Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
emppu tuominen
Liittynyt: 14 Tam 2008 Viestejä: 2063 Paikkakunta: Lahti
|
Lähetetty: 27.10.2008 08:16 Viestin aihe: Makkaran hinta |
|
|
Makkaran hinta jos ylittää jm-kisoissa euron, tulee siitä heti purnausta, ymmärettävästikin.
Kuinkahan paljon siitä makkarasta pitää saada katetta? Eikö 50% riitä?
Laadukas makkara maksaa max 4€ kilo. Kiloon mahtuu 10 grillimakkaraa.
Myytynä siitä kilosta saa 10€. Kun laskee kustannuksiin myös sinapin ja kaasut, jää katteeksi vähintään 50%. Pitäisi käsittääkseni riittää. Kun ostaa laadukasta makkaraa, kuten Korpelan Grillikymppiä (gluteeniton ja laktoositon) - ostaa yleisö sitä enemmän ja tulos jää tällöin paremmaksi. Jos ostaa 2-3 euron jauhovesirasvapötkökiloja, ei asiakas osta sitä kuin sen yhden pätkän. Parantamalla tuotteiden laatua, näkyy se myynnissä ja tietenkin viivan allakin! _________________ Historiam ignorat, non intelligit etiam recentioribus
emppu.tuominen(at)phnet.fi
0405950754 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Antti Salmi
Liittynyt: 14 Tam 2008 Viestejä: 361 Paikkakunta: Keskeinen Suomi
|
Lähetetty: 27.10.2008 08:30 Viestin aihe: |
|
|
Näin makkaran "ystävänä" täytyy kyllä sanoa, että monesti tuota "jauhopötköä" aliarvioidaan. Sikäli kun melkein joka viikonloppu makkaraa mussuttaa, alkaa tuo "täysliha" makkara nopeammin kyllästyttämään. Eli kyllä tuommoinen "jauhomakkarakin" on välillä ihan poikaa. Aikaisemmin pidin tuota Kivikylän Huiluntuhtia ehdottomasti parhaana makkarana, mutta nyt on mitta täynnä ja moni muu merkki menee edelle. Katteista ja muuten en kommentoi, mutta kyllä yli euron makkarat ostetaan vain viimeiseen nälkään jos ei mitään muuta ole tarjolla.
Keskusteluun voisi tietty ottaa mukaan pyttipannun ja sen eri halpisvariaatiot mustaksi poltettuna (karstaa pannun pohjasta lastalla lapiotuna) öljyssä uiden, mutta silti hieman sisältä jäisenä (ja tietty sinappi ja ketsuppi loppunut juuri ennen sinun vuoroasi).
Mielenkiintoinen aihe ja niin läheinen ja rakas, Karen kommentit vielä kruunaisivat tätä keskustelua, harvemmalla meistä on tuollaista kokemusta ja monia mielipiteitä tästä lajimme perusravinnosta, eli makkarasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mikko Koivusalo
Liittynyt: 05 Hel 2008 Viestejä: 123 Paikkakunta: Ylistaro
|
Lähetetty: 27.10.2008 08:56 Viestin aihe: |
|
|
Kisapäivä on huono jos makkarat on huonoja / kalliita... Näin se vaan menee että pienet asiat saattaa harmittaa suuresti...
Ja tuo pyttipannu olisi kyllä hyvä lisä kisaan kun kisaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rami Systä
Liittynyt: 05 Hel 2008 Viestejä: 36
|
Lähetetty: 27.10.2008 09:12 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä minäkin vasta vuodesta 1982 saakka näitä JM kisoja kulkeneena
HALUAISIN nähdä Karen kommentit aiheeseen. Hän jos kuka osaa varmasti kertoa jm kisojen top 10 makkarat!!!!!!!!!!!
Asioita on oikeesti monia joita voisi verrata ,mutta tuo Empun kommentti on asiaa. Hinta-laatu sekä tänä päivänä se gluteeniton vaihtoehto samoin kun tuo laktoosittomuus`.
TÄTÄ KOMMENTTIA ARVOSTAN KOSKA LIIAN MONI Jättää tuon asian huomaamatta kun hommaa makkaroita. Toinen aivan sika tärkeä millä
ne legentaariset munaukset tehdään on tuo makkaran pakastaminen
seuraavia kisoja varten. Oikeesti se ei paranna makkaran laatua päin vastoin. Tiedän monta seuraa jossa tätä harrastetaan. Itse olen jyrkästi sitä vastaan. Makkaraa pystyy hommaan ja myymään sen verran mitä menee. Myy toimitsijoille kilpailijoille ja vaikka kaikille paikalla oleville
loput paketit mitä jää.
No asiaa. Makkaroita kahta eri laatua kisoihin juuri näitä gluteenittomia
sekä laktoosittomia sekä HK:n Campingia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hannu Kettunen
Liittynyt: 18 Tam 2008 Viestejä: 191
|
Lähetetty: 27.10.2008 09:49 Viestin aihe: |
|
|
Onhan noita kisa vuosia jonkun verran täälläkin tullut ja noista makkaran hinnoista olen samoilla linjoilla et yli euron menevät jää melkein ostamatta juuri sen takia mitä se maksaa kaupoissa.
Laatua on tullu maisteltua ympäri Suomen nimeä ja täytyy sanoa et parhaimmat mitä muistan on ollu Juvalla päin aika useasti ja joskus meijän porukatkin on onnistuneet hakkimaan ihan kelpo makkaraa. En tunne muitten järjestäjien makkaroita mitä ne on mut välillä taitaa olla olleet pakkasessa kun ovat niin vetisisä ja minkä makuisia ne ovat välillä.
Pitäiskö tehdä jokkis-risteilyllä makkaratestit? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Antti Salmi
Liittynyt: 14 Tam 2008 Viestejä: 361 Paikkakunta: Keskeinen Suomi
|
Lähetetty: 27.10.2008 10:39 Viestin aihe: |
|
|
edu racing kirjoitti: | Pitäiskö tehdä jokkis-risteilyllä makkaratestit? |
Voi vain tuo laivan henkilökunta tulla väliin jos grilliä aletaan virittelemään, varsinkin yökerhossa... Tyydyttäneen puhvetin antimiin, nakkeja siellä sentään lienee, ainakin lasten pöydässä. Edu voisi tuota testiä harkita pilkkikisojen yhteydessä jos semmoisia on talvella (tai jos on jäätäkään). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ari Korpela
Liittynyt: 26 Tam 2008 Viestejä: 214
|
Lähetetty: 27.10.2008 11:12 Viestin aihe: Makkaraa |
|
|
[b]Laskentaopin mukaan olen Empun kanssa samoilla linjoilla.
Vuodesta 78 mukana kun olen häärinyt,
on tullut eteen monenlaista hinnoittelua makkaroissa...ja muussakin.
Tietenkin huomioon otettava seikka hinnoittelussa on pötkön koko?
Kuitenkin,oli mikä hyvänsä makkaramerkki/laatu niin sisäänostaja
eli seuran ravintolatoiminnasta vastaavat henkilöt tekevät
hinnoittelu kauppaa siten,että kilohinta tulee olemaan tuotteessa
suurinpiirtein kaikkiin sama.Elikkä se vanjeuro on hinnaltaan OK.
On otettava tietenkin huomioon yleinen hintojen nousu.Noo ,sittenkin samassa suhteessa kutakuinkin.
Pyttipannu oikein "ladattuna" pannuun on ok vaihtoehto.
Kauhajoella sotkassa myydään myöskin usein perunasoppaa,joka on
ainakin "kotoonen" vaihtoehto,eikä hinnalla pilattu.
Luku sinänsä on sitten VIP ruokailut ,joita tarjotaan pakettina
isommissa kisoissa (SM)
[b]Elikkä; myy halvalla enemmän !!!
p.s nyt saan satikutia meidän naisilta!
Viimeinen muokkaaja, Ari Korpela pvm 27.10.2008 14:58, muokattu 2 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mikko Koivusalo
Liittynyt: 05 Hel 2008 Viestejä: 123 Paikkakunta: Ylistaro
|
Lähetetty: 27.10.2008 11:17 Viestin aihe: Re: Makkaraa |
|
|
korpar-y kirjoitti: | Kauhajoella sotkassa myydään myöskin usein perunasoppaa,joka on
ainakin "kotoonen" vaihtoehto,eikä hinnalla pilattu. |
Tuo soppa on monta kertaa "kenttäruokailuun" paras vaihtoehto... Välillä on kisois jotain kiusauksia yms. jotka on loppuviimein aika hankala syödä seisaaltaan ilman pöytää... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JK-Koosteet
Liittynyt: 19 Tam 2008 Viestejä: 133 Paikkakunta: Punkalaidun
|
Lähetetty: 27.10.2008 14:08 Viestin aihe: |
|
|
Makkara tämäkin, mutta olen tykästynyt noihin Kivikylän ryynimakkaroihin ja en pidä pahana hintana ainakaan näistä tuota 1,50€ hintaa.
Ovat kyllä maukkaita. _________________ www.jkkoosteet.suntuubi.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petri Kuisma
Liittynyt: 25 Huh 2008 Viestejä: 8
|
Lähetetty: 28.10.2008 16:55 Viestin aihe: Re: Makkaran hinta |
|
|
emppu kirjoitti: | Makkaran hinta jos ylittää jm-kisoissa euron, tulee siitä heti purnausta, ymmärettävästikin.
Kuinkahan paljon siitä makkarasta pitää saada katetta? Eikö 50% riitä?
Laadukas makkara maksaa max 4€ kilo. Kiloon mahtuu 10 grillimakkaraa.
Myytynä siitä kilosta saa 10€. Kun laskee kustannuksiin myös sinapin ja kaasut, jää katteeksi vähintään 50%. Pitäisi käsittääkseni riittää. Kun ostaa laadukasta makkaraa, kuten Korpelan Grillikymppiä (gluteeniton ja laktoositon) - ostaa yleisö sitä enemmän ja tulos jää tällöin paremmaksi. Jos ostaa 2-3 euron jauhovesirasvapötkökiloja, ei asiakas osta sitä kuin sen yhden pätkän. Parantamalla tuotteiden laatua, näkyy se myynnissä ja tietenkin viivan allakin! |
Lasku oppia hiukan (pilkun nusasua).
Jos kaasut ja makkaran hinta tulis 5€:n/kg, ja että siitä saataisiin myynnin kautta 10€/kg ni eikös voittoa tule sillon 100%. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JV
Liittynyt: 16 Tam 2008 Viestejä: 132 Paikkakunta: Nakkila
|
Lähetetty: 28.10.2008 17:11 Viestin aihe: |
|
|
50% on oikein.
Voittoprosentti lasketaan 100%*kokonaistulos/liikevaihto eli yhden makkarakilon tapauksessa 100%*5€/10€ eli 50%.
Ja sitten asiaa, ääni makkaroista menee Kivikylälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petri Kuisma
Liittynyt: 25 Huh 2008 Viestejä: 8
|
Lähetetty: 28.10.2008 17:24 Viestin aihe: |
|
|
JV kirjoitti: | 50% on oikein.
Voittoprosentti lasketaan 100%*kokonaistulos/liikevaihto eli yhden makkarakilon tapauksessa 100%*5€/10€ eli 50%.
Ja sitten asiaa, ääni makkaroista menee Kivikylälle. |
Mutta eikös 50% voitto ole 5€:sta 2,5€.
Tai sit olen väärässä, en ole niin perehtyny tähän yrittämiseen, taitaa olla aika palata koulun penkille ehkä.
JV:n kans samaa mieltä KIVIKYLÄ on huippu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Anttti-Pekka Männistö
Liittynyt: 17 Hel 2008 Viestejä: 346
|
Lähetetty: 28.10.2008 17:40 Viestin aihe: |
|
|
En puutu prosentteihin enkä promilleihin (ehkä joskus), mutta jokainen sentti yli euron makkaran hinnassa on silkkaa ahneutta ja kiskontaa.
Hyvän makkaran merkki on naksaus puraistessa. En tiedä miten tunnistaa jos on tekohampaat tai pelkät ikenet!
Tämän jälkeen varmaan puhutaan hernekilon hinnasta! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
emppu tuominen
Liittynyt: 14 Tam 2008 Viestejä: 2063 Paikkakunta: Lahti
|
Lähetetty: 28.10.2008 18:51 Viestin aihe: |
|
|
Ollaan nyt sitten täälläkin dalmatialaista. Voiton talossa oli pärekate.
Kyllä se tummetessaan valenee, kunhan lakkaa ensin helpottamasta. _________________ Historiam ignorat, non intelligit etiam recentioribus
emppu.tuominen(at)phnet.fi
0405950754 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Caasari
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 42 Paikkakunta: Kemi
|
Lähetetty: 04.12.2008 17:39 Viestin aihe: Kate |
|
|
Mie otan vaan rosentin sanoi entinen kauppias. Eurol ostan kahdel myyn.
Ravintolassa viina hinnoitellaan x 3 eli kate on 66.666%. Ei tunnu aiheuttavan vastustavaa kansanliikettä.... Mielenkiintoista että tulee se pedon luku... _________________ Näyttävä sladi on vauhtia tärkeämpää... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|