Jokkis.net Foorumin päävalikko Jokkis.net
Jokkis.netin Pulinaboxi evo2
 
 OhjeOhje   HakuHaku    KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Jokkis.net Foorumin päävalikko
Lääkäripakko JM-kilpailuissa

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jokkis.net Foorumin päävalikko -> Yleistä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Marko Kinnunen



Liittynyt: 05 Huh 2011
Viestejä: 151

LähetäLähetetty: 19.09.2013 06:23    Viestin aihe: Lääkäripakko JM-kilpailuissa Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.autourheilu.fi/38372.aspx

Turvatyöryhmä on kaivanut jostain aivan oman lain esiin, lain jota radoilla tehdyissä turvatarkastuksissa pelastusviranomaiset ei sovella eikä käytä.
Tämän ryhmän mukaan vastuulääkäri on tarpeellinen/pakollinen. Tätä tarvetta on perusteltua kyseenalaistaa. Olen ollut mukana jokkiksessa 30 vuotta, viimeiset vuodet kylläkin katsomossa, muuten järjestely tehtävissä. Minun tietooni eikä kohdalle ole tullut kertaakaan että lääkärin olemassaolo olisi ollut välttämätön. Sairasautomiehistön osaaminen on kehittynyt sille tasolle että he osaavat tehdä akuutit ensiaputoimet, ja jos eivät osaa, saavat he konsultointia jo nyt omasta järjestelmästään.

Tämä ryhmä on siirtämässä liiton vastuuta turvavarusteiden käytön opastamisessa kentälle, kilpailujen yhteyteen. Se voi olla oikeinkin, mutta ei niin kuin he sitä esittävät, että kilpailun lähtöalueella aloitettaisiin tarkastaa varusteiden käytöä. Kypärä irtoaa päästä sen huonon tai väärän kiinnityksen johdosta. Sen tietää jokainen, ei siihen varustepoliisia tarvitse.
Jos kypärän ja vöiden kiinniyksiä aloitetaan tarkkailla lähdön yhteydessä. pitää siihen varata oma henkilöstö ja kouluttaa heidät siihen. Varata tähän toimenpiteeseen oma alue, ja aikaa.
Olisiko oikeampi tapa liittää liiton tutkintokoulutuksien yhteyteen turvavarusteiden käytön opastus? Uskoakseni opastamalla ennakkoon saadaan parempi lopputulos kuin juuri ennen lähtöä tapahtuva pikainen tsekkaus. Minä neuvoisin liittoa tekemään varusteiden käytöstä opastuksen jonka se voisi lähettää kaikille jäsenilleen, tämä opastus lähetettäisiin vuosittain silloin kun jäsen ostaa lisenssin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heikki Härkönen



Liittynyt: 26 Maa 2013
Viestejä: 314

LähetäLähetetty: 19.09.2013 09:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tästä aiheesta hieman keskustelua taisi jo ollakin "niskatuki-keskustelussa".
Omaan lyhyen kilpailuhistorian, läheltä aihetta seurannut 30 vuotta, ja osittain työnkuvan puolestakin. Yhtenä asiana tähän liittyen on järjestäjien kulujen nousu: lääkäri + ambulanssi. Näen itse hyvänä asiana, että lääkäri on kohteessa kisoissa. Perusteluna se, että mm. hallituksen jossain esityksessä käsittelyssä oli, että lääkärin lisäksi saatettais jopa ambulanssihenkilöstövaateita muuttaa siihen suuntaan, että toinen henkilöstöstä omaisi "hoitotason-velvoitteet". Ambulanssihenkilöstön saamista ei ainakaan helpota / halvenna se, että hoitotasoisiakin (joita välillä alueesta riippuen vähänkin) saatava paikalle. Kilpailuissa jos paikalla ambulanssi, jossa henkilöstöllä vaan ns. perustason velvotteet; tarkottaa kylmästi sitä, että esim.suonensisäisiä nopeasti vaikuttavia kipulääkkeitä ei autosta löydy. Lääkärin paikallaolo helpottaa siihen, että hänen valvovan silmän ja vastuun alla pystyy hyvin toimimaan perustasonhenkilöstökin. Kannatan lääkärin paikalla oloa, jos saatavissa vain perustason ambulanssi (mutta kipulääkkeet ois suotavaa löytyäautosta). Muutoinkin olisin sitä mieltä, että ambulanssi- / pelastustoimenhenkilöstö olisi tarpeellista myös perehdyttää itse kilpailutapahtumaan paremmin. Kypärän päästä irtoamisia vähintään kaksi kpl..jotka tiedossa, ehkä suhteellisen pieni prosentti, mutta nekin liikaa. En ehkä lähtisi siihen, että kilpailun järjestäjien resursseja kannattaa kuormittaa enää ko. tarkastuksilla turvavarusteiden osalta. Ehkä oman porukan vastuulle kuuluisi asia jäädä..vaikka kaverille keräilyalueella.. Shocked ..tai vaikkapa itse kuskille..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jukka heittola



Liittynyt: 10 Hel 2008
Viestejä: 223
Paikkakunta: kemi

LähetäLähetetty: 19.09.2013 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmasti hienoja esityksiä mutta kisojen kustannukset jotka jo nyt on kyläkisoihin korkeat lisätään entisestään niin järjestäjiä tippuu kelkasta. Eripuolella Suomea varmasti tilanne on erillainen lääkärien saatavuuden suhteen täällä ylhäällä niitä ei saada kaikkiin terveyskeskuksiin saatika jokkiskisoihin.

Suunta on väärä jos hyväksytään pahat tapaturmat ja ainoa konsti on lisätä hoitohenkilöstön tasoa.

Väitän että ratojen muutoksilla ja ajamisenkurilla saadaan paljon aikaan,sekä oikeanlaisella turvallisuus ajattelulla.

100% turvalliseksi ei moottoriurheolua saada mutta tavoiteena se on hyvä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mika Haarala



Liittynyt: 18 Jou 2010
Viestejä: 26
Paikkakunta: Äänekoski

LähetäLähetetty: 19.09.2013 16:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Totta on jos Lääkäri pakolliseksi kilpailuun niin mistä sellaisen saa lähtemään ei ainakaan talkoilla lähde päiväksi ...
Niin ja joku jo kirjoittikin joka tietää et nykyään hoitohenkilöstö niin koulutettua välineet huippuluokkaa ei tarvetta mielestäni....
Enemmän siihen kiinnitettäisi huomiota onko penkki sopiva ja vyöt tiukalla.
Hurja huhu liikkunut et Haapaveden jokkisajoissa oli naisten luokassa ajettu sohvatyynyn eli korkeus penkissä väärä...Täerkeä asia minusta penkin istuvuus hanssin kanssa etenkin
Keräily alueella olisi hyvä jos tarkistettaisi kyseiset asiat ei kummonen homma kyllä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
emppu tuominen



Liittynyt: 14 Tam 2008
Viestejä: 2064
Paikkakunta: Lahti

LähetäLähetetty: 20.09.2013 05:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Odotellaan jospa tästä asiasta tulisi enemmän tietoa, taas ollaan huhujen varassa kun tietoa ei ole välitetty sinne missä sitä tarvittaisiin.
Vastuulääkäri ei tarkoita sitä että lääkärin pitäisi olla paikan päällä kilpailussa, näin minä olen tämän ymmärtänyt.
Mitä lisä-arvoa tai parempaa kilpailun oma vastuulääkäri tuo nykytilanteeseen jossa ensihoitajalla on jo nyt oma vastuulääkärinsä Virven (viranomaisradio) päässä.
Sairasautot ja niiden miehistö on nykyään sairaanhoitopiirien alaisuudessa. Tietty jos käytössä on sairasauto ja/tai miehistö joka ei kuulu tähän organisaatioon, silloin täytyy varmistaa miten siellä vastuukysymykset ja vastuut toimii.

Siis lisätietoa olisi hyvä saada, ennen kuin lopullisia päätöksiä tehdään.
Jos lajiimme tulee uusia sääntöjä, täytyy ne lajiryhmänkin käsitellä. Ei tämäkään voi niin mennä että lajiryhmän on hyväksyttävä sääntö josta ei ole saatu mitään tarkempaa selvitystä tai tietoa.
_________________
Historiam ignorat, non intelligit etiam recentioribus
emppu.tuominen(at)phnet.fi
0405950754
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jokkis.net Foorumin päävalikko -> Yleistä Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB 2 © phpBB Group (current version modified by TPo)