, jotta sen on sitten kunnossa, kun lauantaina lasketellaan jatkoon!

Ei joukkueen puolesta, vaan reilun lähtökohdan puolesta,
Jari Koskinen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
emppu tuominen



Liittynyt: 14 Tam 2008
Viestejä: 2059
Paikkakunta: Lahti

LähetäLähetetty: 13.08.2015 10:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun JJ palaverissa ei ole päästy yhteisymmärrykseen olemassa olevien sääntöjen muuttamisesta asetuksella, on arvottu kuten voimassa oleva sääntö kertoo. Tämän tuloksen muuttaminen, eli arvonnan uusiminen ei voi tulla enää kyseeseen. Sehän olisi jo sääntöjenkin vastaista, puhumattakaan yhdenvertaisuudesta yms. 70% ei ole riittävä kannatus, olisi pitänyt olla 100% kannatus ja sääntömuutos olisi pitänyt vielä käsitellä liiton sääntöjen mukaisesti – ensin lajiryhmässä, ja sittemmin hallituksen päätöksellä.

Painotetussa, edellisen vuoden menestymiseen perustuvassa arvonnassakin on omat, vastaavanlaiset heikkoudet kuin nykyisessäkin arvonnassa. Eli jos painotus olisi sillä miten joukkue on menestynyt edellisenä vuonna, mikä takaa että sekään poistaisi nyt arvotun A-lohkon kovuutta? Joukkueet voi muuttua paljonkin edellisestä vuodesta. Voi olla että kuuden joukkueen kärjestä poistuisi useampikin joukkue, ja niiden kuljettajat siirtyy muihin joukkueisiin. Tulos (kovuus) voisi olla aivan sama kuin nyt A-lohkon kohdalla tapahtui.
Jos painotus olisi sillä mitä joukkue sisältää, se saattaisi poistaa nyt tapahtuneen. Eli annettaisiin kuljettajille rankingpisteet edellisen vuoden menestymisen perusteella, missä joukkueessa on ajanut.
Ennen arvontaa pitäisi myös joukkueiden sisältö olla siis tiedossa.
Tämäkään toteutuessaan ei takaa, ettei kävisi kuin nyt kävi..
_________________
Historiam ignorat, non intelligit etiam recentioribus
emppu.tuominen(at)phnet.fi
0405950754
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Teemu Okker



Liittynyt: 28 Kes 2014
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 13.08.2015 11:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei sitä "karkkia" tarvitse säännöillä jaelle, jos arpa antaa "karkkia", niin sitten on niin. Arpa on tasapuolinen, mitä vaan voi sattua. Ja kyllä se vaan on niin, että jos tuntee lohkon liian kovaksi, niin sitten jättää paremman auton kotiin. Tai virittää lisää...

MM-futikseen vertaaminen on vähän ontuvaa, liigassa saattaa koko joukkue vaihtua, jalkapallon maajoukkue ei vaihdu kokonaan.

Kaikkein parasta olisi, jos lohkot arvottaisiin jatkossa vasta juuri ennen kilpailun alkua, vaikka 1 tunti ennen ensimmäistä lähtöä. Jäisi tälläinen puuhastelu pois ja kaikki ottavat sellaisen kaluston mukaan, minkä tuntee tilaisuuteen sopivaksi.


Viimeinen muokkaaja, Teemu Okker pvm 14.08.2015 07:00, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussi lehtinen



Liittynyt: 11 Kes 2008
Viestejä: 10

LähetäLähetetty: 13.08.2015 21:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harmittaahan se jos naapuri voittaa lotossa ja minä en.

Montako vuotta on ajettu näin että lohkot arvotaan?

Jos näitä arvottaisiin uudestaa niin että tyydyttäisi kaikkia niin koko kilpailut jäisi ajamatta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mikko Tonttila



Liittynyt: 28 Tam 2008
Viestejä: 15
Paikkakunta: Hausjärvi

LähetäLähetetty: 13.08.2015 22:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

miksi et Jari valittanut esim. vuonna 2007 (su finaali-Karsinta Honkajoki) lohkojaoista? Taisi käydä munkki arvonnassa.... (c-lohko) Surprised Laughing
_________________
niin varmaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Tuomas Syyrakki



Liittynyt: 16 Tam 2008
Viestejä: 101
Paikkakunta: Kerava

LähetäLähetetty: 13.08.2015 22:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Et aiheuttanut Emppu mielipahaa, oli vaan pakko tarttua...

Toivottavasti en aiheuttanyt minäkään hyväntahtoisella piikilläni!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jarrupenkki



Liittynyt: 28 Hei 2010
Viestejä: 41

LähetäLähetetty: 13.08.2015 22:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikä helvetti näitä Koskisia tai muita nää arvonnat vaivaa!?arpa on arpa ja sillä selvä!Jos näitä aletaan nimien peruusteella lohkoja jakamaan ni kuka on se "valtias"ken päättää kuka mihinkin kastiin kuuluu!!??Harjulla ei kovinkaan kaksista laitetta olla liigassa hetkeen nähty ja Jontunkin kalusto aika vaatimaton verrattuna muihin arvokisoihin!Lopettakaa aikuset ihmiset kitinä tai siirtykää balettiin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
emppu tuominen



Liittynyt: 14 Tam 2008
Viestejä: 2059
Paikkakunta: Lahti

LähetäLähetetty: 14.08.2015 05:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä minä niin mieleni pahoitin Smile
Kovat kapinat tulee ja paikalla ollaan! Arpa on heitetty..sääntöjen mukaan.
_________________
Historiam ignorat, non intelligit etiam recentioribus
emppu.tuominen(at)phnet.fi
0405950754
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jari Koskinen



Liittynyt: 22 Mar 2012
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 14.08.2015 07:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Emppu: edelleenkin, painotus ei veisi mahdollsuutta siihen, että voisi tulla sama tilanne. Mutta se vaatisi aika monen joukkueen lähes täydellisen muutoksen edellisvuodesta ja tähän on todennäköisyys aika pieni. Tämä ei missään nimessä veisi asiaa epäreilumpaan suunaan, vaikka joukkue vaihtuisikin kokonaan. Ja jos katsotaan muutama vuosi taaksepäin, ei samana vuonna ole kovin montaa joukkuetta finaljoukkueita vaihtunut kerralla.

Teemu, jos vertaus MM-futikseen mielestäsi ontuu, on monia muitain lajeja, joissa näin menetellään. Siitä yksikertaisesta syystä, että alkuerät pitäisikin olla alkueriä, eikä viedä hohtoa finaalilla.

Jussi: veikkaisin että vuodesta 2004 on arvottu. Siihen asti mentiin tietääkseni niin, että joukkueet laitettiin edellisen vuoden järjestykseen ja uudet joukkueet arvottiin lopuun. Joku vanhan sääntökirjan omaava voi tarkistaa jos on kiinnostusta.

Mikko: no mietipä hetki. Olen aiemminkin ajanut liigaa, sekä helpoissa että vaikeammissa lohkoissa. Menestyvässä joukkueessakin joskus, mutta useammin kuitenkin keskikastin joukkueessa. Kyse ei ole siitä, että joku saa helpon lohkon vaan siitä että jostain lohkosta tulee suhteettoman tiukka. Ja tietääkseni ei näin räikeää tilannetta ole ennen ollut.

Jos huomaa mielestään epäkohdan ja tekee slle jotain, niin mikä siinä teitä häiritsee? Ja vieläpä aivan virallista reittiä, en aloittanut naukumalla asiasta täällä tai facebookissa. Joku varmaan ottaa lisenssin pois, jos näin ei saa toimia. Jotkut paasaa sateenaariasioiden tai ihonvärien perään, itselläni on tämä JM tällä hetkellä lähempänä sydäntä.

Jokatapauksessa tervetuloa Hyvinkäälle. Luvassa on tiukkaa kilvanajoa heti lauantain ensimmäisestä lähdöstä alkaen. Ja varmasti sinne finaaleiden lopuille asti. Uskon että kilpailunjärjestäjä seuraa mielenkiinnolla keskustelua, vaikka sillä ei heille olekaan merkitystä. Paitsi että ilmaista mainosta lauantaille, mikä tuo lisää rahaa seuran kassaan katsojina ja ostotarjouksen tekijöinä. Ja tätä kautta taas hyödyttää minuakin Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jokkis.net Foorumin päävalikko -> Säännöt Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB 2 © phpBB Group (current version modified by TPo)