Jokkis.net Foorumin päävalikko Jokkis.net
Jokkis.netin Pulinaboxi evo2
 
 OhjeOhje   HakuHaku    KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Jokkis.net Foorumin päävalikko
Jokamiehenluokan tarkoitus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jokkis.net Foorumin päävalikko -> Yleistä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ari koivisto



Liittynyt: 06 Syy 2010
Viestejä: 15
Paikkakunta: alaveteli

LähetäLähetetty: 11.09.2010 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tepanderi kirjoitti:
koiva kirjoitti:
pive kirjoitti:
JJo kirjoitti:
Mitäs jos ens vuonna kukaan ei hommaa lämpökalsareita ja hansseja tullaan kaikki saamaan kisoissa merkintä katsastuskorttiin että puuttui kalsarit ja hans. Tuskin kisoja perutaan kun kaikilta puuttuu, eli ollaan kansalaistottelemattomia.

Kärsijänä ovat seurat eli kohde on väärä.Niin no tietysti jos pelkällä korttimerkinnällä selviäis että ei hylättäis mut viittiikö sitä kärryä vetää montaa sataa kilometriä kun epävarmaa annetaanko ajaa.Tosin ei kai ne s Laughing itä korttiin merkittis jos varusteet puuttelliset?En aio kokeilla Very Happy
olisihan se kiva katsoa mitä järjestäjä tekisi.Kannatan.


Täällä ollaan mukana kans..Olishan se mahtavaa kattoo miten akk reagois jos joka kisassa kaikki hylättäis katsastuksessa puutteelisista ajovarusteista..Tää pitäis toteuttaa..
Laughing niinhän se pitäisi,mutta se vaatisi sitä niin sanottua jokkis henkeä millä saataisiin se omatahto perille jossa on monessa asiassa enemmän järkeä kuin Roopeankkojen päätöksissä.Ajatellaan nuorten luokkaa vaikka moniko nuori pystyy aloittamaan jokkiksen jos varusteet maksaa enemmän kuin auto?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
H Camber



Liittynyt: 10 Mar 2009
Viestejä: 10

LähetäLähetetty: 11.09.2010 21:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

.
.
.Näkökulma >

Autourheilua autojen kanssa harrastavat jakaantuvat esim. kahteen kastiin.

A Niihin jotka haluavat vain ajaa ja voittaa.

B Ja niihin jotka haluavat rakentaa autoja mutta eivät niin välitä muovikipoista. Mutta ajavat muitten mukana.

A joukko luonnollisesti puolustaa starttikoneita ja voittoja.

B joukko kisailee toisten rakentajien kanssa kokonaisvaltaisesta paremmuudesta ja huomiosta kehittäesään autoja.
Tyydytys tulee siitä kun kuiskitaan JM harrastajapiireissä kuka on tehnyt sen ja sen auton ja mitä ne taas on keksineet uutta .

Tehopainosuhde se on joka ratkaisee jos uudempia korimalleja viivalle saadaan. Painorajojen nostolla saadaan uudet autot mukaan. Kyllä jossain mättää jos esim 126 FIAT rakennetaan ja siihen lisätään 150 kg lisäpainoja. Kun esim Golfin voi tehdä suoraan ilman lisäpainoja omalla moottorillaan etu tai takavetoisena.
Jos näitä verrataan ajo-ominaisuuksiltaan toisiinsa ero on melkoinen.

Painoja nostamalla merkkivalikoima lisääntyy kymmenillä.

Ymmärrän varaosakauppiaita heillähän on oma intressi nykymenoon
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
keijo nieminen



Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 11.09.2010 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan pikkasen oon kumminkin eri mieltä, etteikö renkaan kuvion syvyydellä olisi juurikaan merkitystä pitoon ja sitäkautta myös vauhtiin. Mutta ei se auta, pakko kai se on uskoa, kun alan ns.ammattilainen sanoo... Jokatapauksessa aion vaihtaa talvirenkaat kelien niin vaatiessa, ihan fysiikan lakienkin takia. Mutta ratojen urautumista se ainakin hidastaa, mitä kuluneempi fillari, vai?

Jonkinasteinen ajovarusteremontti on toki ihan suotavaa, kuten edellä mainittiin, että saataisiin isältä pojalle siirtyneet sideharsot uusittua jne. Jonkinlainen kontrolli voisi olla ihan suotavaa penkkien suhteen. Tarkoitan, että penkki ei välttämättä aja asiaansa, jos kuljettajan lantion ja penkin reunojen väliin mahtuu puhelinluettelot. Varsin monella penkillä kun ajetaan sekä yleisessä, että nuorissa/naisissa. Usein kun tahtoo olla muutakin eroa kuljettajilla, kuin syntymäaika, tarkoittaen lähinnä niitä fyysisiä eroavaisuuksia, senhän takia penkkejäkin on tietääkseni erikokoisia?

Tuskin tästä porukasta kumminkaan on osallistumaan 'kansalaistottelemattomuuteen' vanhoilla ajovarusteilla, vaikka ajatuksena hieno onkin. Senverran laumasta karkaajia kumminkin löytyy, että tuskin jää yhdetkään kisat ajamatta aamuisessa turvatarkastuksessa havaittujen ajovarustepuutteiden takia. Tulevan SM-kisan järjestäjä tosin saattaa päästä vähällä työllä, tokkopa tarvii kahtena päivänä ainakaan ajaa, kun osallistujamäärä oli jo tänävuonna varsin pieni..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mika Ilomäki



Liittynyt: 16 Tam 2008
Viestejä: 198
Paikkakunta: Oulainen

LähetäLähetetty: 11.09.2010 21:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Siihen en ota kantaa onko tämä nykyinen "jokkis" hyvä vai huono mutta veikkaisin aika monen olevan valmis palaamaan vanhaan "hiekkakuoppa-aikaan".


Ainakin täältä löytyy yks persaukinen perusharrastaja, jolle ens vuoden varusteet (vyöt, haalari ja alusasu yht. n. 650 eur) maksaa aika lailla saman verran mitä toinen käytössä oleva (itse tehty) auto.

Ja minä ajan ihan vaan ajamisen ja kilpailemisen ilosta. Minulle riittää pokaali, jos satun pärjäämään, mutta ei se pieni tavarapalkintokaan haittaa.

Palkinnot ovat karanneet käsistä, jonka takia myös vauhdit ja kustannukset.

Eroon AKK:sta tai sitten lakko. Mutta kuinka moni olisi aidosti valmis jättämään lisenssin lunastamatta???

Itse ajattelin viivytellä noiden varusteiden ja lisenssin kanssa ainakin toukokuulle asti. Jos kukaan ei ostaisi lisenssiä esim. talvikaudelle, niin sekin voisi jo AKK:ta vähän herätellä. Mutta ei taida nykyisessä jokkisporukassa olla niin paljon yhteishenkeä, että se onnistuisi........
_________________
Se on ihan sama mistä päästä auto vetää, kunhan se on hyvä ajettava.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Vesa-Matti Junnila



Liittynyt: 02 Hel 2008
Viestejä: 61

LähetäLähetetty: 11.09.2010 22:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kai ne fiiatit lopu, mutta maksavat perkeleet! Ja ei niitä ole liioin tarjolla!!!

Aihioita nettiautossa tällähetkellä julkisesti kaupan 17kpl 133 fiiattia halvimman ollessa jokamieshenkisen 750€ hintainen. Kai niitä jossain on halvemmalla mutta tollain yleisessä myynnissä. Kasipätkiä 7kpl mutta huomattavasti halvempaan hintaan, 540€ halvin.

Pieni ero esim opel corsaan... myynnissä yli 200 kpl halvimman ollessa maltillisen 80€, siis nettiautossa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Teppo Joutsi



Liittynyt: 21 Hel 2010
Viestejä: 28

LähetäLähetetty: 12.09.2010 05:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="qaz"]Ihan pikkasen oon kumminkin eri mieltä, etteikö renkaan kuvion syvyydellä olisi juurikaan merkitystä pitoon ja sitäkautta myös vauhtiin. Mutta ei se auta, pakko kai se on uskoa, kun alan ns.ammattilainen sanoo... Jokatapauksessa aion vaihtaa talvirenkaat kelien niin vaatiessa, ihan fysiikan lakienkin takia. Mutta ratojen urautumista se ainakin hidastaa, mitä kuluneempi fillari, vai?

Juu tottakai on merkitystä vauhtiin.Mutta jokkis on kuiteskin lähtölaji niin lähtöön sillä ei oo isoa merkitystä varsinkaan kuivalla.Ja kuiteskin ne paremmat autot lähtee siitä viivasta karkuun oli alla uudet tai loppuun ajetut renkaat.Tajuan pointtisi mutta tuskin mikään muuttuisi "slikseillä" ajaessa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pentti Toivanen



Liittynyt: 13 Syy 2010
Viestejä: 24

LähetäLähetetty: 13.09.2010 17:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sad Hiukan jopa minua harmittaa ja se johtuu siitä, että ensi vuonna ei enää ole sitä paikkaa, missä nuo meidän pojat ja tytöt pääsisivät toteuttamaan sitä kilpailuviettiään mikä meillä kaikilla on.....
Itse en ole kilpaillut enkä tule kilpailemaan, kymmenisen vuotta olen käynyt näissä alue 3:n kisoissa. Muutaman arvokisan, lisenssi vuodesta 2004??
Aina on ollut mukavaa tavata ne samat kasvot ja muutama uusi, sekä vaihtaa kuulumiset kun on nähty, syödä makkaraa ja juoda kahvia.
En edes halua puhua kaikesta mitä tälläkin foorumilla on kirjoitettu.
Haluan korostaa: Siellä on yhdessä nautittu harrastuksesta...pettymyksineen ja pienine v..een.
Siinähän sitä onkin tekemistä kun saataisiin Lapinlahden esimerkkiä noudattaen nuorison harrastusmahdollisuuksien paranemiseen.
Meilläkin on viime vuosina tullut vuosittain muutama jokkismies... ja Nurmeksen kisa toi taas pokaaleja
Laji on paras autourheilulaji... ei oo tylsää ja yleisö tykkää..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
keijo nieminen



Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 13.09.2010 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipa sellainenkin ajatus mieleen, että onko olemassa juridista estettä järjestää esim. harjoitusajoa kilpailujen jälkeen? Eli lyhyesti: aamulla olisi virallinen kilpailu ns HANS-luokka, jossa voisi olla vaikkapa tasan yksi osanottaja, jonka jälkeen olisi ajoharjoittelua (kuuden auton autoslalom yhteislähtöinä) kun kerran paikalla on tarvittavat toimitsijatkin. Ajoharjoittelu tietysti olisi käytännössä vanhanajan ajovarusteilla suoritettava jm-kilpailu? Vai kampeaako cia uusine ajovarusteinepakkoineen jo harjoituksiinkin? Entäs, jos muutetaan vaan nimi tasanopeuskilpailuksi, siinä ei ilmeisesti vielä vaadita uudensäännön ajovarusteita?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pentti Toivanen



Liittynyt: 13 Syy 2010
Viestejä: 24

LähetäLähetetty: 14.09.2010 12:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joitakin minun käsityksiä asiasta. En ole ns. asiantuntija, mutta ei täällä näköjään ole kaikki muutkaan.
Puhutaan siitä kuinka nopeudet ovat nousseet ja siihen ikäänkuin ratkaisuksi turvavarusteita.
Fiiatin kopat ovat pehmeitä ja ratkaisuksi lisätään turvavarusteita.
Jokkiksen kustannustaso on kohonnut liiaksi ja ratkaisuna olisi lisätä kustannuksia.
Esitänkin seuraavan sääntömuutosehdotuksen vuodelle 2013.
Varikolla tankataan tupakka suussa ja samalla irroitetaan kaapeleita viereisestä akusta "kipinöiden sinkoillessa". No tähän ei kaiketi ole muuta ratkaisua kuin varikkoporukalle F1:n mallin mukaan "tyylikkäät" tulelta suojaavat varusteet.
Lisääkin löytyisi esimerkkejä, mutta haluan vaan tuoda esille mielipiteeni siitä, kuinka tyhmiä voidaan olla kun pyritään ratkaisemaan ongelma uudella ongelmalla. Tuossa mainitsemiini ongelmiin on järkeviäkin ratkaisukeinoja. Se on varmaa ja jos joku ei niitä tiedä niin minä voin auttaa.
Sitten nämä jokkiksen harrastajat: Nuoret, jotka uskovat/toivovat pääsevänsä noihin "salonkikelpoisiin" autourheilulajeihin.
Nämä haluavat HANSsit ja muut mukavuudet ja sen ymmärrän täysin.
Toinen ryhmä on nämä ehkäpä 10% kilpailijoista, joille on halu menestyä vaikkapa Jokkiksen SM:ssä. Heillä on rahaa tai sponsoreita ja he tekevät myöskin kuten kattojärjestö määrää ja ei se heille ole ongelma.
Ehkäpä n. 80% jokkisväestä on sitten meitä "taviksia" jotka haluavat harrastustoimintaa ja myöskin tänne peräkylän "köyhille". Täälläkin kyllä on rahaa ja se kelpaisi AKK:lle. En edes esitä ratkaisua tuohon ongelmaan, mutta tietysti toivoisin suuntausta jossa tämä koko kansan mukava harrastus saisi jatkua. Jos kuljemme "talutusnuorassa" ja toimimme kuten "mallioppilas" niin maaseudun nuorison harrastusmahdollisuudet vähenevät entisestään ja mahdollisesti ne puiston penkillä tupakoijat, joilla on se viinipullo vieressä voivat jopa lisääntyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Matti Karppinen



Liittynyt: 02 Maa 2009
Viestejä: 93

LähetäLähetetty: 16.09.2010 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ee toinna stressata itteensä. AKK on suuressa viisaudessaan (kumarrus sinnepäin ja syvä ihastunut huokaus...) päättänyt uudistaa lajin sääntöjä turvallisempaan suuntaan.
Ei oo Matilla suurta loukkaantumisen riskiä kilvanajussa ensi kesänä, kun ei tarvii ajaa ollenkaan.
0 Promille Racing Team ei tule jatkumaan ainakaan entisellään, ei viitti pistää poikia ajamaan kimppakalsareilla. Liekkö sääntöjä uudistaessa Ajatusten Tonavalla kumppaneineen käynyt mielessä, että tulevaisuus Hanseineen edellyttää meidän tiimiltä erimittasille kuskeille eri penkkejä.
Jos nyt sitten kalsarit, penkit, Hanssit ym vermeet hankkis koko porukalle, ni loppus jo minunkin paalut kesken.

Onnee ja menestystä harrastusta jatkaville, minä rupeen vaikka pitsiä nypläämään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha Hytönen



Liittynyt: 02 Hel 2008
Viestejä: 443
Paikkakunta: Salmi , Laatokan Karjala

LähetäLähetetty: 16.09.2010 22:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuinka paljon ajovarustevalmistajat maksavat FiA:lle siitä että se laatii heille sopivia varustesääntöjä ?
Saako AKK tästä "potista" jotakin ?

Kuinka suuri on heidän välinen sopimussakko mikäli jompikumpi osapuoli paljastaa tehdyt sopimukset ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pentti Toivanen



Liittynyt: 13 Syy 2010
Viestejä: 24

LähetäLähetetty: 17.09.2010 13:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hytösen Juhalle sanoisin omana mielipiteenäni, että ei taida noihin kysymyksiin tällä foorumilla vastausta tulla vaikka kaikkia meitä se kiinnostaisi....Karppisen Matin mielipiteeseen ja Lapinlahdella tehtyyn nuorisotyöhön viittasin aiemminkin ja tuon työn jatkuminen onkin se asia, joka ei juurikaan tunnu kiinnostavan päätöksien tekijöitä, mutta on minusta koko asian ydinkysymys. Siis mahdollisimman monen ulottuvilla oleva autourheilun harrastaminen.
Siis ne huiput ja SM:n tavoittelijat voisivat toki ajaa vaikka 2000-luvulla valmistetuilla autoilla, jos sellaista AKK vaatii. Ja tietenkin varusteet sitä mukaa. Sen voisi vaikka jakaa alle ja yli 300hv.
Ja sitten ne "tavikset" jatkaisivat nykyistä kilpailemista ja ehdottomasti turvallisuudesta tinkimättä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sauli Tenlén



Liittynyt: 17 Syy 2010
Viestejä: 1

LähetäLähetetty: 17.09.2010 16:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No kyllä se siitä helpottaa vielä...
Ajattelin esittää pahalle AKK:lle sääntöihin muutoksia:

Kaikki muut palkinnot kuin pokaalit kielletään!
Ostotarjoukset tietenkin vain 1/ lisenssi, eli tavara kiertoon vaan sehän se oli Jokkiksen alkuperäinen idea, eikä mikään suojaaminen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kimmo Vainionpää



Liittynyt: 16 Tam 2008
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 17.09.2010 19:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun olen kuunnellut näitä itäsuomen kovimpia kilpailuiden kiertäjiä, eli niitä jotka kiertää eniten kisoja, jos ovat tosissaan lopettamassa niin ainakin itäsuomi hiljenee akkn alaisten kisojen suhteen. Mutta mikäpä meitä estää pitämästä saman suutaisilla säännöillä kisoja itsekseen,porukka on tuttua ja helposti tavoitettavissa. siitähän se uusi luokka alkaa jos systeemi alkaa toimia niinkuin itsetään, eikä siinä mitään keskus järjestöä tarvita kun netti on keksitty, täällä on olemassa kanavat millä tieto saadaan liikkumaan ja kiinnostuneet kiinni. Tämmönen ajatus vain kun ei kehtais näitä kyläkisoja kokonaan lopettaa Confused Tuskimpa sitä kultaisella 70 luvullakaan tarvitsi kilpailun järjestämis lupaa keneltäkään anoa. Ja luulempa vakuutustenkin olevan mahdollista järjestää. Eli Pena ja lapinlahden nuorisoporukka älkää vielä vielä pudottako kirvestä kaivoon.
_________________
Mistäs sitten tietää, jos ei mistään tiedä ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jorma Peltokoski



Liittynyt: 28 Maa 2010
Viestejä: 255
Paikkakunta: Koskenkorva

LähetäLähetetty: 17.09.2010 21:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juha Hytönen kirjoitti:
Kuinka paljon ajovarustevalmistajat maksavat FiA:lle siitä että se laatii heille sopivia varustesääntöjä ?
Saako AKK tästä "potista" jotakin ?

Kuinka suuri on heidän välinen sopimussakko mikäli jompikumpi osapuoli paljastaa tehdyt sopimukset ?


Ainakaan ajovarusteiden kauppiaat eivät ilahdu/hyödy näistä uusista varustesäännöistä, varastossa olevien nykysäännönmukaisten varusteiden myynti loppui kun uusi sääntö julkistettiin ja vanhat haalarit tulevat jäämään varastoon lojumaan ellei sitten joku osta niitä esim. palonkestäviksi hitsaushaalareiksi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jokkis.net Foorumin päävalikko -> Yleistä Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
Sivu 5 Yht. 10

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB 2 © phpBB Group (current version modified by TPo)