Jokkis.net Foorumin päävalikko Jokkis.net
Jokkis.netin Pulinaboxi evo2
 
 OhjeOhje   HakuHaku    KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Jokkis.net Foorumin päävalikko
Ajovarustesääntö 1.1.2011 alkaen
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 25, 26, 27  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jokkis.net Foorumin päävalikko -> Säännöt
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
marko räty



Liittynyt: 12 Lok 2008
Viestejä: 11
Paikkakunta: Riihimäki

LähetäLähetetty: 01.10.2010 06:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen jonin ja mikon kanssa samaa mieltä,kyl se uusi ajovarustesääntö tulee voimaan eikä ole huono juttu ollenkaan,toiset voi olla tietysti erimieltä.Taito Valoselle sen verran et lopeta ajaminen äläkä aina vaan uhoa,tuskin siitä säännöt muuttuu vaikka sinua ei radalla nähtäisikään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
emppu tuominen



Liittynyt: 14 Tam 2008
Viestejä: 2064
Paikkakunta: Lahti

LähetäLähetetty: 01.10.2010 08:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Turvallisuutta voidaan parantaa paljonkin autourheilussa. Nyt tehdyt päätökset parantaa turvallisuuden tunnetta mutta ei estä onnettomuuksien syntyä. Eli näin lääkitään sairauden oireita, mutta ei yritetä lainkaan parantaa sitä. Puoskarit on olleet asialla!
Minä en henkilökohtaisesti usko että jatkohoitoa vaativat onnettomuudet vähenevät yhdelläkään tämän uuden ajovarustestandardin tultua voimaan. Lukuunottamatta sitä kuinka paljon se mahdollisesti vähentää osallistumsia kilpailuihin.

Paljon parempaa turvallisuustyötä olisi pyrkiä estämään onnettomuuksien synty. Onko se niin mahdoton tehtävä että siihen ei pystytä, vai onko tosiaan niin että siihen ei ole edes halua? Näin määritellään riskit kuljettajille ja autourheilua kentällä tekeville, "uhoamalla" mm lehdissä asialla, vastuukysymyksillä., niin kuin he olisivat ainoita vastuullisia tähän vajeeseen.
Olisi ollut suotavaa että turvallisuustyöryhmä olisi kertonut mitä muuta se on tehnyt tai tekemässä autourheilun turvallisuusvajeen täyttämiseksi.
Jos sen työ on tämä mitä on kuultu ja nähty, pienet on syntyneet jäljet.

On hyvä että kuljettajat oma-aloitteisesti uusivat ajovarusteitaan. Varsinkin niitä varikkohaalareita. Toivoa sopii myös että sitä uutta kypärää käytetään muulloikin kuin vain katsastuksessa, näitäkin tapauksia vielä valitettavasti meissä on.

Turvallisuudella ei pidä leikkiä, se pitää ottaa tosissaan ja tehdä työ siten turvallisuus parantuu myös todellisuudessa - eikä pelkästään mielikuvissa.

Ne kuuluisat pikkulinnut on kertoneet että HANS-patentti raukeaisi aivan lähiaikoina. Ehkä siksi hinnat jo nyt on kovastikin laskusuunnassa ja laskee varmaan paljonkin patentin rauettua. Siksiköhän tällä asialla on niin ***unmoinen kiire?
Monopoli sallitaan kun vain yhden luokituksenmukaiset varusteet on kelpoja. Mitähän EU sanoisi moiseen, jos siltä asiaa tiedustelisi?

Paljon parempaa työtä olisi voinut tehdä jäseniensä etujen eteen kun olisi parannettu vakuutusturvaa. Niin että onnettomuuden sattuessa vakuutettu saisi aisanmukaisia korvauksia.
Uskoisin että kilpailja olisi valmis maksamaan jopa satasen enemmän lisenssistään jos siinä olisi oikea vakuutus, eikä vaan vakuutuksen irvikuva. Kun...niitä onnettomuuksia sattuu edelleeen.
_________________
Historiam ignorat, non intelligit etiam recentioribus
emppu.tuominen(at)phnet.fi
0405950754


Viimeinen muokkaaja, emppu tuominen pvm 01.10.2010 09:50, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
JV



Liittynyt: 16 Tam 2008
Viestejä: 132
Paikkakunta: Nakkila

LähetäLähetetty: 01.10.2010 08:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun tätä FIA-lisää nyt pohditaan niin ainoa vertailu mitä itse olen pystynyt tekemään on turvatankit:

Tässä ilman FIA-hyväksyntää

http://www.fuelsafe.com/store/race-safe/race-safe-w-steel-container.html

Ja tässä samat tankit FIA-hyväksynnän kanssa.

http://www.fuelsafe.com/store/enduro-cells/fuel-cell.html

eli sellainen 10% napsahtaa tarrasta lisää hintaa. Onko tällainen edes laillista, että jokaisesta hyväksytystä tuotteesta pitää tilittää FIA:lle siivu, sitä en tiedä, mutta ei ainakaan ole kovin yleinen käytäntö. Joka tuntee lainsäädäntöä paremmin voi ottaa kantaa siihen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Markku Keskikallio



Liittynyt: 24 Tam 2010
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 01.10.2010 19:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ne kuuluisat pikkulinnut on kertoneet että HANS-patentti raukeaisi aivan lähiaikoina. Ehkä siksi hinnat jo nyt on kovastikin laskusuunnassa ja laskee varmaan paljonkin patentin rauettua. Siksiköhän tällä asialla on niin ***unmoinen kiire?
Monopoli sallitaan kun vain yhden luokituksenmukaiset varusteet on kelpoja. Mitähän EU sanoisi moiseen, jos siltä asiaa tiedustelisi


empulle,millään ei meinaa mennä mun kaalin miksi patentti raukeais lähiaikoina kun europan laajuinen HANS-patennti on haettu vasta 2009,se on tarkistettu viime talvena selaisen henkilön toimesta jolla on ollut mahdollisuus päästä niihin tietoihin,muus tapaukses olisi kustannukset olleet 300-400 euroa jos olisin itse tiedustellut asiaa patentti keskuksesta.Mun mielestä tässä se pointti tuleekin,miksi akk samoihin aikoihin rupes vatimaan HANSIA,luin viime vuonna ruotsin rallin kilpailujohtajan purnausta fiasta,heidän järjestämis oikeuden tietoa vuodelle 2011 oli lykätty jo kaksi kertaa vuonna 2009 ja lopullinen tieto tuli huhtikuus 2010 että saavat järjestää rallin vuonna 2011,niin että se piti sanoman, mitä lehmän kauppoja akk on tehnyt fia kanssa,koska mm-ralli järjestäjän akk on ainoana maailmassa 5 vuoden sopimus,en oikein jaksa uskoa että se on saatu tosta noin vaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
keijo nieminen



Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 01.10.2010 19:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Emppu sen oleellisen muutamalla lauseella kiteytti. Luulosairautta, että pukeutumisella ongelmat häviäisi. Kuten aiemmin mainittu, syyt on jossain toisaalla.

Mutta tulipa jälleen mieleen, kaupassa piipahtaessa, että onhan tähän olemassa huomattavasti halvempikin ratkaisu. Ja ihan käden ulottuvilla, pientä vaivannäköä vastaan huomattava säästö. Eli, klikkaa itsesi esim. alibaba.comin kautta kiinan markkinoille. Ja johan löytyy paikkoja, jotka tekee juurikin sellaisia kangaslipareita kun haluaa. Pianhan ne ompeluttaa emännällä/tyttöystävällä uudet fia-hyväksymislätkät vaikka patalappuihin ja reinotossuihin. Samasta maasta löytyy varsin laadukkaita hologrammiverstaita, painotalija tms. jotka tekee pahvilaatikollisen uudensäännön tarroja vaikka ristikkoavaimeen ja hallitunkkiin liimattavaksi pilkkahintaan. Ja mikä parasta, mitä sääntöjenvastaista ei edes tapahdu, kilpailijalta vaaditaan vain tälläisellä hyväksymismerkinnällä olevat rensselit. Siinä olisi nyt sellainen porsaanreikä, joka kannattaa hyödyntää. Vai onko jossain jo sellainen lisämääräys, että uudet varusteet kuuluu ostaa jostain tietystä paikasta ja kulkea seuraavat viisi vuotta ostokuitti ajohaalarin taskussa todisteena? Jos näin on, sitten puuttuu jo kilpailuvirastokin kalsarimarkkinoihin.

Jokamiesluokan alkukantainen esi-isä oli nokkela, keksi ratkaisun ongelmaan mihin tahansa, ja edullisesti. Nyt olis porkkanaa tarjolla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
villau



Liittynyt: 01 Syy 2010
Viestejä: 36

LähetäLähetetty: 01.10.2010 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

olkoonkin että armon vuonna 2008 tuli tilattua useita ajovarusteita täältä idän mahtimarkkinoilta eli suoraan sanottuna kiina/japan/taiwan... esim 6 pistevyöt viidenvuoden leimalla maksoivat kotiovelle tuotuna noin 60 euroa. ei paljon kiinnostanut muualta hankkia kun tavara näkyy olevan samaa mitä muutaman nimeltämainitsemattomat osamyyjät kisoissa myyvät "aavistuksen" korkeampaan hintaan.

olkoonkin miten olkoon, mutta kiinanpoikahan tekee vaikka fia hyväksyttyjä uimahuosuja jos niikseen tulee. se poika osaa ottaa nimittäin rahan poissa kuleksimasta.

sitä en osaa sanoa onko nämä varusteet sitten laadultaan eurooppaalaisten valmistajien laadun veroisia(jos niitä nyt edes on oikeesti olemassa)mutta on niissä semmoset tiketit että kelpaa vaikka nasalle ku niin vaatii vain sen ostohetkellä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
keijo nieminen



Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 01.10.2010 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimenomaan, kiina on mahdollisuuksien maa. Veikkaampa, että lentorahtina muutama tuhat tekstiililäpyskää ei kovin paljoa maksa toimitettunakaan, ja ostajia varmasti löytyy. Ettei tarvitse välttämättä niillä kaikkia omia pyyhkeitä ja päiväpeittoja kirjailla. Mikäli epäillyttää tuotteiden laatu, voihan tälläisen uuden hyväksymismerkin ommella vanhoihin 'täydellä hintaa' ostettuihin vöihin. Itsellä alkaa naulat loppumaan seinistä, mihin ripustettu täysin ehjiä ja turvallisia turvavöitä, vain sentakia, että päiväys on mennyt vanhaksi. Enkä varmasti ole ainut, jolla ehjät vyöt menneet vanhaksi. Nythän pienellä ompelulla saisi läjän käypiä vöitä takaisin käyttöön, varmuuden vuoksi voisi teetättää not valid after 2100, niin ei tarvitsisi ihan niin usein vaihdella läpysköitä... No, ei nyt sentään.

Tälläinen tempaus olisi jopa ihan laillinen mielenilmaus AKK:n touhuille. Ihan kuten vanha sanontakin kuuluu: Innovaatiota, sanoi kissa kun muorilla pöytää pyyhki
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Markku Keskikallio



Liittynyt: 24 Tam 2010
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 01.10.2010 20:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä kiinan poika tekee,yksi heppu lähti kiinan teettämään valkoisia työ haalareita,otti mukaan suomesta mieluisen mallin,tilas kontillisen,kun kontti sapui aikanaan suomeen oli jokaises haalaris kaksi pienen pientä punaista maali täplää reiden kohdassa,tarkistivat malliesimerkin,kas kumaa olihan siinäkin täplät,ja tämä on tosi asia,itse kovasti odotan että ruotsin tuttu saa B-ryhmän Audin osia viedyksi malliksi,mut toivottavasti edes pesis öljystä ne este,vähän aiheesta sivusta,mut vitutukseen kirjoitin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heikki Salmijärvi



Liittynyt: 23 Hel 2008
Viestejä: 78
Paikkakunta: jyväskylä

LähetäLähetetty: 01.10.2010 21:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllä täälläkin jaksaa aikuiset miehet marista asiasta joka on ollu selvää jo ajat sitten Question uudet varusteet tulee ja sillä selvä.jokainen tekee ratkaisunsa hommaako varusteet vai ei.hyvä vaan että 20-30v vanhat ajovarusteet poistuu käytöstä jne jne ainakin itse välitän terveydestäni sen verran että hommaan talvella uuden puvun jne.kerran sen tulipalon tarvii osua omalle kohdalle niin voi olla viimeinen kerta...(kysykää vaikka marko solkiselta oliko tuli mukava vieras) ei tainnu olla. Ps en tunne kyseistä henkilöä.

mielestäni pitäs miettiä järkeviä keinoja millä saatas nopeuksia alemmaksi jne jne jolla voitais parantaa turvallisuutta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
keijo nieminen



Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 01.10.2010 21:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tuo mitenkään aiheen ohi mennyt, päinvastoin. Tällöin voisi edelleen suosia suomalaisia jalkinevalmistajia tekemällä niistä itse hyväksyttyjä. Ja jos nyt joku sattuu jotain aiheesta kysymään, jokainen kertoo ostaneensa varusteet ulkomaan lomamatkallaan sikäläiseltä ajovarustemerkin maahantuojalta. Tuskimpa tämäkään ajatus saa tuulta alleen, vaikka miten koittaa harrastajan puolella olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
keijo nieminen



Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 01.10.2010 21:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kerroppas nyt, mikä on estänyt hankkimasta näitä kaikkia mahdollisia varusteita aiemmin henkivakuutukseksi? En pysty ymmärtämään, miksi ihmiset alkavat vaalia omaa henkeään vasta 2011? Tekopyhyyttä, voisi joku sanoa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Markku Keskikallio



Liittynyt: 24 Tam 2010
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 01.10.2010 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ymmärrä tuota että kaikilta vaaditaan varusteitten uusimista jos jollakin on 30 vuotta vanhat varusteet,se on totta että näkee sielä surkeitakin varusteita,tiukenusta katsastukseen ennemin,eihän mopo ajokortiin tullut innssi ajoakaan kun kustannukset olisivat nouseet 500 euroa,vaikka jotku viranomaistahot yrittivät sitä,ja liikenteesä kuolee joka vuosi kymmenittäin mopoilijoita,nuoria uusia veronmaksajia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
T.H



Liittynyt: 16 Tam 2008
Viestejä: 249
Paikkakunta: ALASTARO

LähetäLähetetty: 01.10.2010 21:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ahaa kaikki siis ajaa 20-30 vuotta vanhoilla haalareilla vai? kai osalla on esim. 2000-luvulla hankittu vaikka ajopuku ja vieläpä hyvin pidetty ja jopa kolmekerroksinenkin! Totta että osa ajaa sellaisilla että uusi puuvilla haalari kestää tulta enemmän.Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrki Koivula



Liittynyt: 04 Lok 2008
Viestejä: 63
Paikkakunta: Laihia

LähetäLähetetty: 01.10.2010 21:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

olkoonkin miten olkoon, mutta kiinanpoikahan tekee vaikka fia hyväksyttyjä uimahuosuja jos niikseen tulee. se poika osaa ottaa nimittäin rahan poissa kuleksimasta.

Olikohan kiinan maajoukkueen uimahousuista kun olen löytänyt jo kaksi(2) kpl ommeltavaa FIA 8856-2000 merkkiä. toise jääradalta(varikko) ja toisen jokkiksen varikolta. siis pelkät ommeltavat merkit.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalmari



Liittynyt: 29 Tou 2008
Viestejä: 29

LähetäLähetetty: 01.10.2010 22:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hidas kirjoitti:
.kerran sen tulipalon tarvii osua omalle kohdalle niin voi olla viimeinen kerta...(kysykää vaikka marko solkiselta oliko tuli mukava vieras) ei tainnu olla. Ps en tunne kyseistä henkilöä


Ja jos kotona katsoo se verran etupellin alle, ettei ne akun navat ole melkein kiinni rintapellissä jo valmiiksi, eli kääntää navat "menosuuntaan" ja huolehtii siitä, että akun päällä on todella se suojus paikoillaan, joka oikeasti suojaa jotain, eikä ole vain näön vuoksi paikoillaan.

Ei syty ihan heti.

Ps.
Kuinka moni jättää suojan pois akun päältä kisojen aikana kun akkua kiireessä ladataan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jokkis.net Foorumin päävalikko -> Säännöt Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 25, 26, 27  Seuraava
Sivu 21 Yht. 27

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB 2 © phpBB Group (current version modified by TPo)